S – Ett skolexempel i korruption och mygel

KORRUPTION. I veckan hörde vi att LO ska lägga 50 miljoner på Socialdemokraternas valkampanj trots att 60 procent av LO:s medlemmar inte röstar på S. 2010 avslöjade Uppdrag Granskning att byggbolaget PEAB bekostade valkampanjen för Socialdemokraterna i Sigtuna, varefter bolaget har erhållit många kommunala byggprojekt och det är bara som en piss i Mississippi i det stora hela.

En hemlig pakt mellan Socialdemokraterna, en byggjätte och en lokal ledare för den syrisk-ortodoxa församlingen har avslöjats i Sigtuna. Sverige har inte råd att blunda för korruptionen. 2017 kunde Uppdrag granskning avslöja att Socialdemokraterna hade låtit den syrisk-ortodoxa församlingen köpa en tomt att bygga kyrka på för bara en krona – trots att marken var värd över sex miljoner.

Hela affären osade röstköp, men kommunen friades i domstol från misstankarna om att man gynnat en enskild eftersom församlingen byggt en samlingslokal som andra föreningar kan hyra. Att bara två föreningar – utöver arbetarekommunen – gjort det är en annan sak.

Nu har SVT grävt vidare och funnit att byggjätten Peab, som byggde kyrkan, varit del av pakten. Kommunstyrelsens ordförande, Anders Johansson (S) som numera heter Sandén, hade täta kontakter både med Peab bostads vd Tomas Andersson och med en ledare inom den syrianska gruppen – faktiskt så täta att de tre reste på solsemester tillsammans.

– Pettersson säger att S gör allt för makten, det talas snällt om att runda reglerna i stället för att tala klarspråk, det är kriminell svågerpolitik med skattemedel. Det förekommer i hela landet, från lilla Oxelösund till stora Göteborg, från SSU till PRO, från LO till Hyresgästföreningen och oftast, men inte alltid, är socialdemokraterna inblandade. Det är helt enkelt så att långvarigt maktinnehav korrumperar och går i arv.

Läs inte om du har lätt att bli upprörd…

 1. Den moraliska rötan i rörelsen del 1 av 8
 2. Den moraliska rötan i rörelsen del 2 av 8
 3. Den moraliska röran i rörelsen del 3 av 8
 4. Den moraliska rötan i rörelsen del 4 av 8
 5. Den moraliska rötan i rörelsen del 5 av 8
 6. Den moraliska rötan i rörelsen del 6 av 8
 7. Den moraliska rötan i rörelsen del 7 av 8
 8. Den moraliska rötan i rörelsen del 8 av 8
 9. Ett folk, ett parti, Socialdemokraternas historia 

Ovanstående är inga enstaka exempel, det är en lång tradition i ett korrumperat parti och det förekommer samma metoder från lokalpolitiker till regeringen. Titta bara på ministrarnas meriter, där mygel och korruption snarast räknas som en fördel i rörelsen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “S – Ett skolexempel i korruption och mygel

 1. https://www.friatider.se/over-6400-kvotflyktingar-till-sverige-forra-aret

  Nu kommer en sen julklapp till allah oss som gör rätt för oss plus blir utnyttjade av både politiker, migranter och godhjärtade idioter.

  Mitt tips

  Skriv till er kommun och fråga hur de gör vad gäller migranter och hur de tryggar skattebetalarnas säkerhet som får betala kalaset. Det har jag gjort. Resultatet var nedslående men varje sådan fråga måste diarieföras och kan komma att användas för att visa upp inkompetens och naivitet inför nästa val.

  11
 2. Det statsbärande partiet kapades för ca 50 år sedan. Redan då bestämdes att Sverige som nation skulle avvecklas. En långsam agenda som inte skulle provocera för mycket, de viste att resultatet skulle bli det vi ser idag. Hade deras vilja gått från en dag till en annan hade det tydligt kunnat ses vara en statskupp! Både vänster och högerblocket strävar efter samma, den som kritiserar agendan blir stämplad antisemit, nazist eller rasist. Dvs det som beskrivs som det värsta en kan vara!

  11
  • Sossarna har haft samma spelbok de senaste 100 åren. Enda som stoppade dem var våra grundlagar som de fick ändrade först 1975. Redan efter kriget började de aktivt infiltrera olika myndigheter och organisationer med personer vars enda kvalifikation var att de hade rätt partibok.

 3. Moral saknas inför sina egna väljare, samtidigt som de skriker högt om densamma??
  hur går den ekvationen ihop inom S ??
  Gäller den moralen bara de egna skatte betalande medlemarna för att de skall få in sina egna pengar ??
  nä f.. f..

  21
 4. Kan vi inte be Anders Lindberg göra en rejäl undersökning . Hans tidning är i rejält behov av ett scoop .
  Eller något annat av de bidragsberoende riksmedierna .
  Men de har fullt upp med att skriva om hur det myglas i Polen och Ungern .
  De ser inte skogen för alla träd som står i vägen .

  29
 5. Äntligen kommer skiten upp till ytan. Det här bevisar att demokratin ganska enkelt kan sättas ur spel. Precis som förebilden USA. En presidentkandidatur kostar väldigt mycket pengar. så man tigger av de stora företagen. Men jag förmodar att företag vill få valuta för sina pengar om deras kandidat segrar. I texten ovan ser vi hur PEAB fick fördelar efter att ha stöttat S i valkampanj. Sedan pekar vi finger åt bl.a Ryssland oh försöker förlöjliga deras politiska system. Man ska alltid sopa framför sin egen dörr först innan man funderar på att sopa hos andra. Vilhelm Moberg hade rätt när han kallade Sverige för en demokratur jag säger plutokrati alternativt kakistokrati

  26
 6. 50 miljoner var vad BPA:s VD fick i avgångsvederlag vid nedläggningen
  det är tydligen en standardsumma inom LO.Läs mer på Wikipedia så
  kanske det klarnar upp lite vad LO håller på med.

  30
 7. Vid anbud ringe en lite innan tiden går ut och talar om vad det högsta ligger på till en vän på Peab. Då kan de lägga sig lite under och ta hem ordern.
  Man äter på samma restaurang. På den står det inte vin, en stor stark. Det står måltidsdryck eller helt enkelt övrigt.
  Sportanläggningar är förtjänar en egen artikel

  30
 8. Hur tänker folk? De ser hur illa det går! De hör om alla underliga turer och bortförklaringar! Ändå vill de lägga sin röst på något maktfullkomligt som övergett dem sedan lång tid tillbaka.

  Men det säger också en hel del om den sk oppositionen. VAR FINNS DEN?

  34
 9. Av någon anledning så synes PEAB ha varit involverad i många byggprojekt där upphandlingarna inte har gått rätt till.

  32
 10. I detta sammanhanget, ska man komma ihåg, att de avslöjanden som kommer fram, är en bråkdel av verkligheten. Det är en intern merit inom socialdemokratin, att runda lagarna. Korruptionen är så utbredd att den ses som nödvändig, för att behålla makten. I de inre kretsarna, förs kunskap om manipulation och fusk, vidare genom generationerna.

  43

Kommentera