Stäng

Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Regelbundet hör vi talas om att ungdomar blir rånade av andra ungdomar som uppträder i flock. Det pratas om förnedringsrån och dominanskriminalitet. Det är inget nytt, vi skrev om det på bloggen i november 2010 och flera gånger sedan dess. Vi tar en repris. 

I Skånska Dagbladet kunde man den 18 mars 2006 läsa om sociologen Petra Åkesson som i en C-uppsats vid Lunds universitet intervjuat unga invandrare i Malmö som rånat svenskar. DN kom efter den 25 mars  och några andra medier skrev också men det som hände var att censuren ökade och 2009-2010 blev den nästan total. Pettersson publicerade nedanstående på bloggen första gången i oktober 2010.

– Petra Åkesson menar att hon som utlandsadopterad, från Sri Lanka, med ett icke-svenskt utseende lättare kunnat få ärliga svar från de kriminella invandrarna eftersom de i viss mån har räknat henne till sin grupp.

– Slutsatsen i Åkessons studie är att den huvudsakliga drivkraften bakom rånen inte är materiell vinning utan att de snarare är en del i ett pågående ”krig mot svenskarna” och det svenska samhället.

Från 2006: Vågen av personrån som drabbat Malmö det senaste året är till en del ”ett krig mot svenskarna”. Det säger elva unga rånare med invandrarbakgrund som motiv till att de bara ger sig på svenska ungdomar.

De unga rånarna har intervjuats av Petra Åkesson till hennes C-uppsats i sociologi. – Jag hade läst Brås rapport om unga rånare i Stockholm och Malmö och ville veta varför de rånar andra unga. Det är ju oftast inte mycket pengar det handlar om, säger hon.

Petra Åkesson fick hjälp av kuratorer vid tre skolor och en organisation som arbetar med unga brottslingar för att få kontakt med de unga rånarna. Hon intervjuade dem både enskilt och i grupp.

 • Det var tur att jag använde bandspelare för de svar jag fick var så anmärkningsvärda att jag fick lyssna flera gånger för att riktigt inse vad de sagt. ”När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna”, var ett återkommande argument.
 • Pojkarna från en av skolorna berättade leende att ”det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats”.
 • De intervjuade pojkarna är mellan 15 och 17 år och en av dem förklarar för Petra Åkesson vad makt innebär för honom. ”För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter.”
 • – De unga rånarna känner en kick av att utföra avvikande och riskfyllda handlingar och de pratar mycket om hur lätt det är att råna svenskarna. Och kicken blir ännu större när de är medvetna om att rånen är så enkla att utföra. ”Det är så lätt att råna svenskar, det är så lätt ”, sade en av pojkarna.
 • De unga rånarna planerar inte sin brottslighet. ”Nej, när vi ser några svenskar som verkar rika eller har bra mobiler så rånar vi dom.”
 • Under intervjuerna talar ungdomarna om svenskarna som mesiga, rädda och dumma. ”Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga.”

– Ungdomarna varken planerar eller organiserar de brottsliga handlingarna och har därför inte något affärsmässigt förhållningssätt, säger Petra Åkesson. Det som i stället är utmärkande för deras handlingar är att de ser sina rån som en livsstil.

Varför detta hat mot svenskar? – ”Dom hatar ju oss”, svarar pojkarna med en sorts självklarhet, säger Petra Åkesson. En av dem gav ett litet, litet exempel. ”När en svensk handlar i Pressbyrån får han pengar tillbaka i handen, damen bakom disken ser honom i ögonen och ler. När vi handlar lägger hon pengarna långt ifrån sig på disken och tittar åt sidan.”

Var det svårt att få de unga rånarna att prata om sin brottslighet?

– Nej, inte när vi väl träffades. Det var snarare så att de skröt om vem som rånat mest. Sedan har jag nog haft en stor fördel av mitt utseende. Jag är adopterad från Sri Lanka så de betraktade mig nog inte som en av ”dom”, svenskarna.

Malin Åkerström är professor i sociologi med inriktning på kriminalvetenskap och hon har varit handledare för Petra Åkesson.

– Petras uppsats är unik. Så vitt jag vet har ingen i Sverige tidigare tagit reda på varför ungdomar rånar andra unga, säger Åkerström.

Varför finns det så mycket hat mot svenskar bland dessa ungdomar? – Hat är ett för starkt ord. Men när det gått så långt att unga människor känner sig så frustrerade att de väljer att slå tillbaka mot samhället genom kriminalitet, då finns det också stor risk att de kan utnyttjas av både politiska och religiösa fundamentalistiska krafter till ännu värre handlingar.

Malin Åkerström ser bara en lösning.

– Arbete till alla. Bidrag och alla dessa kurser ökar bara förbittringen. För mycket välvilja blir till sist ett förtryck.

– Om det krävs en avreglering av arbetsmarknaden för att skapa fler jobb, så måste vi göra det.

Vi krigar mot svenskarna Petra Åkessons uppsats.

Brå 1996-2 invandrare-och-invandrares barns brottslighet Om sådant som regeringen av någon anledning inte vill utreda idag.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention? Där det bland annat står att flyktingar ska följa värdlandets lagar och förordningar OCH assimilera sig.

The Brussels Journal

-Pettersson säger att åren går och politikerna har bara samma lösningar som de haft i 30-40  år och som de vet att de inte fungerar och under tiden fortsätter invandrarna att kriga mot svenskarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 reaktioner på “Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån

 1. Drulleförsäkringen gäller säkert inte när en svensk blir rånad.
  Rånförsäkring bör vi få gratis av staten.

 2. Detta är vad som sker och kommer att ske med din son…med din dotter så sker en annan ”kulturberikning” av 10 st. AIDS-gubbar.

  Röstades det för detta så får vi detta….hur svårt ska det vara att förstå !?

  Vill du att ditt barn/ barnbarn ska vara med om detta ?

  Fortsätt då att rösta för det sk. Arbetarpartiet, allt medans de spottar dig i ansiktet, samtidigt som de tar dina pengar och delar ut, till än mera terror och djävulskap.

  Idiotin är total !

 3. Ursäkta den sena timmen! Som Staffanstorp och Sölvesborg vill ALLA svenskar ha det egentligen. Så såg det ut i Sverige för 20-30 år sen! Och inga svenskar,vanligt folk, eller politiker klagade på det då! Exakt VAD är det som är så jäkla rasistist just nu? Att Sverige blivit ett av genom tidernas bästa framgångsland beror på att folket förr, invandrare som svenskar ville landets bästa! Med den regering vi hade då, så visste alla att man gynnades av att göra sin plikt….Idag har vi en annan sorts regering!! Godnatt

 4. Visst är det så. Invandrarna från Mellanöstern & Afrika föraktar, ja hatar, de infödda i Sverige och deras kultur. De visar det varje dag på i ord och handling.
  Sverige har dessvärre också SVT/SR, Aftonbladet som består av murvlar som hatar etniska européer och allierar sig med folket från Mellanöstern & Afrika.

  1. Jag håller med dig till hundra procent!

   Ett oförståeligt beteende, jag kan inte ens förklara det med att inte några av dessa på medierna skulle våga ha annan åsikt av rädsla över vad andra kommer att tycka..
   Det är något annat. Svenskar och vita européer skall undertryckas. Och framförallt vita män, särskilt de som visar att har manlighet i sig.

  2. Det bästa för miljön är om feminism och genustrams körs ut till närmsta avfallsanläggning! Släng genusklitteraturen på bokbålet!

 5. Nu får de förstärkning av stridsutbildade terrorister eftersom Turkiet har börjat rensa sina fängelser från drägget. Dagligen flyges nu dessa IS-familjer ut till sina olika länder inom EU.
  I går landade en av dessa terrorister med sina fyra fruar,och en räcka barn i Tegel Berlin. Ståndsmässigt hämtades de av en polisbil direkt vid gaten.
  Eftersom man i Abzurdien har förbud att nämna sådana händelser i PK-pressen,lär liknande hänt här uppe…. i tystnad !

 6. Under tiden som tusentals oskyldiga Svenskar förnedras och traumatiseras som brottsoffer…
  … Så sitter de lismande korrupta kontoristgeneralerna inom Försvar och Polis o funderar på nästa karriärfrämjande hjärndöda floskel de ska säga vid rätt tillfälle!
  Vänster-kriminella Åklagare och Domstolar funderar på nya ”metoder” för att kunna fängsla människor med moral som vägrar att ljuga. O hur man ska kunna hemlighålla skälen till att någon oskyldig fängslas och att någon överbevisad importkriminell släpps utan straff.
  I 20 har rättsväsendet varit lamslaget av hot mot vittnen till riktiga brott och i 20 år har dessa korrupta äckel varit rent sjukligt 100% handfallna.
  År efter år med gärningsmän som hånskrattande går helt fria. År efter år av marknadsföring av Sverige till andra yrkeskriminella i världen.
  Socialtanterna funderar på de ska kunna mångdubbla sina budgetar för sk. Ungdomsprojekt där de utan redovisning kan dela ut svarta pengar till importkriminella. Som redan har betydligt högre bidrag än en Svensk pension!
  Importerade ”Utsatta Grupper” som kräver att kunna leva som en VD på bidrag!
  ”Journalisterna” funderar på hur de via skattsedeln ska kunna tvinga fattiga människor att betala för lögner ingen längre tror på!
  (Som om Sovjet skulle haft 50 olika Pravda…)

  1945 skulle alla dessa PK-cancerns nyttiga idioter och deras omgullade importkriminella ha dömts till döden!
  Människor som är så korrupta och ruttna i huvudet ska inte kunna verka i ett friskt land!

 7. Pk verkar behöva lång tid på sig, för att ta in och behandla fakta. Annars är de helt enkelt fakta resistenta.
  Allt fungerar exakt som det står skrivet i pk Bibeln.
  En ”god” medborgare, får aldrig ifrågasätta denna heliga skrift.

 8. Att Sverige utsatts för dessa otroligt kraftiga brott den senaste tiden beror till 100% på invandringen som är 5 gånger så stor som den borde vara.

 9. På tiden att förklaringen till den tortyr som brottsoffer med ”fel” Svenska rastillhörighet ofta får utstå blir offentlig!
  Men även hur den mentalsjuka Svenska Regeringens så kallade ”kraftfulla åtgärder” ser ut!
  De består av att döma de med Empati för brottsoffer som vägrar att ljuga till fängelse för ”Hets Mot Folkgrupp”.
  Att avskeda människor från sina jobb och att utöva en omfattande censur!
  Att hemligstämpla signalement och lägga polisutredningar.
  Att utan minsta problem lämna ut personuppgifter på alla vittnen till grovt kriminella.
  Att utan prut hjälpa kriminella till nya identiteter.
  Att blunda för deras bidragsgrundande flera identiteter.
  Att uppfinna nya lögnaktiga svepskäl till att släppa överbevisade grova brottslingar.
  Att ge ständigt nya bidrag till kriminella organisationer som jobbat med utrotning av civila i Syrien och hetsar mot otrogna i Sverige.
  Den Svenska Regeringen har fler liv på sitt samvete än de som efter 2:a världskriget dömdes till döden för Landsförrädari!
  Konstigt att de vågar prata om ”Nazism” när deras omgullade importkriminella rasistapor är långt värre! Och med samma målsättning att vara ”Herrefolk” över de ”mindre värda”!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: