”Norska” Shaka Ameen får sin Lamborghini beslagtagen och åker i fängelse för vansinneskörning

DANMARK. Polisen har beslagtagit 510 bilar från vansinnesbilister på sex månader, skrev vi på bloggen i oktober 2021. Nu var det dags igen, 32-åriga Shaka Ameen får sin Lamborghini Huracan Spider förverkad efter att kört 238 km/h på motorvägen vid Hirtshals i Danmark. Shaka Ameen hade varit och köpt bilen i Tyskland och var nu på väg till att ta färjan till Norge från Hirtshals. Förutom att polisen förverkar Lamborghinin så döms han även till 20 dagars fängelse och till ett sexårigt inreseförbud i Danmark då brottet klassas som grov vårdslöshet i trafik, rapporterar TV2 Danmark.

Lamborghini Huracan Spider har 640 hästkrafter och en toppfart på 340 km/h. Foto Lamborghini

Shaka Ameen var på väg till Norge där han bor med sin nyköpta Lamborghini Huracán Spyder. Då tog dansk polis honom i 236 km/h. En ny lag gör att polisen kunde konfiskera superbilen värd 2,7 miljoner kronor. – Det var lite sorgligt för honom, säger Jess Falberg, vakthavande befäl vid Nordjyllands polis, till Nordjyske.

Att köra för fort kan bli dyrt om du får böter. För herr Ameen blev det betydligt dyrare än så. Han förlorade sin nyköpta Lamborghini Huracán Spyder Perfomante, värd 2,7 miljoner kronor, efter inte ens en dag.

Under torsdagen hade mannen varit i Tyskland och köpt en nästan ny Lamborghini. Under kvällen var han på väg hem till Norge och körde på motorvägen E39 söder om Hjørring i Danmark. Han trampade rejält på gasen i superbilen när dansk polis tog honom i en hastighetskontroll klockan 19.25 på kvällen.

Danska polisen klockade Lamborghinin till 236 km/h, där hastighetsgränsen var 130 km/h. En ny lag ger polisen möjlighet att konfiskera fordon som används för ”vansinnig körning”.

Troligen var mannen helt omedveten om den nya lagen som trädde i kraft 31 mars i år. Han hade bara en mil kvar till färjan som skulle ta honom till Norge. För polisen uppgav mannen att han tidigare på dagen köpt bilen för 2,7 miljoner kronor.

Det var lite sorgligt för honom. Nu har bilen beslagtagits, och det var han lite ledsen över. Jag antar att det inte kommer att bli några problem med konfiskationen, säger Jess Falberg, vakthavande befäl, till Nordjyske. Dansk polis har hittills i år förverkat mer än 500 fordon.

Lamborghini Huracán LP640-4 Perfomante Spyder är en specialmodell med starkare motor och bättre aerodynamik än vanliga Huracán. Bilen har en V10-motor på 640 hästkrafter och en toppfart på 340 km/h. 0-100 km/h går på endast 3,1 sekunder. Bilen känns bland annat igen på banden längst ner på karossen i italienska flaggans färger. Taket kan cabbas ner på 17 sekunder.

-Pettersson säger att det var ”hemskt” tråkigt för Shaka. Jag vet inte hur det är i Danmark, men i Sverige kan alla vara usla i trafiken men vissa grupper är värre än andra…

Shaka Ameen var på väg till Norge i sin nya bil när han stoppades av polis.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “”Norska” Shaka Ameen får sin Lamborghini beslagtagen och åker i fängelse för vansinneskörning

 1. Synd att han åkte dit, jag hade sett fram emot att kunna beställa en Uber med lite klass. Men, sedan tänkte jag igen, hur mycket klass är det med en apa bakom ratten?

 2. Här har vi trots allt en riktig entreprenör. Lycka till och det lär inte dröja länge innan han åker ner igen och köper sin älskade kärra.

 3. Hur har killen lyckats spara ihop till 2,7 milj? Borde utredas av kriminalpolis OCH skattemyndigheter.

  Men danskar och norrmän är föredömen. I Sverige skulle inget hända om en muslimsk invandrare t ex kör i 230 km/tim. I Malmö körde en muslim i 100 inne i stan och träffade en muslimsk kvinna med barnvagn. Hon förlamades. Minns inte att straffet blev särskilt högt. Men tänk om det varit en etnisk svensk förare? Då hade det blivit livstid fängelse!

  13
 4. Argus skriver:
  22 FEBRUARI, 2022 KL. 21:34

  … svenskar, men bara de som åkt tunnelbana i Stockholm.

  27
 5. Sydsvenskan skrev (för tjugo år sedan) följande: ”Under det första året, innan en invandrare bytt sitt körkort, är han eller hon mer olycksdrabbad. Likaså är de som bara kunnat byta sitt utländska körkort till ett svenskt mer olycksdrabbade än de som tagit sitt körkort här.”

  Vid Statens väg- och transportforskningsinstitut har en forskare undersökt saken och säger: ”Jämfört med svenska körkortsinnehavare finns det betydligt fler olycksförare bland invandrare från Mellanöstern och Nordafrika och länder söder om Sahara (3,7 respektive 3,1 ggr högre än för svenskar). Invandrare med en annan religion och från kulturer, där man har en annan inställning till livet och döden tar kanske större risker, exempelvis vid omkörningar.”

  Ur tidningen Arbetet: ”Vägverkets förarprövare fruktar för sina liv.”
  Och Vägverket själva säger: ”Många invandrare är en fara i trafiken och behöver information.”

  Mer utförligt om detta i bloggen ”Millt Sagt”
  https://janmilld.wordpress.com/2010/02/11/trafikproblem/

  29
 6. Danmarks regering har insett vad som behöver göras, innan en allvarlig olycka inträffar.
  Det blir konsekvenser för den som inte följer regler i samhället. Bra jobbat!

  46
  • Danmark har en socialdemokratisk regering som verkar värna det danska folket. Norge har en socialdemokratisk regering som verkar värna det norska folket. Finland har en socialdemokratisk regering som verkar värna det finländska folket. Sverige har en socialdemokratisk regering som verkar värna…

   54

Kommentera