Fortkörningar ökar bland yrkesförare – taxi är värst


TRAFIK. Fortkörningar ökar bland yrkesförare enligt en ny mätning av försäkringsbolaget Folksam, skriver TT/OMNI. Även de grova överträdelserna, där föraren kör mer än tio procent för fort, har ökat. Taxibranschen står för åtta av tio fortkörningar bland yrkesförare. Enligt Folksams forskningschef Anders Kullgren kan coronapandemin ha lett till fler trafikbrott. Jag tror inte på  forskningschef Anders Kullgren, jag tror på att en stor del av trafikbrotten beror på invandringen från Mellanöstern och flata myndigheter.

Rinkebyhästar kanske skulle passa bättre till många av dagens taxi-förare och andra trafikanter med för den delen…

-Pettersson hittar inget om vilka fortkörarna är men vi har skrivit om det tidigare, från att ha varit en bransch med oerhört högt förtroende har taxibranschen blivit ett tillhåll för en rad mindre seriösa aktörer och ni vet själva hur det ser ut.

***

 • TIDIGARE 2019-01-31. 270 % högre risk för trafikolyckor bland araber

INVANDRING. VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, påstår att invandrare mycket oftare är inblandade i trafikolyckor än svenska förare. Nu skall forskare på VTI ta reda på mer om invandrares trafiksituation och hur den kan förbättras.

Studien kommer att bli bred och omfatta en mängd olika aspekter av invandrare och trafik – alltifrån deras möjlighet att förstå busstidtabeller och vilka resvanor de har till olycksstatistik och körkortsutbildning i olika länder. Vägverket satsar totalt 3,6 miljoner kronor under tre år på projektet.

– Vi är måna om att poängtera att det givetvis inte går att dra alla invandrare över en kam. Olika grupper har olika situationer och även personer från samma land har skilda villkor beroende på socialgruppstillhörighet och annat, påpekar Nils Petter Gregersen.

Det finns mycket stora skillnader vad gäller invandrares trafiksäkerhet och att vissa invandrargrupper löper betydligt större risk att råka ut för trafikolyckor än vad infödda svenskar gör. Risken är högst för de körkortsinnehavare som är födda i Mellanöstern och Nordafrika. Den är, enligt studien, 270 procent högre än för infödda svenska körkortsinnehavare.

-Pettersson säger att det är märkligt att människor från de länder som oftast är inblandade i skottlossningar och gruppvåldtäkter även är värst när det gäller trafikolyckor. De kom väl med kompetensregnet och är medräknade i vinsten på lite sikt…

Den översta är från Expressen, den undre Aftonbladet.

Pettersson mejlade kronofogden i april 2017 och bad om samma sak som de ”seriösa” medierna gjort ovan, men fick ett litet annorlunda svar på de tio personer som har högst skuld avseende felparkeringsavgift hos Kronofogden och det är värre en det ser ut, det är inte bara att de struntar i att betala, de struntar i alla värderingar och gemensamma regler. De struntar i Sverige.

Det verkar inte som de heter Man…de hotar hela vårt samhälle och heter Ibraahim, Mohammed, Hossein, Ahmed osv. det vill säga de har samma namn som de som skjuter och våldtar…

Listan avser namn, bostadsort, antal mål och totala skulden hos Kronofogden som jag beställde i april 2017.

 1. Sahib, Ibrahim Jalil Hamid, Malmö. 42.280 – 56.094.645 kronor
 2. Almayyahi, Mohammed, Abdulhafedh Badr, Malmö. 11.408 – 15.157.850 kronor
 3. Wandi, Majid Hossein Mohammad, Eksjö. 10.848 – 14.311.550 kronor
 4. Abdulaziz, Adnan Ahmed, Malmö. 10.706 – 14.310.050 kronor
 5. Stenberg, Hasse, Göteborg. 11.185 – 13.774.245 kronor.
 6. Rahim, Thoalfekar Alaa, Utvandrad. 10.176 –13.427.305 kronor
 7. Hakulinen, Eero Andreas, dödsbo, Göteborg. 7 611 – 9.417.800 kronor
 8. Kourdieh, Mustafa Ismail, Malmö. 6.639 – 8.750.768 kronor
 9. Mohammed, Fares, Malmö. 5.419 – 7.183.925 kronor
 10. Al-Shaikhli, Jamal Abbas Shihab, Okänd. 4.657 – 6.185.280 kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Fortkörningar ökar bland yrkesförare – taxi är värst

 • rustibus46

  Ja, o vilka kör taxi? I bland med kusinerna
  legitimation. Arma land

  Gillad av 1 person

 • Majbjörn

  Vilka är det som kör taxi? Bara kolla så förstår man varför.

  Gilla

 • Golonka

  För någon tid sedan polisanmälde jag en bussförare i Malmö. Vårdslös omkörning, och det var mycket nära, att han kört omkull mig, när jag cyklade. Förmodligen heter personen ifråga Mohamad, eller något ditåt.

  Polisen rubricerar ärendet som ”vårdslöshet i trafik”. Förundersökning kommer att inledas.

  Både taxi- och busstrafiken är ju förstörd. Vissa personer passar bättre som kamelskötare.

  Gilla

  • Ruth Magnusson (@MagnussonRuth)

   Är inte det grundutbildningen?

   Gilla

  • Bingoberra

   Ja, och ibland kan man misstänka att de nya bussförarna går på lönebidrag. Dvs att bussbolagen får subventioner av staten för att anställa negrer som kör buss. Man kan nog i vissa fall få dem gratis, och då är det inte så noga med språkkunskaper, trafiksäkerhet m.m. (Vissa tycks sitta och prata i mobilen när de kör i trafik hela tiden…)

   Gilla

 • Eurozone

  Det finns förberedda blanketter på bl.a arabiska att fylla i för att starta taxiverksamhet i Sverige, det är sjukt att de som är sämst rustade för ett strukturerad trafik tänkande har en gräddfil till dessa yrken.
  Det är dags för psykiska lämplighetstillstånd för att köra yrkesmässigt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: