Ryssland: Veckans samtal med väst är misslyckade

UTRIKES. Veckans samtal mellan Ryssland och väst har i stort varit 0 säger Kremls talesperson Dimitrij Peskov. Han säger att det har funnits ”positiva tendenser”, men att Ryssland vill se konkreta resultat.

Ryssland under 1500, 1600 och 1700-talen

Biträdande utrikesminister Sergej Rjabkov säger till ryska medier att han inte anser att det finns skäl att hålla nya samtal de närmaste dagarna, rapporterar AFP.

Enligt Rjabkov saknar USA och de övriga Nato-länderna ”flexibilitet när det gäller viktiga frågor”.

Rjabkov säger också att han inte utesluter att Ryssland kan komma att mobilisera militärt på Kuba och i Venezuela om spänningarna ökar ytterligare. 

På Twitter skriver Rysslands ambassadör i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Aleksandr Luksasjevitj, att landet kan komma att ”behöva vidta nödvändiga åtgärder” om ”konstruktiva svar” på de ryska förslagen uteblir.

-Pettersson misstänker att Putin blir sur när han inte får som han vill. Jag rekommenderar att Ryssland drar sig tillbaka till 1500-talets gränser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryssland: Veckans samtal med väst är misslyckade

 1. Det är helt självklart att USA /NATO inte skulle vilja ha ryska baser i närheten av USA´s kuster så varför är det OK att ha USA (NATO) nära Rysslands gränser? – och Sverige ska självklart INTE blanda sig i detta!!!! Ryssland kommer inte att bråka med oss om vi inte blandar oss i detta och våra pajaser till militärledare och försvarsminister m.fl ska skärpa till sig och bete sig som vuxna! Ryssland och Ukraina kan klara ut detta själva.

  16
  1
 2. Såg en del klipp från debatten och jag trodde inte mina ögon när generalsekreteraren för North Atlantic Terrorist Organisation, Stollenberg hade med sig en klubba som han frenetiskt klappade i bordet med..
  Rysslands representant frågade honom vad han höll på med, om han trodde att han var i en domstol eller på en auktion.
  Sedan ställer jag mig frågan varför man alltid påstår att Putin är maktgalen och att Ryssland är aggressivt.
  Var det Ryssland som bombade sönder Jugoslavien och skapade Kosovo, Libyen, Syrien , Irak, Afghanistan etc etc? All länder ruinerade efter det.
  I Ukraina var det ju USA som skapade kaoset där Viktoria Nuland & CO tillsatte en korrupt president, hyrde in mördare från Georgien som sköt hej vilt på Maidan för att skapa kaos och ta makten för att roffa åt sig Ukrainas tillgångar. Den nye clownen som är president samarbetar ju med rena nazisterna och dem ska vi tydlige n samarbeta med. Nu försökte de igen att skapa samma situation i Kazakstan vilket inte lyckades.
  Putin värnar om sitt folk och jag har full förståelse för att han inte vill ha vapen intill sina gränser, vapen som kan slå ut de största de största städerna på fem minuter..
  Så frågan är ju vilka som är aggressiva?

  19
  2
  • Som svar på din sista rad. Det är Putin och Ryssland som är aggressiva. Putin värnar om delar av sitt folk, dom som håller med Putin.

   Putin påstår att han är hotat när han redan invaderat Ukraina och har omringat landet med trupper. Östra Ukraina, Krim, Moldavien, Belarus och Ukrainas gränser.

   6
   8
   • Pettersson, man kan ju inte vara överens om allt.

    Krim återgick till sitt gamla hemland efter en fredlig omröstning där majoriteten röstade för att tillhöra Ryssland. Det är de väldigt nöjda med och befolkningen har fått det mycket bättre sedan dess.

    I östra Ukraina, där merparten är ryssar var inte nöjda med den av USA orkestrerade statskuppen varefter Kievregimen satte igång rena utrotningen av den, mestadels fattiga befolkningen. Ett visst stöd fick de för att försvara sig och Putin gjorde försök för att nå en fredlig lösning på den krisen tillsammans med Tyskland, Frankrike och Ukraina.
    Kiev har fullständigt struntat i den överenskommelsen och fortsätter att terrorisera Donbass. Någon invasion har aldrig ägt rum och donbassarna vill köra sitt eget race..

    Moldavien vet jag inte mycket om mer än att det är ett litet fattigt skitland som inte betalar sina gasräkningar.

    Belarus samarbetar med Ryssland sedan gammalt och det är väl ganska naturligt att Ryssland bevakar sin gräns mot Ukraina med tanke på den aggressivitet från parasitlandet som beväpnas till tänderna från USA och NATO: Ryska trupper befinner sig enbart inom det egna landets gränser och det har de väl enligt min mening rätt till utan att några andra ska lägga sig i.
    Jag förstår dock inte varför USA & CO håller till med sina krigsskepp i Svarta havet. Har de inte nog med vatten i sin närhet för krigsövningar?

    För övrigt vill jag påpeka att man idag firar nyår i Ryssland så jag utbringar därför en skål, dagen till ära.

    12
    2
   • Ryssland hade erkänt Ukrainas gränser tre gånger efter Sovjetunionens fall ändå invaderade Putin i strid med internationell rätt.

    Jag har aldrig hört talas om någon folkomröstning i Ukraina där det Ukrainska folket godkänt att Ryssland tar över delar av deras land.

    Putin är kriminell. Ryssland hade dessutom hyresavtal av flottbasen på Krim till 2042.

    Krim återgick till sitt gamla hemland?

    Vad tycker Krimtartarerna om det? De tartarer som mördats och deporterats i hundratusentals.

    Det osmanska riket styrde Krim i tre århundraden, och Ryssland bara under 134 år. Den ryska sovjetrepubliken, vars efterträdare idag är Ryssland, styrde Krim från 1920 till 1954, endast i 34 år. Och den ukrainska sovjetrepubliken och dagens Ukraina, i 60 år, från 1954 till 2014.

    Ryssland bröt mot följande internationella fördrag när Krim annekterades i mars 2014: Slutakten från Helsingfors – OSSE. Artikel 5 i avtalet om upprättandet av CIS (1991). Punkt 2 i Budapestavtalet om säkerhetsgarantier om Ukrainas anslutning till icke-spridningsfördraget (1994). Artikel 2 i fördraget om vänskap, samarbete och partnerskap mellan Ukraina och Ryssland (1997). Fördraget om den ukrainska och ryska statsgränsen (2003). Samtliga avtal undertecknade av Ryssland.

    Ryska trupper enbart inom det egna landets gränser? Har du redan glömt Georgien, Moldavien och Ukraina?

    Jag tycker Ryssland ska återgå till 1500-talets gränser innan ryssarna började erövra stora delar av världen.

    3
    9
   • Belarus behöver Putin inte invadera. Lukasjenko är en utomordentligt passande dörrmatta åt Putin, likt bloggens gammelkommunistiska rysstroll i kommentarerna. Men bloggen gammelkommunister är tack och lov i minoritet. Ska Sverige med i en pakt, blir det Nato. För frihet och demokrati! Punkt slut!

    3
    10
   • Att den gammelkommunistiska historieförfalskningen och försvarande av den folkrättsligt kriminella ryska juntan, på bloggen aldrig kan ta slut.

    ”Krim återgick till sitt gamla hemland efter en fredlig omröstning där majoriteten röstade för att tillhöra Ryssland. Det är de väldigt nöjda med och befolkningen har fått det mycket bättre sedan dess.”

    Fel, folkomröstningen hölls EFTER Ryssland utnyttjat en avtalsbaserad militärstyrka på Krim, för att ta statsrättslig kontroll över territoriet. Det i sig är ett brott mot folkrätten. Folkomröstningen därefter är rena uppvisningen i Putinistiska clownkonster, självklart kan Ryssland då ”vinna” en sådan folkomröstning. Folkomröstningen är därför också ett brott mot folkrätten.

    2
    9
 3. Ryssland är ett kommunistland, vad tycker vi om vänster kommunister ?
  Jag känner ingen civiliserad människa i Sverige som gillar kommunister.
  Tack och lov är kommunisterna i stort sett utrotade i Sverige.
  Det räcker med Vänsterpartiet, labila människor som är totalt galna.

  8
  7
  • jag hade 2 väldigt nära släktingar som är Hilding Hagberg
   kommunister…en borta, men ingen av de båda fann varann
   trots deras åsikter gick stick i stäv, gåta hur detta nu gick till !?
   mkt tack vare deras åsikter som jag hamnat där jag är, dumt,
   men detta har splittrat och söndrat släkten i allt logiskt tänka
   sedan 1945 talet till denna dag
   …den siste som idag är i sitt esse, har lyckats till stor del att
   hjärntvätta sina egna 2 + 1 bonusklimp fortsätta i hans egna
   strävan ”jävulskt skickligt” göra ett himmelrike för att omdana
   Sverige dit vi käpprakt är på väg idag, han har haft en Lärar-
   tjänst i nu snart 25 år, specialiserad på att lotsa in nyanlända
   utomjordingar (som hamnat på snedspår) rätt igen…ngt som
   aldrig kommeratt ske…tvärtom, detta händer självklart i Skåne,
   bara nu följa EU-brojäveln till där världens patrask nu finner
   sin boning…å idf nu placerat in en rätt person för att lotsa all
   sköns avarter på rätt spår genom Paradisets port, som nu idag
   lägger grogrund för en ny generation av Stalin Kommunister!..,)

 4. Får vi hoppas att Putin inte tänker statuera exempel genom att invadera Sverige och ockupera Gotland.

  4
  4
 5. ”Ryssland vill se konkreta resultat.”
  Ja, Ryssland kräver t.ex. rätten till att bestämma att Ukraina, Georgien och andra länder inte får gå med i NATO. Dessa länder är självständiga men det har Putin aldrig accepterat. Putin har heller aldrig accepterat att Estland, Lettland och Litauen är självständiga men dessa länder var kloka och valde direkt att gå med i NATO så dem vågar han inte röra. Och de var lyckliga nog att bli accepterade av NATO.
  NATO har aldrig varit ett hot mot Ryssland men Putin har alltid varit ett hot mot de forna Sovjet-länderna.

  8
  18
  • Ryssland vill, som Pettersson skrev häromdagen, ha en buffertzon mot väst. Vad händer när Ukraina blivit en buffert? Hur kommer denna diktaturens avart att agera då? Fler buffertzoner västerut? Finland och Sverige nästa? Även om vi inte går med i Nato? Lita aldrig, aldrig, någonsin på den ryska statsledningen, för vad dom lovar väger som en flugskit i en orkanvind när det verkligen gäller. Så är Ryssland, så var det kommunistiska avfallet i 70 år. Därför; Ryssland ut ur Ukraina! NUUUU!

   2
   9

Kommentera