”Vi krigar mot svenskar”

BROTTSLIGHET & RASISM. I förrgår kom Brottsförebyggande Rådet, BRÅ, med en utredning som visade att ungdomsrånen fördubblats på fem år och att det är mest utländska killar som rånar svenska ungdomar. Det är ingen nyhet, bloggen har skrivit om det regelbundet sedan 2010 och BRÅ skrev samma sak år 2000. Brå tar dock inte upp varför invandrarna rånar svenskar. Det talas om socioekonomiska effekter men det är nys. Dom som påstår sig ha flytt från krig och svält får i princip allt gratis i Sverige. Bostad, mat, pengar, utbildning och sjukvård. Vad är det som ger dom rätt att råna sitt värdfolk.

Jag tror att det är en kultur som är ren rasistiskt och saknar normer och moral. Eftersom det är invandrare som rånar svenskar är de vänsterblivna tysta, men tänk er om det varit tvärtom? Vilket liv det blivit.

En studie som Lunds universitet gjorde 2005 och vi har publicerat på bloggen flera gånger är mer aktuell idag än någonsin. Det är en ”skräckläsning” och tyvärr är det många som idag lever i skräck. Det är några men väldigt få som på allvar diskuterar konflikter mellan olika folkgrupper. Har någon, någonsin hört talad om ett mångkulturellt samhälle där det inte förekommit konflikter och rasism?

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?

Studien släpptes som sagt 2005, men är mer aktuell idag än någonsin. Barn som rånas är tyvärr en rubrik vi möts av allt oftare. Bara i Stockholm sker i snitt tre rån mot barn varje dag. Det berättar Mitt I som också berättar att rånarna inte drar sig för att utsätta barn för rån mitt på ljusan dag och bland andra människor. Det står inte i artikeln vem och vilka som utför rånen, så jag tänker inte spekulera i detta, men en liten hint får man i den här artikeln i Expressen från juni i år.

Studien som Lunds universitet gjorde 2005 heter ”Vi krigar mot svenskarna: unga rånare om hur och varför de begår brott” och kan kanske också ge oss en ledtråd till vilka de unga som rånar är och vilka de rånar.

Från polisens spaningscentral i Malmö gick följande information ut i Sydsvenskan 2002, alltså innan Sverige föll in i någon slags politisk korrekthet.

”…det i regel handlar om utlandsfödda pojkar som rånar svenskfödda ungdomar”

Studien tar också upp en BRÅ-rapport från 2000 i vilken man kan läsa följande:

”De misstänkta gärningsmännen var till cirka 90 procent pojkar, vanligtvis i åldern 15-17 år och i många fall, men långt från alltid, bosatta i socioekonomiskt mindre välbeställda områden”

I universitetets studie lutar man sig mycket på BRÅ och deras rapporter. I stycket ”Vem utför rånen” får vi denna information.

”90 procent av de misstänkta gärningsmännen som var pojkar och i regel mellan 15-17 år och det fanns en hög överrepresentation av utlandsfödda ungdomar…//…Rapporten visar att ungdomar från välbärgade bostadsområden och de som har två svenskfödda föräldrar var något mer utsatta när det gäller att bli rånad”

Studien baseras inte bara på BRÅ:s rapporter och artiklar från olika medier, utan också intervjuer med unga rånare. Elva stycken rånare intervjuades och de framförde alla olika aspekter på varför de rånar och varför just vissa rånas. Studien avslutas med följande ord som sammanfattar hur de elva unga rånarna motiverade sina brott.

”…ungdomarna upplever att de inte är accepterade och respekterade i samhället och känner sig förnedrade av svenskarna. Ett sätt för ungdomarna att vända förödmjukelsen kan vara att uppträda aggressivt mot svenskarna, det vill säga att de rånar andra ungdomar  för att vända kränkningen. Ungdomarna känner sig stolta över att kriga mot svenskarna och på detta sätt förändrar de känslan av förödmjukelse”

Rapporten som sådan släpptes 2005 och bygger på BRÅ:s rapporter, medias artiklar och intervjuer med rånarna. Det här skedde alltså innan SD kom in i riksdagen och då framkallade en våg av politisk korrekthet hos hela etablissemanget. Om samtliga ansvariga myndigheter gick samman och släppte en rapport om dagens situation. Tror ni förhållandet mellan utlandsfödda rånare och svenskfödda offer förändrats och i sådana fall åt vilket håll?

Studien kan ladas ned här (pdf-fil)

Personligen, observera personligen, tror jag att vi kommer få se mer av detta framöver, om nu inte ansvariga på alla nivåer inser faran. Man märker när man talar med ungdomar i vänkretsen att det råder en spänning mellan invandrare från Mellanöstern, Afrika och svenska ungdomar i skolor och ute i samhället. Vad händer när ungdomar från 3:e världen blir så många att de procentuellt är fler än svenska ungdomar, vilket redan är fallet i många storstadsområden? Hur kommer man då att behandla dem som man tycker bär skuld till deras och familjens situation?

Pettersson hade detta uppe redan 2010 och som sagt har sakernas tillstånd förvärrats sedan dess.

Vi hör också dagligen ministrar och andra ”experter” som skyller bomberna, skjutningarna och den andra kriminaliteten på knarket. Knarkar dom inte i exempelvis Nederländerna?

”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”. Tage Erlander 1965.

1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “”Vi krigar mot svenskar”

 1. Det vore intressant att se om några år vad barnen som rånas idag för att dom är svenskar, tycker om några år när dom blir vuxna och får rösta. Undrar om dom och deras familjer och vänner då tycker som vänstern idag, att det är rasistiskt att ogilla att bli rånad och spottade på..

 2. Jag hoppas att jag inte blir överfallen ty då kommer mina händer att tala
  för jag besitter den kunskapen,och då kommer det att göra mycket
  i dessa personers kroppar under mycket låååång tid.

  17
 3. ”…ungdomarna upplever att de inte är accepterade och respekterade i samhället ”
  Konstigt vaaad kan det bero på ? Respekt är något man måste förtjäna det kan inte krävas.

  31
 4. Det finns ett riktigt hat mot Sverige och svenskar. Anledning är avundsjuka. Vad vi lyckats med är något som dessa stammar inte klarat av. Sen finns det naiva och ”goda” svenskar som tror att vi vunnit vårt välstånd på LOTTO och därför måste dela med oss.

  42
 5. Jag har jobbat med utlänningar i många år. Jag vet att de som kommer från MENA, Afghanistan, Tjetjenien och dyl verkligen hatar svenskar. Och allt i Sverige utom bidrag.

  49
 6. Socialismen har dödat 255 miljoner människor men den har inte räddat en enda själ.
  Sedan 1975 har vi en socialistisk grundlag i Sverige (bokstavligen då den är en kopia på den sovjetiska) – därav har det gått snabbt utför sedan dess.
  Fram till 1975 var vi beskyddade av våra grundlagar från 1809 från socialisternas mesta dumheter.

  46
  2
 7. Ja, Pettersson, dina fantastiska utredningar visar, med önskvärd tydlighet,
  att vi, Vårt Fosterland, är utsatta för en systematisk invasion !

  Invasionen pågår dock på flera fronter, med olika system.

  Några av dem:

  – överskottet av ”barn” från u-länder, länder som inte kan föda dem och länder
  där arbete inte hör till det normala.

  – religiösa ambitioner.
  sekter, vars hjärntvätt och ”lagbok” säger att de ska ta över (väst-) världen.

  – grupper som ”bjudits in” till Vårt Fosterland av vår regering.

  – en sekt som våra socialdemokrater skrev kontrakt med 1999 och som gäller ännu.
  Kontraktet säger bl.a. att ” (sekten) ska få positioner i ALLA viktiga styrelser i
  Sverige, inklusive REGERINGEN !

  Detta ät delar av grunden till den invasion som Vårt Fosterland är utsatt för !

  56
 8. Att de invandrade rånar svenska ungdomar är på ren svenska för djävligt.
  Då svenskar bodde i de områden som numera är ”utsatta” så fanns även då spänningar mellan fattiga och rika, men inte blev de rika rånade av de fattiga.
  Varför inte? De fattiga var ärliga, och uppfostrade sina barn i herrans tukt och förmaningar där tio guds bud var ryggrad och respekterades.
  Numera med skilda religioner där vi de kristna uppfattas och behandlas som sämre så är det ju ingen skam och synd att råna deras avkomma.

  Våra politiker bär skulden som i sitt oförstånd har brutit sönder vårt samhällsbygge utan att själva förstå sin inkompetens.

  53
 9. Dom är inte som vi.
  Vi fick lära oss som små, att man biter inte den hand som föder oss, men det gör dom.
  Även den bäste ”Afghan-kramare” blir plötsligt nedslagen och får en kniv i ryggen, och rånad.
  En del upplåter sitt hem för att hjälpa dom och får sin dotter våldtagen.
  Prinsessan Kristina tog hand om en ”ensamkommande” på slottet, som stal hennes diadem.
  Hur kan de vara ”ensamkommande” när de kommer som Egyptens gräshoppor?
  Är det konstigt att en del blir rasister.

  37
 10. Sakernas tillstånd har förvärrats sedan 2010, skriver Pettersson.

  – och om tillståndet i vårt land skriver Birgitta Sparf i Det Goda Samhället bland annat följande:
  ”Den invandringsrelaterade gängbrottsligheten, som så gott som ostört kunnat växa i de utanförskapsområden som vår goda, fina och generösa invandringspolitik har skapat, placerar oss i dag bland de mest brottsutsatta länderna i Europa. Hela vårt samhälle har förvandlats till en stor mosaik av nya och akuta problem som måste lösas, men ingen vet hur. Det enda man lyckats åstadkomma är att förvärra läget med en fortsatt fullkomligt ansvarslös invandringspolitik inriktad mot länder med kulturer diametralt motsatta vår.Tanken svindlar när jag tänker på vilket land vi hade kunnat vara om vi hade avstått från denna massinvandring från MENA-länderna. Det är svårt att ta in den genomgripande förvandling som skett och som jag själv har bevittnat från start”.

  https://detgodasamhallet.com/2021/11/05/birgitta-sparf-fran-gamla-till-nya-sverige/

  44
  • Hade vi satsat skattepengarna på börsen istället för den kostsamma och destruktiva flyktinginvandringen, hade den fonden varit större än Norges oljefond.
   Det är tydligt vad våra folkvalda prioriterat framför oss svenskar. Endast Sverigedemokraterna ställer sig utanför detta vansinne. Tänk på det när ni röstar nästa år.

   29
 11. Stoppa alla bidrag till icke svenskar. Ingen vill bo här om de inte får bidrag. Vi måste inse att jorden är överbefolkad och vi kan inte ta ansvar för andra länders problem

  61
 12. Stäng ner alla bidrag och skicka hem kriminella så är problemet löst.
  Kulturer som innehåller kriminalitet och krig är inget för oss riktiga svenskar.
  Vem löser problemet ? Svaret är SD vår sista chans.
  Ingen annan vare sig vill eller kan tydligen eftersom det bara eskalerar.

  60
 13. Ja, ibland fungerar inte ”mångkulturen”.
  Ta Finland där de svensktalande ofta har ogillats av de finsktalande.
  Jag vet inte vad det beror på, möjligen har/hade de finsktalande en föreställning om att de svensktalande var högfärdiga.

  4
  27
  • Rädd!
   Sverige var en stat som ockuperade landet Finland, naturligtvis blev herremännen från Sverige illa omtyckta.

   26
   1
   • Sverige ockuperade inte Finland, svenskar flyttade till Finland på 1200-talet, kanske tidigare och då fanns inga landsgränser. Sedan blev Finland en del av Sverige och många finnar flyttade hit. Bland annat till Finnskogarna.

    Under 1200-talet blev Finland ”svenskt” med svenska lagar och ett eget biskopsstift. Den 15 februari 1362 blev Finland likställt med övriga svenska landskap och ombud skickades för att delta i de svenska kungavalen. Havet var då en länk som var bättre än landsvägen. Stockholm – Åbo gick betydligt fortare än resan från Älvsborg (nuvarande Göteborg) till Stockholm.

    https://petterssonsblogg.se/2021/12/06/ostsverige-fyller-104-ar-grattis-finland/

    15
  • Pettersson!
   Vad är detta om inte ockupation förklädd till kristet korståg?

   ”De svenska korstågen var en serie svenska militära expeditioner under 1100- och 1200-talen för att införa katolicismen i de då hedniska Baltikum och Finland. Expeditionerna syftade också till att säkra den svenska Östersjökusten och handelsvägarna österut i konkurrens med Tyskland, Danmark och Ryssland.”

   • Det fanns inget Sverige vid den tiden. Eventuella korståg var privata rövare som härjade med påvens välsignelse.

    Jag tror att många vanliga bönder, fiskare och jägare bosatte sig i obebodda trakter som Dagö och Ösel i dagens Estland och i de finska kusttrakterna.

Kommentera