Ryska trupper lämnar Kazakstan

UTRIKES. Ryska trupper har börjat lämna Kazakstan. -Pettersson undrar om dom åker hem till sina kaserner eller om de ska vidare på nya äventyr i andra länder?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryska trupper lämnar Kazakstan

 1. ”……nya äventyr i andra länder”
  Du menar som USA alltid gör, från Korea till Vietnam, från Serbien till Irak, från Irak till Afghanistan, sedan till Libyen och vidare till Syrien, där de ockuperar Syriens oljekällor. USA är och har alltid varit en skurkstat som genom krig störtat ledare som inte för en Amerika vänlig politik, enligt Noam Chomsky. USA har inte skapat något gott vare sig de invaderat eller betalat militär att ta makten. Visselblåsare lever i fångenskap eller i Ryssland.

  • Utan USA hade vi pratat ryska eller tyska idag och enligt min mening har USA skapat mycket bra i världen. Kapitalism och demokrati är inte perfekt men överlägset alternativen som kommunism, nazism, islamism och diktaturer av olika slag.

   Utan USA hade världen varit betydligt sämre med kommunistiska regeringar likt Kuba och Venezuela över en stor del av världen understödja av Ryssland.

   2
   5
 2. Verkar som att insatsen var lyckad, ordningen återställd och hoppas nu att regimen i Kazakhstan förstår att fördela en större del av olje/gas intäkterna till folket ungefär såsom ryssen gjort i bl.a Tjetjenien.

  15
 3. Ännu en färgrevolution effektivt nedkämpad genom att helt enkelt stänga av internet och skjuta varningsskotten mellan ögonbrynen.
  Stor rea på regnbågsflaggor i Almaty i dag.

  13
 4. ut me Bydis på Gotland, beredd me ryggen vänd So beredd å hissa ner braxen
  I knävecken…syfte; skrämma bort de
  3 landsstigningsbåtar som strax är klara för avfärd mot Slite, där ”Putte Boys”” planerar för en ypplig djupbåtshamn i Kalkbrottet, tror jag!🤔

  7
  4
 5. Alltså en vecka som de ryska trupperna stannade i Kazakstan, för att återställa ordningen där . Tjugo år som NATO-trupper stannade i Afghanistan och som de lämnade brådstörtat i somras, efter att president Biden tagit beslutet om evakuering, utan att bry sig om NATO-ledningens kritik mot detta – och nu talibanstyre där som resultat. Onekligen en skillnad i effektivitet och måluppfyllelse! Man kan ju fråga om NATO:s alla länder (och Sverige/Finland) helt kan räkna med Biden´s stöd vid en konfrontation med Ryssland – Ann Linde i svenska UD verkade bekymrad i kväll i tv-intervju, mest över att EU inte fick vara med på mötet Ryssland-OSSE idag.

  26
  3
 6. Pettersson är rolig. Först ondgör han sig över att ryssarna kom in, på begäran från Kazakstans president för att få hjälp mot statskuppsförsöket, och nu klagar han på att de lämnar landet efter fullgjort uppdrag.
  Har faktiskt lite svårt att förstå logiken i detta?

  20
  13

Kommentera