Björn Söder (SD) tar 3:e dosen vaccin

PANDEMI. Björn Söder, är politiker och Sverigedemokrat. Han är ordinarie riksdagsledamot sedan 2010, Söder var riksdagens andre vice talman 2014–2018, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen 2010–2014 och Sverigedemokraternas partisekreterare 2005–2015.

Björn Söder som vice talaman nedre t.v. Foto: Frankie Fouganthin

Igår den 27 december tog Björn Söder sin tredje dos vaccin och la ut det på Twitter. Björn Söder gör alltså sitt eget val med sin egen kropp. Men när man läser många av kommentarerna under Björns tweet så får han och Sverigedemokraterna en storm av hat emot sig från motståndare till vaccin. Jag som trodde att antivaxxarna* och den så kallade frihetsrörelsen var för att man skulle bestämma över sin egen kropp.

Antivaxxare är en person som av rädsla för negativa konsekvenser motsätter sig vaccinering.

Källa: Språkrådet och språktidningen år 2019.

Antivaxxare fanns långt innan covid-19 vaccinen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Björn Söder (SD) tar 3:e dosen vaccin

 1. “Mot dumheten kämpar även Gudarna förgäves” gammalt grekiskt ordspråk, lika sant som, demokratia är lika med folkstyre och anarkia vilket betyder att alla gör vad som faller dem in och skiter i lagar och regler samt ignorerar majoritetsbeslut.

  7
  16
  • “demokratia är lika med folkstyre och anarkia vilket betyder att alla gör vad som faller dem in och skiter i lagar och regler samt ignorerar majoritetsbeslut.”

   Det är därför vi har rättighetskatalogen i 2 kap. Regeringsformen, om universella rättigheter åt alla i samhället. En annan aspekt på rättighetskatalogen är minoritetsskydd, det är grundläggande konstitutionella rättigheter, som ska säkerställa att majoriteten inte behandlar minoriteten hur som helst i det demokratiska styre som du beskriver. Ett sådant skydd för minoriteter är skydd mot kroppsliga ingrepp från statens sida. Ett sådant skydd är mycket långtgående, dock att undantag endast får göras just vid farsoter. Men tyngden i denna minoritetsskyddsregel innebär att ingrepp i den ska vara proportionella och rimliga. Vi borde ha lärt av historien vad kroppsliga ingrepp och experiment kan ställa till med. Håller med dig i sak, att det är att ta ansvar för sina medmänniskor att vaccinera sig, men din argumenation kommer troligen att övertyga vaccinmotståndare. På något sätt måste samhället ändå släppa prestigen i vaccinationsjakten och börja normalisera samhällslivet igen. Att ta eller inte ta vaccinet är ett individuellt beslut och tycker jag ska så förbli. Staten ska inte blanda sig.

   Restriktioner ifrågasätts: ”Allt tyder på att omikron är mildare”

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nagonstans-maste-man-normalisera-tillvaron

   Jag är av uppfattningen att riskerna med omikron står och väger, men att det också känns som att pandemin snart kommer börja klinga av. Som läger är just nu väntar jag själv på tredje dosen, ångrar inte mina två första under sommaren/hösten. Men en livstids vaccinprenumeration får jag svårare att vara med på. Vaccinmotståndares beslut vinner i alla fall min respekt. Dock med förhoppningen att så länge pandemin inte är över, dom flesta ändå överväger att ta vaccination. Längre ner skrev jag om kommande proteinvacciner som lär kunna ge mer långsiktigt skydd.

   • “men din argumenation kommer troligen att övertyga vaccinmotståndare”
    ska vara
    “men din argumenation kommer troligen inte att övertyga vaccinmotståndare”

 2. Då har han bara 6 bostra kvar enligt den senaste planen, om han lever tillräckligt länge

  16
 3. Antivaxxare är kverulanter som inte lämnat trotsåldern.

  De är samma sorts individer som annars vid upplevd fara skriker högst för att bli räddade.

  5
  31
 4. Risk finns för att här inlägg i vaccindebatten inte tillåts att publiceras på grund av fakta innefattande att alla sociala Forum har uppstått för att i Sverige medier inte publicerar för statens rådande regim i okunskap besvärande fakta och i detta forum finns debattörer som därav med intresse tar del av i övriga världens medier publicerat om rådande vaccinproblematik och annan åsikt debattörer emellan bör inte bemötas med “att de tänjer på sanningen rejält” för garantier ges för att benämnda misstänkta biverkningar är allt annat än misstänkta biverkningar om inte biverkningar avser tusentals död i direkt samband med vissa vacciner.
  Forskning är ingen direkt vetenskap ty av en forskare forskningsresultat ger av tio andra forskare tio diametralt olika forskningsresultat och ett eller två av dessa resultat kommer – kanske – att efter fem till tio år användas inom lärarvården, beroende på hur många överlevande en viss forskares vaccin antas ligga till grund för överlevande.

  Det enda forskare – tror – sig veta om Omikron (eng. Omicron) eller B.1.1.529 är att varianten verkar komma från södra Afrika identifierad 23 november 2021 och fortfarande är okänt om varianten är mer smittsam än exempelvis den dominerande deltavarianten som man uppskattar är 50-60 procent mer smittsam än alfavarianten och att varianten tros ha mer än – 50 mutationer – varav 43 rör sig om det spikprotein som viruset använder för att infektera kroppens celler och som jämförelse tror forskare att deltavarianten – 18 mutationer på spikproteiner – men det är ännu oklart om den nya varianten ger andra symtom än tidigare varianter och nedan visar en liten del av forskares olika uppfattning.

  1 – Reuters Sydafrikanska läkare har rapporterat -2021-11-28 har rapporterat att de har träffat patienter med en något annorlunda sjukdomsbild än tidigare, exempelvis har de ingen hosta eller förlust av lukt- och smaksinne. Tisdagen den 23 november identifierades en ny coronavariant med fler än – 30 mutationer i Sydafrika.
  2 – Tre dagar senare kategoriserade Världshälsoorganisationen, WHO, varianten som oroande eftersom initiala analyser tydde på att de många mutationerna kunde öka risken för att vaccinerade och tidigare infekterade återinfekteras och att Omikronvarianten har – 50 mutationer – varav hela 43 sitter på spikproteinet som viruset använder för att infektera kroppens celler.
  3 – En studie från University of Hong Kong replikerar omikron också – 70 gånger – snabbare i luftvägarna jämfört med deltavarianten
  4 – Engelska forskare har analyserat den genetiska informationen för omikronvarianten och hittat genetisk kod som även finns i coronaviruset och som – kan – orsaka förkylning med enligt forskarna ökad smittsamhet men – möjligen – också ett lindrigare sjukdomsförlopp för att en genetiska koden – kan – ha muterats in i omikron efter att en patient har varit smittad av både coronavirus och förkylning.

  Forskning är som nämnts ingen exakt vetenskap och forskningen bakom ovan upptäckter har ännu inte granskats eller fastställts, däremot är nedan 100% fastställt skett vid vaccinering och fortsätter att ske trotts att till och med läkaren och forskaren som skapade mRNA vaccinet med emfas påtalat faran med vaccinerna, med ytterligare varnande tillägg
  15 december 2021 av mannen som skapade mRNA vaccinet Dr Zelenko som varnar världen igen – Vaccinet är ett tredje världskrig mot mänskligheten! Lyssna här LIVE!
  Mannen som skapade mRNA vaccinet – Ge inte era barn vaccinet! och i https://ctvc.se/kat/videoarkiv kan ni ta del av vaccinerade som dör i direkt samband med vaccinering under video inspelning.
  * Här stormar säkerhetspolisen Dr Andreas Noak efter att han offentligt i en video avslöjat vad som finns i vaccinet.
  * Journalist på Washingtonpost död av vaccin relaterad hjärtattack. 16 december 2021.
  * I rullstol av vaccinet…19 december, 2021
  * 32 årig psykolog dog 12 dagar efter vaccinsprutan…!!
  * Polis tog vaccinet, dör framför kameran strax efter” Starka bilder. 13 december 2021
  * Hon skulle lära ut matlagning inför kameran – nyvaccinerad faller ihop och dör inför live kamera! 13 december, 2021
  * Hjärtinfarkt 22 år gammal – Hennes son drabbad efter 2 doser (ursäkta språket) 12 december 2021.
  * 13 årings hjärta stoppade av vaccinet – 10 december 2021
  * Nya Dödsfall av nya vaccinet – hela tiden, när ska världen vakna 16 december, 2021
  * 32 årig psykolog dog 12 dagar efter vaccinationssprutan. 13 december, 2021
  * Dr Zelenko varnar världen igen – Vaccinet är ett tredje världskrig mot mänskligheten! 13 december, 2021 av CTVC.
  * Elva amerikanska läkare som säger att de själva har drabbats av allvarliga biverkningar av Covid-19-vacciner har nu rapporterat neurologiska effekter efter vaccin även bland sina patienter. Advokat Aaron Siri på advokatbyrån Siri Glimstad släppte vittnesmålen från läkarna och sa att FDA såväl som CDC har vänt dövörat till dessa.
  Mvh.

  26
  5
 5. Som sagt Söder har rätt att göra precis som han vill, mitt problem med honom här är att han tidigare i princip idiotförklarad oss som av väldigt goda grunder inte vill injicera oss med ett nödgodkänt vaccin byggt på mRNA teknik.
  Den franske virologen och nobelpristagaren Luc Montagniere samt Dr Zev Zelenko har båda hänvisat till tidigare djurtester där mRNA teknik har använts, resultaten har varit skrämmande.
  Att då bli idiotförklarad för att jag vägra ta en dylik produkt mot en smitta jag enligt statistiken har 99,5% chans att överleva accepterar jag inte.
  Björn Söder riskerar att bli ett sänke för SD i det kommande valet.

  60
  5
  • Kommande valet? Förmodligen kommer han att drabbas av någon bagatell sjukdom som kroppens immunförsvar inte då klarar av Så kan de skylla på att den har blivit mycket aggresivare nu
   Är fortsfarande lite tveksam till om det blir något val till hösten nästa år.
   När fascister kommit till amkten så vill de inte släppa den i första taget

   12
   2
 6. Björn Söder har ju rätt att göra som han vill med sin egen kropp, fattas bara,
  men det borde dom som inte vill ta vaccinet också ha lov till, men dem försöker man
  föfölja med omplceringar , hot om avsked o.s.v, ibland rena oförskämda tillmälen.
  Att där är en hel del som är märkligt runt denna Corona, dels är det rent osant att en vaccinerad inte kan smitta andra för det kan dom ,och att sen vaccintillverkarna kan
  avsäga sig allt ansvar visar på att inte ens tillverkaren tror på sina produkter, det är
  en hastprodukt. Har själv tagit två, men kommer inte att ta den tredje, och jag är
  ganska säker på att snart kommer krav att man bör ta nummer 4……… osv!

  Sen reagerar jag på ordet antivaxxare? Vad fan är det? Är det en som inte vaxar
  bilen, för annars borde det kanske heta antivaccinerare? Konstigt jag såg inte detta
  märkliga ord bland årets nya modeord?

  75
  2
 7. Om Björn Söder tror på vacciet, då ska han också ta det.
  Men vi andra som har motsatt åsikt skall naturligtvis inte bli tvingade att ta sprutan, eller utsättas för nedvärderande kränkningar och div. inskränkningar i samhället.
  Vi tvingas betala för Ert vaccin även om vi inte tror på det, tänk på det!
  Ett vaccin som också har en mycket tvivelaktig verkningsgrad och med över 58000 olika biverkningar. Vilket är 10 gånger mer än alla läkemedel i Sverige tillsammans!
  Alarmerande siffror som i normala fall skulle få stora kolsvarta mediala rubriker, men här är dom knäpptysta!
  En genial affärside får naturligtvis inte grusas!

  97
  8
  • “Ett vaccin som också har en mycket tvivelaktig verkningsgrad och med över 58000 olika biverkningar” skriver du och fortsätter med “Alarmerande siffror som i normala fall skulle få stora kolsvarta mediala rubriker, men här är dom knäpptysta!”

   Det är att tänja på sanningen rejält. Det rör sig om MISSTÄNKTA inrapporterade biverkningar och då ingår lite öm i armen, huvudvärk och annat men även några få som MISSTÄNKS vara allvarliga.

   11
   60
 8. Skriv lite om vaccinet Pettersson då blir det fart på tangenterna hos de troende antivaxarna.
  Ett av huvudargumenten är varför ta ett vaccin som bästa fall är verkningslöst eller i värsta fall dödligt.
  Bägge sakerna är bullshit.
  Den information man får idag tycks vara att de som är smittade ökar och att trycket på IVA ökar men att dödstalen är låga.
  Bland de vaccinerade som insjuknar så är det få som blir allvarligt sjuka och hamnar på IVA däremot så är det antivaxarna som sätter tryck på sjukvården och hamnar på IVA.
  En vaccinerad som bär på smittan kan smitta en antivaxare. Eftersom de ovaccinerade är runt 25% så är de en betydande riskgrupp med stor potential att fylla sjukhusen. Om jag har förstått logiken rätt.
  All heder åt Björn Söder som bevisar att han är värd att rösta på.

  19
  76
 9. Om jag förstått den t y s k a propagandan rätt finns det nu dagligen nya firmor som växer upp som svampar och erbjuder vaccin,det ena bättre än det andra. Problemet med delar av dem,är att folk måste dagligen taga en spruta i armen,och möjligen senare i låret !!
  Ångrar att jag inte tillsammans med en kollega,startade en sådan firma redan för två år sedan,då allt var nytt och konkurrensen mindre !

  26
  8
 10. Intressant att SÖDER låter meddela vad han gjort under Måndagen 27 December…..
  Stenbock har inget sensationellt att rapportera,förutom att jag med ålderns rätt nu måste springa på Toaletten lite oftare,än under 60-talet !!
  Höll tidigare Söder för en av de klokare inom SD,detta kommer jag nu att ompröva….

  67
  14
 11. Nja, om man är antivaxxare så tror man väl att Björn Söder faller från nu och då går det väl bra? Endast ovaccinerade kommer ju att överleva så snart har antivaxxarna en hel värld att regera alldeles själva.

  28
  16
 12. Självklart skall man få bestämma över egen kropp och hade vaccinen visat sig effektiv och utan stor risk för allvarliga biverkningar så hade man kanske tagit den men när det visar sig vara en knappt fungerande vaccin och att hela vaccin hysteriet är ett politiskt spel och skrämselpropaganda så lä man knappast vaccinera sig. Det tjötas hela tiden om att vi måste ta ansvar samtidigt som alla länders regeringar låter Kina gå ansvarsbefriad ut ur denna katastrofen, Wuhan viruset eller Kina viruset är och blir Kinas ansvar och dom borde stå till ansvars för detta. Och hur allvarlig är denna pandemin? I följe Norsk statistik var 24 av 100 000 ovaccinerade inlagd på sjukhus och 2,5 av 100 000 vaccinerade, stor skillnad kan synas men då alla som har haft covid19 och inte vaccinerad räknas in bland dom vaccinerade?? Samt att ingen av dom som bor på äldreboenden och sjukhem räknas in?? om man vänder på steken lite så blir resultatet att 99,9975% av dom vaccinerade hamnar INTE på sjukhus och 99,9760% av dom ovaccinerade hamnar INTE på sjukhus. Jag anser att vaccinpropagandan till största delen är ett sätt för politiker att införa lagar som gör att dom kan styra över medborgarna i ännu större utsträckning än va dom redan gör samt att detta används för att få fokus bort från regeringens fadäser på så gott som alla andra fronter. Och om man räknar in dom som haft covid19 bland dom vaccinerade så undrar jag, som har haft covid19, vart mitt vaccinpass finns men det var väl endast en lögn i raden för statistikens skuld skulle jag tro. Och fakta är att dom största smittspridarna är dom vaccinerade.

  66
  10
  • Dom vacciner som vi fick förr mot smittkoppor,polio och tbc var väl utprovade enligt gällande etisk praxis.Vi blev skyddade mot dessa hemska farsoter på detta säkra och tillförlitliga vis.Coronavaccinerna som olika tillverkare tagit fram på kort tid har inte samma effektiva verkningsgrad i många fall.När det dessutom är i princip censurerat med en ärlig debatt om dessa vacciners effektivitet så får man respektera dom som inte vill ta dessa sprutor.Nu hetsar massmedia människor mot varandra hela tiden.Familjer,släkt och vänner och arbetskamrater blir osams och bittra fiender på grund av ett vaccin.Jag undrar bara hur detta ska sluta …och om det någonsin blir en normal värld igen….

   73
   5
 13. Jag förstår mig inte på dessa antivaxare. Under 60-talet tvångsvaccinerade jag mor TBC, polio och smittkoppor. Tack vare det så utrotades dessa sjukdomar ur Sverige. Hade vi inte gjort det kunde dagens antivaxare ha drabbats av någon av de uppräknade sjukdomarna. Vi lämnade över ett bättre Sverige till generationerna som kom efter oss. Men idag är det få som tänker att vaccin i dag kan göra så att nästa och nästa generation slipper covid-19 infektioner. Egoism är väl ett sammanfattande ord för det

  25
  71
  • Om jag på 60 talet skulle vara tvungen att var sjätte månad ta en påfyllnadsdos så skulle jag redan då ha ifrågasatt vaccet.

   79
   6
  • Nu är ju inte M-RNA”vacciner” riktiga vacciner som tar minst 5 år att utveckla utan ett experiment vars följder ingen kan överblicka! Och varför ska t ex Pfizer hemligstämplas i 75 år om man inte har något att dölja? De vacciner man tog tidigare ska icke alls jämföras med dagens bluffvacciner. Det finns ett par vacciner som inte är M-RNA som Sinoferm och Sputnik men det är förbjudna att användas i EU och USA, troligtvis för att Big Pharma inte tjänar några pengar då!

   86
   6
   • Benny skriver:
    28 DECEMBER, 2021 KL. 10:45

    “Och varför ska t ex Pfizer hemligstämplas i 75 år om man inte har något att dölja?”

    1) Att dölja? Det beror på att uppgifterna hos FDA innehåller affärshemligheter till skydd för Pfizer och BioNTech plus patientsekretess för dom som deltagit i kliniska studier för vaccinet.

    2) I 75 år? Några 75 års hemligstämplandet är det inte frågan om. Det är en felaktig uppgift. Pga företagshemligheter och patienhemligheter så föreslår Pfizer/BioNTech att sekreta uppgifter rullas ut p, 500 sidor/månad av dom 329 000 sidorna. Amerikansk lagstiftning ställer däremot högre krav på snabbhet.

    “The plaintiffs, a group of more than 30 professors and scientists from universities including Yale, Harvard, UCLA and Brown, filed suit in September in U.S. District Court for the Northern District of Texas, seeking expedited access to the records. They say that releasing the information could help reassure vaccine skeptics that the shot is indeed “safe and effective and, thus, increase confidence in the Pfizer vaccine.”

    But the FDA can’t simply turn the documents over wholesale. The records must be reviewed to redact “confidential business and trade secret information of Pfizer or BioNTech and personal privacy information of patients who participated in clinical trials,” wrote DOJ lawyers in a joint status report filed Monday.

    https://www.reuters.com/legal/government/wait-what-fda-wants-55-years-process-foia-request-over-vaccine-data-2021-11-18/

  • De antivaxxare som fokuserar på att protestera mot tvångsmedel har jag all sympati för även om jag själv vaccinerar mig. Egoistiskt eller ej, om man inte vill vaccinera mig skall man inte tvingas. Att man däremot måste avstå vissa sammanhang, framförallt inom vårdyrken tycker jag däremot är självklart. Men att utestänga antivaxxarna från nästan allt är orimligt så länge det inte handlar om en mer dödlig sjukdom. Smittkopporsantivaxxare hade det definitivt varit rimligt att isolera, men covid19, nej.

   40
   5
   • När vaccinerade fortfarande smittar spelar det ingen roll att vårdanställda är vaccinerade !!!
    Jag skulle vilja gå så långt att påstå att de medvetet därmed är bidragande till att sjuka och svaga mördas !

    52
    6

Kommentera