270 % högre risk för trafikolyckor bland araber

INVANDRING. VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, påstår att invandrare mycket oftare är inblandade i trafikolyckor än svenska förare. Nu skall forskare på VTI ta reda på mer om invandrares trafiksituation och hur den kan förbättras.

Rinkebyhästar, de har inget med texten att göra, kanske…

Studien kommer att bli bred och omfatta en mängd olika aspekter av invandrare och trafik – alltifrån deras möjlighet att förstå busstidtabeller och vilka resvanor de har till olycksstatistik och körkortsutbildning i olika länder. Vägverket satsar totalt 3,6 miljoner kronor under tre år på projektet.

– Vi är måna om att poängtera att det givetvis inte går att dra alla invandrare över en kam. Olika grupper har olika situationer och även personer från samma land har skilda villkor beroende på socialgruppstillhörighet och annat, påpekar Nils Petter Gregersen.

Det finns mycket stora skillnader vad gäller invandrares trafiksäkerhet och att vissa invandrargrupper löper betydligt större risk att råka ut för trafikolyckor än vad infödda svenskar gör. Risken är högst för de körkortsinnehavare som är födda i Mellanöstern och Nordafrika. Den är, enligt studien, 270 procent högre än för infödda svenska körkortsinnehavare.

-Pettersson säger att det är märkligt att människor från de länder som oftast är inblandade i skottlossningar och gruppvåldtäkter även är värst när det gäller trafikolyckor. De kom väl med kompetensregnet och är medräknade i vinsten på lite sikt…

BMW – de risktagande bilförarnas favorit

Araber farligast i trafiken 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “270 % högre risk för trafikolyckor bland araber

 1. Jag mötte en arabisk bilförare som körde mot färdriktningen, efter att ha påpekat det hela och visat honom förbudsskylten får jag till svar “jävla rasist”

 2. SVT älte för inte så länge sedan om att dödsolyckorna hade
  ökat markant i år jämfört med senaste år, men man var noga med
  att inte nämna orsakerna, märkligt man kan hålla reda på vad Donald Trump säger och gör från dag till dag,men vad som sker i det mångkulturella lyckoriket? Finns det inte någon undersökning över hur många kamelförare som är inblandade i det ökande antalet, där många inte ens har körkort, aldrig kört i vintrigt landskap o s v ?

  Det är inte lätt för oss infödda att få upplysningar, för om det är så att invandrare är överrepresenterade, så tiger Media med det..

 3. Jag vare sig kör eller åker bil så ofta. Men, mycket konstiga saker har jag sett.

  – En bil kör om till höger, där det är 110 km/h.
  – Zick-zack mellan filer, där det är 3 filer, för att komma fram fortare. Går det för långsamt i den längst till vänster, så över till mitten eller den till den längst till höger och så tillbaks igen.

  Extra skatt för svarta Audi, istället för föreslagen km-skatt, vore en bra idé.

  • Det är just därför som en kilometerskatt för Svenskar drar in pengar, så de andra slipper.
   Vad hjälper en extra-skatt för svarta Audi, när de varken betalar skatt, försäkring eller p-böter för sina målvaktsbilar, med politikernas goda minne.
   Hur i he..vte kan ni fortsätta rösta på dessa politiker.

 4. I flera länder i Mellanöstern är trafikdöd en av de vanligaste dödsorsakerna. Om bilbomber är medräknade vet jag inte, men det är nog bara en tidsfråga när bilbomber kommer till Sverige. Ursäkta, när jag goglar ser jag att bilbomber sedan länge är införda till Sverige av muslimer.

 5. Den statistiken får publiceras utan att personen som säger det döms i svensk domstol- jag är förvånad! Publicerar du samma sak på din facebooksida döms du garanterat för hets mot folkgrupp, särskilt om du är svensk pensionär.

 6. Vem kan säga nått positivt om Araber?

  Jag läste häromdagen att Sverigechefen för Facebook är Arab, Sam Rhihani,
  så nu fattar även jag varför 80åriga tanter blir blockerade, åtalade och fängslade, för att ha påpekat nackdelarna med kriminella importerade element…

 7. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Naiva politiska beslut är inget bra underlag vad det gäller praktiska handlingar från vissa grupper som inte har förmågan att lära sig att leva i ett civiliserat samhälle med alla dess krav , då inte minst tekniska och praktiska lösningar.

 8. Lösningen är mycket enkel… Behövs inga större undersökningar,endast en enkel biljett hem till deras Öknar ! Här kan de köra kors o tvärs,allt efter önskan…

 9. I Malmö spolas mest saker ner i toaletten som inte hör hemma där.
  Så okunskapen, ignoransen eller jag bryr mig inte mentaliteten slår igenom på de flesta områdena.

 10. Ja nu blev de förödmjukade (även fast de stämmer) så de som ligger bakom rapporten bör förbli anonyma om de vill ha livet i behåll.
  Inför domstol räcker det med att förödmjukelse hävdes och inget eller endast lågt straff är att räkna t.o.m. för vad annars skulle betraktas som mord.

 11. Kan inte sådan forskning vara rasistisk eller klassas som hets mot folkgrupp i idiot-Sverige?

 12. Hur många av dem födda i Mellanöstern eller Nordafrika har tagit körkort i Sverige? Om inte hur har de fått sina körkort? Kanske är det utdelarna av körkorten, som begår allvarligaste brotten? Kanske det är de, som bjudit in dem i Sverige? Brottet att av tvivelaktiga skäl utsätta allmänheten för livsfara.

  • Libansiska bibliotekslånekort var ju populära att lösa in mot svenska körkort för ett antal år sen…

  • Har ingen svensk hört talas om körkort på postorder.
   I Egypten kan du få körkort om du suttit på en kamel.

 13. De skriver bilarna på andra eftersom de ofta är skyldiga pengar.
  Sen flyttar de runt ägarskapet, eller så kör de utan att betala.

 14. Ska inte dessa då betala högre premier ?
  När en svensk ungdom kör ex. en mc, så får han betala högre försäkringspris, då risken för olyckor är högre.

  Nej, i feministiska, hycklande, syltryggars Sverige, får inte de behandlas med ansvar och förstånd….sanningen måste döljas och idiotin måste fortsätta i oändlighet…för svensken kan betala med pengar, svett och lidande, för att lekstugan ska fortgå med svenskens skattepengar.

Kommentera