Regeringen nekar Coronakommissionen viktigt underlag: ”Vi är störda och pressade”

KORRUPTION. Regeringskansliet har nekat coronakommissionen att ta del av underlag som ingår i pandemihanteringen, däribland minnesanteckningar från möten, skriver Dagens Medicin, bakom betalvägg.

Slaget om Corona från Memingenjören. Antal döda i juni 2020.

Kommissionens huvudsekreterare Joakim Sunnegård säger till Sveriges Radio att det är anteckningar som man behöver för att se hur olika typer av beslut har fattats.

Vi är störda och pressade av det faktum att Regeringskansliets agerande har gjort att vi har fått än mindre tid för att fullfölja den uppgift som regeringen har gett kommissionen.

I ett skriftligt svar skriver Regeringskansliet att man har en ”löpande dialog” med kommissionen och att den har fått en ”stor mängd uppgifter och handlingar”. Personliga minnesanteckningar som tjänstemän ”kan ha gjort” är dock inget som Regeringskansliet förfogar över, enligt svaret.

-Pettersson säger att regeringen gav Coronakommissionen i uppdrag att undersöka hur regeringen hanterat pandemin. Hittills har regeringen fått svidande kritik…

Filmen från december 2020

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Regeringen nekar Coronakommissionen viktigt underlag: ”Vi är störda och pressade”

 1. Tja, då är det väl bara för coronakommissionen att hitta på och dra långtgående slutsatser på den information man har och presentera detta som fakta. Därefter blir det upptill regimen att bevisa motsatsen.

 2. Gissar att efter möten i Regeringskansliet måste det finnas protokoll, att begära personliga anteckningar är väl att ta i.
  Det kan ju hända att de får något liknande Kjell Olof Feldt´s ”pandemimöten är ett djävla slit, som vi släpat ända hit”
  Sånt gläder endast slaskpressen.

  • Protokoll är renskrivna. Minnesanteckningar är mer värdefulla då de ger en mer korrekt bild av vad som sagts och hur resonemanget gått.

 3. Dagens ledarsidorna.se tar upp frågan om det är(S) som är det verkliga hotet mot demokratin.

  Och så är det nog. Lögner och halvsanningar har blivit ett måste för (S) för att behålla makten. Redan Wilhelm Moberg insåg detta på 50-60 talet. Nu står det i full blom.

  När (S) nu ökar sitt väljarstöd kan vi förvänta oss mer lögner och halvsanningar och löften.

  OPPOSITIONEN VERKAR HA GETT UPP!!! SÅ PASSIVA!!!

  18
 4. Regimen har ju vanan inne med Pisa-ljuget. Bara att gömma undan allt schabbel och redovisa den lilla rest som återstår.

  40

Kommentera