Mikael Damberg utesluter en nationell folkräkning

INVANDRING. Brister i folkbokföringen ska åtgärdas, skrev vi på bloggen för några dagar sedan. Det låter bra men det verkar inte finnas någon som helst vilja att komma åt dom som redan är här med falska papper, dubbla identiteter eller inga papper alls. Finansminister Mikael Damberg (S) sa då att ”Det måste vara ordning och reda i registren, och fortsatte med att ”hålen måste täppas till”.  

Att regeringen inte menar allvar märks när Damberg (S) säger att 95 procent av folkbokföringen är korrekt. Det innebär att det enligt regeringen ”bara” är c:a 500.000 felaktigt bokförda och finansminister Mikael Damberg (S) väljer att raljera över folkräkning.

I Sverige har vi haft folkräkningar sedan 1749. Sedan Statistiska centralbyrån bildades 1858 har svenska folkräkningar gjorts vart tionde år 1860–1990 samt åren 1935, 1945, 1965, 1975 och 1985. Sveriges senaste folkräkning företogs 1990, alltså ingen folkräkning på 30 år! Välfärdssystemen läcker som grova såll och nu går det inte enligt regeringen att genomföra det som gjorts regelbundet sedan 1749.

En ny lag införs 2023 om att bokföra och märka alla katter, vi kan alltså ha ordning på katter men inte människor. I Norge görs en folkräkning vart tredje år och det borde vara svårare desto längre det är mellan varje folkräkning.

Hur kommer det sig att Sverige har backat tillbaka till stenåldern och inte ens klarar av att göra en folkräkning år 2022? Damberg (S) pratar om att man inte kan gå in i folks bostäder och räkna tandborstar och kuddar.

-Pettersson vet inte exakt hur folkräkningen ska gå till men en regering som aldrig tvekar eller ser några problem med att höja olika eller införa nya skatter borde kunna lösa samma problem som regeringen gjorde 1749 då Sverige började föra statistik över landets befolkning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Mikael Damberg utesluter en nationell folkräkning

 1. Jag förstår inte heller vad en folkräkning skall vara bra för!

  Det vi behöver är en skattskrivning. Alla måste registrera sig med namn, adress, fingeravtryck och vilka barn som är deras. Speciellt dom som lever på bidrag.

  Sen upprepas proceduren minst en gång om året! Det får vara slut med fusket.

 2. Klart att Sosseeländet inte vill veta av någon folkräkning för då skulle vi ju få ”svart på vitt” vilken jävla svängdörrspolitik dom bär ansvaret för!

  13
 3. Jag var på besök på Sri Lanka en gång hos min frus familj. Där skedde en folkräkning. Alla områden hade personal som gick runt till alla hem. Och även vi som bara var gäster där räknades med i en speciell kolumn. Sedan skickades väl alla papper in och räknades ihop. Då fick dom veta precis hur många som fanns i landet detta datumet. Men Sverige år 2022 klarar alltså inte av att göra något som alla andra länder klarar. Ynkligt.

  16
  • Vadå klarar av!?
   Det är ju viljan som saknas!
   Varför ge oss ett kvitto på vilken sinnessjuk svängdörrspolitik man har bedrivit och bedriver?

   12
 4. Alla som söker asyl ska lämna fingeravtryck ock iris kontroll av ögat.
  Det skulle då innebära att en person inte kan antas för att vara någon annan.
  En kontroll.
  En person.
  Den går inte att fuska med överhuvudtaget ang bidrag om data samkörs.
  Då kan man inte fejka flera identiteter heller, punkt slut.
  Inga bidrag för flera personer.
  Men sosse partiet vill väl inte ha det så. Jävla fegisar o idioter som inte tar in erfarenhet av annat en egen partibok…
  Tänk er att en person har flera identiteter och inte går att verifiera idag, får kanske 4 identiterers bidrag?
  Med fingeravtryck och iriskontroll kan alla identifieras och samkör register så blir det bra.
  Det kan väl inte vara emot nåt EU fördrag?
  Det fungerar på kärnkraftverken och försvarsanläggningar med flera känsliga områden.
  Sverige är känsligt.
  Ha för fan kontroll på vad som kommer in.
  En som vet!

  18
 5. Knytblusen har svårt att se hur det ska genomföras.

  Tja, på samma sätt som en katträkning genomförs kanske?

  21
 6. Damberg. En (S)vammelpetter. I Norge har man folkräkning vart 3:e år. Hyr norska konsulter och få för helvete arslet ur vagnen Damberg! (ARG SKATTESLAV)

  32
 7. Vi bevittnar nu i denna nådens år 2022 Sveriges genom tiderna mest handlingsförlamade regering. Jag förstår inte hur så många kan få så lite gjort i sin utövning som ministrar. Ygeman, Damberg, Johansson och Strandhäll är nog bottenskrapet som kommer att gå till historien.

  34
 8. Räkna antalet människor är inte så noga enligt dessa klåpare till
  makthavare, men katter och hundar är det viktigt att hålla reda på,
  Likadant är det med stamtavlor,det är viktigt att det finns stamtavla
  på våra djur, men inte på människor, framförtallt inte när dom kommer
  från andra länder där kusingifte i hundratals år förekommit??????
  Men vid en folkräkning hade vi fått reda på hur många som inte har
  rätt att befinna sig i landet är, därför vill Sosseadeln inte ha det.

  Sverige har rätt att ha en regering som tänker på folket, men det har vi inte idag?

  36
 9. Det finns säkert möjlighet att köra system mot varandra och därmed se om någon på angiven adress, arbetade fick bidrag eller var skriven på fler än en adress.
  När så alla parametrar var fastställda kunde myndigheterna kalla in bovarna, ge dem besked om utvisning. Inga straff annat än utvisning vilket skulle ske inom en vecka.
  Alla i Sverige med någon form av uppehållstillstånd skall registreras biometriskt, alltså ansiktsigenkänning och fingeravtryck, samt DNA.
  Därefter en kontroll av medborgare födda utanför landet eller av utländska föräldrar.
  Stora jobb hög kostnad, javisst men ännu dyrare att inte ha ordentlig kontroll av vilka finns i landet.

  26
 10. Vi bor med andra ord i ett land där en befolkningsmängd likt Göteborgs inte anses behöva bokföras!?
  Vilka dessa människor är, hur dom försörjer sig samt vad dom planerar att göra spelar med andra ord ingen roll för vår S-regering!
  Med tanke på Rysslands plötsliga aggressivitet så talas det nu mycket om vikten av ett ökat ”säkerhetstänk”, men vad säger att Putin inte redan har ”planterat in” några tusen soldater i vårt land som bara väntar på order från Kreml för att agera!?
  Vidare hur menar man att skolan, vården och ordningsmakten ska planera sin verksamhet inför framtiden när man inte har en aning om åldersstrukturen eller könsfördelningen på 500 000 människor?

  35
 11. Ytterligare en sten som ingen sosse vill vända på . För då hoppar skiten upp och träffar fläkten.
  Och sådant sysslar sossarna inte med ett valår
  Å då måste man författa ett helt nytt stycke till värdegrunden
  Och det hinns inte med före valet .

  36
 12. Men Räkna katter och Fåglar innan Avverkning skall man ägna sig åt Inse att denna regering måste bort

  48
 13. Klart som tusan att Knytblusen inte vill ha någon folkräkning. Inte före stundande val och inte inför nästa heller. För då skulle det ju upptäckas att antalet identiteter och antalet fysiska personer ej stämmer överens. Om ”medel-muhammed” har fem olika idetiteter, så förser såssarna honom med 5 x alla bidrag. Som tack för hjälpen och för att säkerställa framtida höga bidragsnivå, kommer det garanterat att läggas en röst på socialbidrags-såssarna. Med den lilla justeringen att han får rösta 5 ggr om. Att bidrag och såsse-röster hör ihop kan lätt kollas via valmyndighetens sida. Valfusk är ju något av såssarnas paradgren och har förekommit under lång tid. Något av ett normaltillstånd och en sån fördel kastar man aldrig bort.

  40
 14. Varför förvånad, samma skräp som är valda som de som fuskar. På svenska = korruption. Men Sverige vill ha dessa politruker, de älskar att betala skatt, att låta dessa obildade, okunniga styra landet till vår undergång.

  39
 15. Om man är kreativ kan man säkert hitta på en fungerande folkräkning.
  Förslag som jag funderade ut på 5 min är.

  Nya pass, körkort och id kort innehåller fingeravtryck och foto från och med imorgon. Att ange bostadsadress kan ju inte vara svårt. Samkör system för att se dubletter och låt alla transaktioner, verifiera med bild på flygplats, förnyelse etc
  Pass bytes inom 5 år. Det går säkert att göra det samma med kk och id.

  Samtliga bidrag ska en gång per år hämtad eller verifieras med kundkännedom vid uthämtning/insättning av bidrag, barnbidrag etc.! Någon nytta av detta Eu direktiv kan vi väl få.

  Så jävla svårt är det inte!

 16. Damberg raljerar över mycket som andra föreslår. Nyligen var det drivmedelspriserna. Dem har EU bestämt så dem kan vi inte ändra på. Hur nu EU har mandat att sätta priser i Sverige? Det oroar mig och det borde oroa honom. Han borde ta strid som Polen och Ungern på andra områden för nationellt bestämmande.

  Han är tydligen slav under EU. Det är ingen bra början som finansminister.

  45
 17. Det är rätt konstigt att Sveriges regering som alltid vill framstå som bäst i klassen av alla Världens länder när det gäller det mesta som rör vårt liv , skiter så fullständigt i EUs Folkräkningsförordning ifrån 2008 som har bindande bestämmelser om folkräkningens tidpunkt som ska ske vart tionde år . Har en känsla av att dom tycker att det är för jobbigt samt att dom inser att dom är inkompetenta till att kunna genomföra en sådan .

  53
 18. Den artikeln kommenterade jag så här:

  De kommer säkert att påbörja arbetet men när de upptäcker de enorma problemen så hittar de på ursäkter för att låta bli.

  Det blev en ursäkt.

  45
  1
  • Det blir väl som med utredningen som skulle bevisa att det var en fördom att romerna var mer kriminella än andra, efter bara någon månad lades arbetet ner varpå resultatet av utredningen hemligstämplades!
   Ett smidigt sätt att dölja den plågsamma sanningen!

   25
 19. Kommer bli dyrare att fuska med katt registrering än att ha icke legala idpapper eller ha multipla identiteter.
  Vi slår till hårt och bestämt mot det onda säger S.

  62

Kommentera