Norges S-regering öppnar för att inskränka flyktingrätten

INVANDRING. Den norska regeringen, bestående av flest socialdemokrater (AP och några senterpartister SP) öppnar upp för att inskränka rätten till flyktingstatus, skriver tidningen Aftenposten.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

För att nå detta mål kommer regeringen att införa en tydlig åtskillnad mellan olika kategorier av flyktingar. Vissa kategorier av flyktingar som i dag får flyktingskydd kommer istället att få andra klassens skydd. Det ger färre rättigheter och ett svagare skydd mot återvändande.

-Pettersson säger att idag är de flesta “flyktingar” ekonomiska migranter, några flyr på grund av krig och några på grund av politiska åsikter. Ytterst få av dem om ens någon är berättigade till skydd i Sverige eller Norge om FN:s flyktingkonvention följs.

Varför följer Sverige inte FN:s flyktingkonvention och visa ut alla som inte uppfyller kraven i den

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Norges S-regering öppnar för att inskränka flyktingrätten

 1. Opportunister som följer minsta motståndets lag kan naturligtvis få stanna här om de kan visa att de har medel för att försörja sig och eventuella medföljare.
  De skall inte kunna påräkna några bidrag eftersom dessa borde vara för människor som har minst fem års arbetsinkomst inom landet och skött sig utan anmärkningar, de skall också vara svenska medborgare.

  Jag är så trött på alla dessa som sägs vara oumbärliga i vårt land, har väntat över två timmar få min returresa med rullstol från sjuktransportföretag idag.
  Alla jag talade med var inte bra på svenska däremot att ursäkta sig och helt opålitliga vad gäller givna löften.

  • Grebom5
   Ja, det är förskräckligt. Dock i Kina är det värre, såg en pojke utan fungerande ben (troligen amputerade) som tiggande tog sig fram på en rullbräda, och det skickligt.
   Av andra försäljare köpte jag en Rolex för endast 5 yuan, märkligt.

 2. Räckviddsbegränsa asylrätten och alla problem löser sig. Ren och skär idioti att bevilja uppehållstillstånd för personer som traskat genom 13 säkra länder, varav 12 EU-länder, och som hävdar att det är fara för deras liv och lem. De hade kunna söka asyl 500 mil tidigare.

  63
  • Argus : Mycket bra ide. Ta dessutom bort alla bidrag för de som inte gör rätt för sig. Utan bidrag vill dom nog inte bo här

   40
 3. Det är bara Sveriges regering som inte kan tänka klart. Det händer ingenting. Man såg inte det komma…….

  48
 4. Nu är vi snart det enda nordiska land där man inte låter förnuftet råda, att inte
  ställa krav är att locka hit folk, och med god hjälp av våra “tycka synd om journalister
  kommer snart upp i miljonen som inte kan försörja sig själv, givetvis är detta ohållbart!

  63

Kommentera