200 kan bli av med jobbet efter stort hemtjänstfusk

SKATTER & BEDRÄGERIER. Vårdföretaget Attendo har polisanmälts av Uppsala kommun efter misstankar om omfattande mygel inom hemtjänsten. I veckan avslutade kommunen kontraktet med vårdjätten med omedelbar verkan. Nu måste 500 äldre skaffa ny hemtjänst – och 200 anställda riskerar att bli av med jobbet, rapporterar flera lokala medier.

Attendos kommunikationschef Andreas Koch säger att man kommer att försöka hitta andra roller inom företaget för de som berörs. – Men vi kan inte utesluta uppsägningar, säger Koch till SVT Uppsala.

Äldrenämndens ordförande Eva Christiernin (S) beskriver händelserna som ”otroligt provocerande”.

– De drabbade lider av demenssjukdomar och har ofta inte varit medvetna om att de utsatts för fusk. Måltider, duschning, medicinering och promenader har inte utförts trots att Attendo fått ersättning för det, säger hon till UNT, bakom betalvägg. Kommunanställda misstänks inblandade i hemtjänstfusket – ”Ganska raffinerat upplägg”.

Bedrägerierna är värst i det mångkulturella paradiset Gottsunda och tyvärr drabbas nu även hederliga anställda.

-Pettersson har inga namn men jag misstänker att det som vanligt är bortalaget som är överlägsna segrare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “200 kan bli av med jobbet efter stort hemtjänstfusk

  1. Varför ska kommunerna och försäkringskassan ens anlita assistensbolag där dom anställda kommer från ett land söder om medelhavet. Det har varit för mycket fusk och bedrägerier med sådana. Om någon behöver assistans dygnet om så ska det inte vara familjen eller släkten som utför den. Och så behövs det täta kontroller, varje månad. Inte att någon anställd sitter bakom ett skrivbord och läser en rapport någon gång om året. Och varför litar försäkringskassan och förtroendeläkarna så totalt på vad en okänd läkare skriver. Det skulle nog spara mycket pengar om det utfördes en komplett undersökning av dom påstådda sjukdomarna. Med oberoende läkare som inte har något ekonomiskt intresse i familjerna. Då skulle det kanske kosta pengar för undersökningen men man skulle slippa utbetalningar över flera år.

    13
  2. När politiker säger ordet ”naiv” så vet vi att det handlar om invandrare och deras brottsliga gener!

    16
  3. ”Det är värst i Gottsunda” är PK-svenska för ”det är invandrare som ställt till det”. Än en gång får man väl säga. Många av dem skiter blankt i, eller tom föraktar, äldre som inte tillhör deras folkgrupp.

    Källa: empiriska studier under 10 års arbete inom vården.

    33
    1
  4. Det duger inte att kommunerna har styret bakom ratten. Kommunernas styre verkar helt enkelt gå åt fel håll. Alltså. Kontenta. Skrota hela kommunen och låt kompetent folk sköta all upphandling och uppföljning. Kommunen består bara av -det någon skulle kalla inavelssyndrom- Tråkigt ,men sant Kommunen har helt enkelt inte folk med förstånd att hantera (någonting) Fast jag betalar deras lön. Jag är synnerlige missnöjd och kommer troligen inte få någon pension. Den är bortslarvad av snikna politiker.

    33
  5. ja det duget ju inte att kommunen blir utkonkurrerad av privata aktörer på samma sätt som friskolorna. det är ju alldeles för lite mord och knivskärningar i den fria vården eller skolan..
    och det kan man ju inte tåla kostnaderna skal ju minska på grund av högre dödligheten ch pensionärer är dom största skurkarna dödligheten är aldeles för låg trots cov 19..

    38

Kommentera