Brister i folkbokföringen ska åtgärdas

INVANDRING. Id-kontrollen skärps för personer som flyttar till Sverige, och Skatteverket ska få göra fler kontrollbesök i hemmet. De lagförslagen lägger regeringen nu fram.

Mikael Damberg Foto Ninni Andersson

Finansminister Mikael Damberg (S) presenterar nya åtgärder för att motverka brister i folkbokföringen. Enligt finansministern måste staten ta tillbaka kontrollen över välfärden.

Det måste vara ordning och reda i registren, säger Damberg.

Fel i folkbokföringen kan användas för att utnyttja välfärdssystemen, men även av organiserad brottslighet för exempelvis penningtvätt, svartjobb, skattebrott och bedrägerier.

Hålen måste täppas till, säger Damberg.

Regeringen vill ge Skatteverket utökade befogenheter att besluta om kontrollbesök, skärpa id-kontrollen för personer som flyttar till Sverige – bland annat ska en persons biometriska uppgifter kunna kontrolleras – och stärka åtgärderna om en person folkbokfört sig på en adress där någon annan redan bor.

De flesta lagförslagen föreslås träda i kraft redan i höst.

-Pettersson undrar varför SD och andra fått tjata i många år på självklarheter? ID-kontroller borde även ske retroaktivt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Brister i folkbokföringen ska åtgärdas

 1. Äntligen pratas det om biometrisk identifikation, ansiktsigenkänning, iris (ögat) och fingeravtryck. Lägg till DNA-analys för dem som inte har adekvata ID-handlingar när de kommer hit. Kan sedan myndigheterna samarbeta och utbyta information så kan det till slut bli riktigt bra.

  12
 2. Avseende Id kontrollen för personer som flyttar till Sverige finns naturligtvis redan i lagar stiftat innefattande att omfattande dokumentation krävs av alla utlänningar som avser bli bofasta i staten och av alla som ska studera, alla forskare, alla läkare med korttidskontrakt eller fast anställning som avser vara verksamma i staten.
  Det är inte bara att gå förbi gränskontroller!

  Övervägande asyltanter stoppades år 2015 och följande år vid Danska gränsen och när de sade att de skulle söka syl i Sverige kontaktade Dk myndigheterna i Se och fick en del resa vidare till Se, andra vände om för att göra nya försök eller begärde asyl i Dk.
  När alsyltanerna stoppades i Dk minskade faktiskt inflödet dramatiskt hur osannolikt det än må låta till dess Sverige regim beslöt att låta utomnordiska invånare flöda in i staten försörjda av svenska medborgarnas skatteintäkter och det gick till på följande sätt.

  Socialdemokraterna desinformerade medborgarna ungefärligt lydande: För att minska flyktingströmmen flyttas kontrollen från Dk till Sverige och migrationspersonal kommer att finnas vid alla färjeankomster, men det de inte sa är att från den dagen har Dk inte kunnat stoppa någon som uppger Se som asylland och med färjorna till Sverige massankomst och lösenord Asyl ger automatiskt tillträde

  För många är faktiskt okänt att inresande endast behöver säga asyl när de ankommer till en stat oavsett densamma och de transporteras direkt till asylcenter som finns i alla andra stater, men Sverige tillåter ”hjälporganisationer” ta hand om asyltanterna för att senare registrera in dem vid Migrationsverket och då har asylsökandes identitetshandlingar ”försvunnit” och dessutom uppger alla asylsökande i samma grupp exakt samma födelseår, dag, månad!
  År 2022 har Danmark återigen gränskontroll i Tyskland på grund av att asyltanter med slutdestination Sverige hoppade av i DK och livet som gömda renderat ut i att brottsligheten ökade dramatiskt.

  Låt er inte vilseledas en gång till avseende S förslag ”Skatteverket ska få göra fler kontrollbesök i hemmet” ty ingen myndighet har rätt att stövla in i någons hem för att fastställa vem som vistas där!
  Förslaget är valfläsk ty för den metodiken kräver ny lagstiftning som tar betydligt längre tid än fram till valet, men om detta av Socialdemokraterna diktaturförslagen skulle missbrukas i strid mot lagen nämns att den 1 mars 2021 tillkom ett nytt brott i lagboken, Inbrottsstöld, ett brott som enkelt betyder att man begår stöld efter intrång i bostad. 8 kap. 4 a § Brottsbalken och det nya brottet “Inbrottsstöld” innebär fängelse lägst ett år och högst sex år, alltså samma straffskala som rån!

  Avseende ”en persons biometriska uppgifter ska kunna kontrolleras, stärka åtgärderna om en person folkbokfört sig på en adress där någon annan redan bor och motverka brister i folkbokföringen, är med rådande lagar en omöjlighet tillika betyder Finansminister Mikael Damberg (S) förslag har ingen laglig bäring och av honom ”måste ta tillbaka kontrollen över välfärden” är också omöjligt ty det går inte att ta tillbaka det som, inte existerar.

  Av S Finansminister ”Lagförslagen avser träda i kraft redan i höst”, är uppsåtligt vilseledande för dem i befolkningen utan juridisk insikt och därav inte reflekterar över att förslag kan man bryta mot i parti och minut ty förslag betyder endast förslag, ingenting annat.
  Sverige har faktiskt osedvanligt tydliga och starka lagar och trotts ointresse av i Sverige politik är endast att inse de facto att av SD i över tio år förslag strikt följande av befintliga lagar och förstärkning av ett fåtal lagar som i nutid inte håller måttet, har
  konsekvent ignorerats av i dåtid och nutid socialdemokrater inkluderande Michael Damberg med följd för svenska medborgarna, extremt skattetryck, miserabel sjukvård, raserat pensionssystem, äldrevård a’ la ättestupa avhängig miljardkostnader för rådande explosiv ökning av utomnordisk inflyttning vars språkliga och kulturella olikheter renderat ut i eskalerande klassklyftor, hög brottslighet, hemlöshet och mantalsskrivningskaos
  Mvh.

  12
 3. Dags för en ordentlig folkräkning nu !
  Den senaste gjordes för över 30 år sedan 1990…

  28
 4. Såg karlns framträdande i TB där han presenterade förslaget och trots eller ej Damberg pratade om att vända stenar!!! Men hur många stenar behöver de vända på innan det kommer något vettigt ur denna regering. Sen pratade han också om att det måste vara ordning och reda!!
  Otroligt, man kan ju börja med sitt ungdomsparti, så dessa telningar lär sig vad som är rätt och fel. Har varit alldeles för mycket fuskande där.
  De som läser samnytt har säkert läst om att man numer måste ha fingeravtryck i sina nationella id-kort. Låter ju bra, men i Sverige, så klart, där måste polisen radera fingeravtrycken från sina datasystem så fort avtrycken är inlagda i id-korten.
  Så Dambergs utspel är väl förmodligen bara ett nytt valfläsk

  https://samnytt.se/tag/fingeravtryck/

  24
 5. Detta torde enbart gälla etniska Svenskar, som i århundraden eller rent av årtusenden har bebott landet.

  Nu dubbelkollar, eller kvadruppelkollar man förmodligen personer som har sin härstamning i landet många gånger om, för att på det viset bevisa att man är Sosse och tror på “alla människors lika värde”

  Jag ger mig fan på att det dimper ned ett frågoformulär, om vad min fader eller moder heter / hette.

  24
  1
 6. Den dagliga huvudrätten fram till valet, valfläsk och som efterrätt när valet är över svek med någon sötsak.

  25
  • Förslagen haglar som om det vore snöstorm. Detta har det tagit åtta år för denna regering att komma på.

   23
 7. Tydligen inser man efter alla år att man måste lyssna på folket i vissa frågor. Men jag tror inte på någon konkret ändring. Precis som med virus i datasystem så kan man bygga in osynliga nödutgångar som tacksamt utnyttjas av lagmännen

  18
 8. Regimen har haft 8 år på sig och nu plötsligt ska det åtgärdas (= utredas under avsevärd tid). Jösses vilka clowner.

  37
 9. De kommer säkert att påbörja arbetet men när de upptäcker de enorma problemen så hittar de på ursäkter för att låta bli.

  41
 10. Låter bra, men verkligheten är en annan.
  Redan idag har diverse myndigheterna
  ingen koll. Vilka ska sköta den tänkta
  kontrollen. Det behövs tusentals “kontrollanter” vem ska utbilda dem.
  Befogenheter? Vänstersidan kommer
  att skrika högt, enligt dem har I princip
  alla rätt att bo i Sverige…Näää, vi
  sitter idag med problem som inte kan
  lösas .M/S Svea tuffar mot avgrunden.
  Arma land.

  49
 11. Efter 6 år av fritt tillträde till Sveriges sociala förmåner, man kan inte beskylla Regeringen för att vara snabbfotad, en snigel kryper i raketfart i jämförelse !!!!

  50
  • Nu är det bara SD politik som gäller för sossarna.
   Nu får vi verkligen se hur deras snurriga värdegrund används när det brinner till.

   33
 12. Då blir det intressant att se vad dom kommer fram till med dom 5300 statslösa som invandrarverket släppte in i fjol och gav uppehållstillstånd!
  Dom saknade både pass och ID-handlingar, ingen visste vilka dom var, inte ens dom själva ville uppge någon nationalitet.
  Eller alla muslimer och negrer som har 5-6 olika identiteter -dom betalar väl 5-6 gånger skatt också då antar jag?
  Kan bara ske i flumlandet Sverige, dumlandet Sverige..

  74
  • Ja hatar PK idioterna som tydligen gillar läget i Sverige. Hur tänker dom? Med brunhålet?

   41
   • Dom är alla avlönade från vår skattkista och behöver inte bry sej om var pengar kommer ifrån.

    36
 13. Spännande, kanske den person tyckte som övertog personnr från föregångaren när hon var ca 50 och importerad av en invällare och förstod vilket lyckoland hon kommit till. Vips så blev hon ca 20 -30 år äldre och började sin karriär i sverige med pension. Det gick visst fort till 100årsdagen med telegram och allt och några år senare blev hon äldst i sagolandet och duktig att arbeta i trädgården var hon åxå trots sin höga ålder, så då blev det säkert ett telegram till. Det hela underlättades av handläggaren på Skatteverket som enl hörsägen kom från samma landsdel. Så kan det gå i sagornas värld men inte för oss hårt skatte belastade etniska svenskar som trälat ett helt liv fram till 65 årsdagen ty där gäller livets realiteter. Om det vill sig riktigt väl vårdas en del inom äldrevården och där vet man ju vad som händer om det går någon influensa som numera heter pandemi. Då blir det palliativ vård utan tillsyn av läkare och då går det fort särskilt om ordinationen blir tabl. morfin.

  39
  1
 14. Finns det någonting som fungerar helt klanderfritt i Sverige?
  Det är än det ena än det andra som fallerar, lösningarna är endera mer pengar anslås, eller utredningar sätts igång.

  Det är otaliga chefer som borde få sparken, börja i toppen att plocka bort alla som blivit politiskt tillsatta eller inkvoterade.

  54
 15. Brukar emellanåt läsa Merit Wagers blogg och inser att Finland alltid har haft kontroll över vilka som finns inom landets gränser. Skicka över personalen så får de lära sig hur allt fungerar utan svensk byråkrati.

  57
 16. Varför har inte dessa solklara åtgärder gjorts innan , Sedan kan dom ju försöka att räkna alla som finns inom landets gränser .

  44
 17. Det har han inte lagt märke till för enligt honom var det M och KD som
  begärt det, SD syns inte eööer finns inte enligt honom,

  21
 18. Så då drar Skattemyndigheten igång ett nytt projekt. Man kan anta att de hela ska utredas och utvärderas till att börja med vilket borde skjuta på igångsättandet till efter valet 2026. Sedan måste man nyanställa 100 kontrollanter och ett par tusen administratörer. Sedan går man igång med äldreboenden eftersom där bor många på samma adress utan tydlig anknytning till varandra och det är en stor omsättning på boende dessutom. Att rikta sig mot socialbidragstagare hade varit rasistiskt

  62

Kommentera