Utlandsfödda kuggas oftare på uppkörningen

TRAFIK. Personer med utländsk bakgrund är överrepresenterade bland dem som blir underkända när de ska ta körkort. Nu ska Trafikverket försöka göra något åt det, rapporterar Sveriges Radio.

Trafikverket satsar på information på andra språk till utlandsfödda som saknar svenskt körkort.

Anledningen är att körkort anses mycket viktigt för möjligheten att få jobb i Sverige, men projektet syftar också till att minska antalet underkända, som allvarligt försenar för alla som försöker ta körkort.

-Pettersson menar att Trafikverket är inne på fel väg. Särbehandling och information på andra språk till utlandsfödda är idiotiskt, att inte kunna svenska är den största anledningen till att inte få arbete.

Sedan ska vi veta att anledningen till att så många kuggas i uppkörningen är att de kommer oförberedda, många av dem tror helt enkelt att de är världsmästare på att köra bil och har egna trafikregler.

-Pettersson vill påpeka att det som ibland kallas fördomar lika ofta är erfarenhet…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “Utlandsfödda kuggas oftare på uppkörningen

 1. ”Personer med utländsk bakgrund är överrepresenterade bland dem som blir underkända när de ska ta körkort. Nu ska Trafikverket försöka göra något åt det, rapporterar Sveriges Radio.”

  Följden lär väl bli att de sänker kraven på uppkörningarna så att flera utlänningar får körkort. Dessa ”stackars” utlänningar får så klart inte diskrimineras.
  Ingenting förvånar nig längre vad gäller det sinnessjuka landet Sverige.

 2. Lämna företräde är ett okänt begrepp för många. Har varit att nära att bli påkörd två gånger i sådana situationer. Ena gången satt mannen som körde och skrek och viftade. Tyckte uppenbarligen att det var jag som gjort fel. 😥

 3. För de av er som besökt deras hemländer,är detta ingen större sensation.
  Huvudsaken för dem är att deras fordon är utrustade med rejäl tuta,och en radio med förstärkare….Sedan gäller djungelns lag…

 4. Ett bolag som inte bryr sig om sina chaufförers kunskaper är SL. Deras underentrepenörer har förare som både är odugliga och otrevliga.

  Varje vinter så står bussar kors och tvärs över vägen. De lyckas blockera hela väger eftersom bussen står på tvären, tänk er en ledbuss som står i 90˚ vinkel över vägen. Jag har helt slutat åka kollektivt eftersom tiderna inte hålls eller chaufförerna kör idiotiskt. Att de sen drabbar en i trafiken beror på bristande förståelse av trafikreglerna.

  Men den diskussionen kan inte föras öppet eftersom många anser det rasistiskt att kritisera invandrare. Men riskera gärna livet i kollektivtrafiken när ni ska till jobbet, det är ert eget fel.

 5. Om de hade uppgett sin verkliga ålder hade de kunnat bluffa att de redan hade körkort och ville byta det mot ett svensk som idiotiskt nog är tillåtet i Sverige. Nu måste de bevisa sin körduglighet vilket de misslyckas kapitalt med. Om man istället hade sagt att om du vill byta ett utländskt körkort måste du köra upp hade det inte funnits många MENA:iter bakom ratten.

  • Utländska körkort utfärdad utanför EU få användas i Sverige under 12 månader efter detta krävs Svensk körkort och inte kan man byta man måste köra upp igen som alla andra förarprov och teori halkkörning , rubbet! 1978 kunde jag byta mitt Tyska körkort efter 6 månader utan uppkörning. Men nu ha reglerna ändrats när det gäller för körkort utanför EU

  • Kan man inte för rättvisans skull bestämma att varannan svensk och varannan mena skall kuggas.

 6. Inget annat land i världen erbjuder svensken info på svenska om vi inte vill lära oss det landets språk.

  Varför ska svensken ta egenansvaret från den som invandrar?

  Björntjänst, säger jag!

 7. Jag hatar bmw o mercor ute i trafiken….. det är något fel på dessa bilar generellt…..

 8. Någon förvånad? Det är lite skillnad på att köra bil än att rida kamel eller åsna i öknen.

 9. Jag tycker Trafikverket ska titta på vanligaste dödsorsaken i Mellanöstern. Det är nämligen trafikdöd som är en av de vanligaste dödsorsakerna.

 10. Det förvånar mig inte ett dugg, se varje morgon och efter middag när de kör till och från SFI, de behöver ett flygfält bakom sig för att få bilen ut ur parkeringsficka, gångvägen utanför skolan används som körbana, när jag inte vill flytta på mig för att låta dem köra in eller från gångvägen bli de bindgalen. när de backa ut från parkeringen tycks de tro att det bara är in med baken och gasa på utan koll på övriga trafiken. Under mina 41 år i Sverige ha jag aldrig behövt använda biltutan så mycket som utanför SFI Campus i Oxelösund. Och sen de bilar dessa livsformer kör runt med,det måste vara profitable att lever på bidrag. Eller så ha de väskan fullt med pengar när de flyr ”för sina Liv”.

 11. ÄNDRA inte reglerna efter personens förmåga till inlärning. En person kan vara MYCKETFARLIG i trafiken och UTSÄTTA ANDRA FÖR FARA!
  Vi som är medborgare i SVERIGE har rätt att känna oss TRYGGA i trafiken med att de personer som innehar SVENSKT körkort HAR FÖRTJÄNAT DET!!

 12. Precis vad jag tänkte när nyheten om fler kuggade kom för en tid sedan. Nu måste man lätta på kraven, annars är det ”rasism”. För den som inte vet det så är de här för att ta över och bryta ned vår kultur och hela vårt fina välfärdssamhälle, absolut SISTA CHANSEN kommer i valet 2022. Sedan är det för sent! Om inte folket vänder EUs, censurmediernas och regimens lögner ryggen.

Kommentera