Åtal i ärende med två skottskadade barn i Huddinge

VÅLDSVÅGEN. Vice chefsåklagare Stefan Creutz har i dag den 28 december väckt åtal i ärendet där en man misstänks för att ha avlossat ett skott som träffat två små barn utomhus i Visättra i Huddinge den 17 juli 2021.

Steget Efter i Flemingsberg

Mannen, som är i 25-årsåldern, åtalas för grovt vapenbrott, vållande till kroppsskada grovt brott och grov misshandel. Ytterligare tre män åtalas för brott som skett i samband med att skottet som träffade barnen avlossades. Två av männen åtalas för grov misshandel och en av männen för grovt vapenbrott.

Två oskyldiga barn blir träffade av en kula när de är utomhus och leker i närheten av där de bor. Även om skottet enligt mig inte var avsett att träffa någon av dem så är det helt oacceptabelt att personer som inte ska bära vapen ändå gör det och därmed utsätter andra människor för livsfara i sin vardag. Det är därför tillfredsställande att jag nu kan åtala den här mannen, som enligt min mening har orsakat barnen och familjen stort lidande både fysiskt och psykiskt, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare.

Polisen har satsat stora resurser för att lösa de här brotten. De har sedan dag ett bedrivit förundersökningen med full kraft med alla tänkbara utredningsmetoder. Åtalet i dag är resultatet av ett mycket gott samarbete mellan oss, säger Stefan Creutz.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 12529-21.

Kort ur åtalet:

Aleksander Karwowski har orsakat barnen Safreen och Safwaan en genomgående skottskada på vänster underben respektive en ytlig skottskada på högra underbenet genom att avlossa ett skott som träffat
målsägandena. Det hände den 17 juli 2021 vid Sågstuvägen 2 F, Huddinge.

Aleksander Karwowski begick gärningen av oaktsamhet. Oaktsamheten bestod i att Karwowski använt en pistol som tillhygge vid en grov misshandel och i samband med det avlossat ett skott. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag.

En av de åtalade är rapartisten Gee Dixon. Bild SVT – Allsång på Skansen.

George Manu Dixon-Coker, Aleksander Karwowski och Edgar Lee
Pettersson
har tillsammans och i samförstånd slagit och sparkat på kroppen
samt slagit en pistol i ansiktet på Murtada Hassan. Slagen och sparkarna har,
i vart fall delvis, utdelats då Murtada Hassan legat på marken. Det hände den
17 juli 2021 på Sågstuvägen 2 F, Huddinge, Huddinge kommun. Murtada
Hassan orsakades smärta och sårskada.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom de varit flera gärningsmän och
använt ett tillhygge samt eftersom våldet delvis utförts när Murtada Hassan
låg på marken. George Manu Dixon-Coker, Aleksander Karwowski och Edgar Lee
Pettersson begick gärningen med uppsåt.

Murtada Hassan har innehaft ett handeldvapen utan att ha rätt till det. Det var
den 17 juli 2021 vid Sågstuvägen 2 F, Huddinge, Huddinge kommun. Brottet bör bedömas som grovt eftersom vapnet innehafts på allmän plats och eftersom vapnet innehafts i en sådan miljö att det typiskt sett kan befaras komma till brottslig användning. Murtada Hassan begick gärningen med uppsåt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Åtal i ärende med två skottskadade barn i Huddinge

Kommentera