Stäng

Polisen har beslagtagit 510 bilar från vansinnesbilister på sex månader

DANMARK. 510 gånger under det senaste halvåret har polisen beslagtagit fordon enligt de nya reglerna om vansinneskörning, som trädde i kraft i mars i år. Bilar och motorcyklar kan beslagtagas, bland annat om du kör mer än 100 procent över hastighetsgränsen, om du kör särskilt hänsynslöst eller med en alkoholhalt på drygt 2,0 promille, rapporterar Danmarks Radio.

I genomsnitt har nästan tre bilar om dagen blivit beslagtagna , säger talesman Christian Berthelsen från rikspolisens nationella trafikcentrum som tycker att det är för många, men omvänt är han glad över att de försvunnit från vägarna. Berthelsen räknar dock med att antalet kommer att minska med tiden.

 • Jag förväntar mig att danskarna som har så mycket bensin eller alkohol i blodet, då har förstått att man måste hålla sig långt ifrån det här, säger Berthelsen.

Lagen om vansinnig bilkörning, som en bred majoritet i Folketinget antog i december 2020, ger polisen rätt att beslagta fordon för galna bilister på plats och oavsett äganderätt.

Det innebär att även leasingbilar och bilar vars barn lånat dem av föräldrarna kan beslagtas och säljas på auktion. Pengarna tillfaller sedan statskassan.

Justitieminister Nick Hækkerup (S) välkomnar att det ny lagpaketet nu leder till resultat.

-Pettersson säger att danskarna ännu en gång går före, bilar som framförs av galningar är mordvapen.

Ahmad El-Moghrabi, förare av kokainracer på Amiralsgatan i Malmö. En kvinna med barnvagn hamnade under bilen och kvinnan skadades mycket svårt, bland annat amputerades hennes ena ben. Även barnet och väninnan skadades.

Löjligt lågt straff för arabisk terroristattack i Malmö

Om El-Moghrabi på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Polisen har beslagtagit 510 bilar från vansinnesbilister på sex månader

 1. Den socialdemokratiska regimen i Danmark följer vad som sker i landet, det är handling som gäller.
  Vi har sett det tidigare – Danmark visar vägen genom att vara steget före.

 2. Behövde först gnugga mig i ögonen när jag läste rubriken.. Kan det verkligen stämma?

  Sen såg jag att det var i Danmark..

  17
 3. Funderar allvarligt på att flytta till Danmark. Får knappt luft i det kommunist-feminazistiska dårhuset Sverige. Där pk pajaser tävlar dagligen om vem som kommer på den mest bottenlösa dårskapen.

  33
 4. Jag tvivlar att Pettersson skulle dela säng med kommunistslödder som dig Jebba. Han har redan vad han behöver i det sammanhanget.

  18

Kommentera

%d bloggare gillar detta: