SD:s Mattias Karlsson är svårt sjuk i covid. Hade inte hunnit vaccinera sig…

INRIKES. Riksdagsledamoten Mattias Karlsson, Sverigedemokraterna, tidigare gruppledare i riksdagen, vårdas på sjukhus för svår covid-19. På Facebook berättar Karlsson själv om sjukdomen och skriver att han sedan en tid utkämpar en ”ganska hård och obehaglig strid”. Karlsson berättar att han planerat att vaccinera sig men inte hunnit. – Jag har varit på väg att göra det. Det har varit ett så hektiskt schema.

Mattias Karlssons inlägg på Facebook

”Befinner mig sedan en tid tillbaka på St: Görans sjukhus, där jag utkämpar en ganska hård och obehaglig strid mot covid-19.
Idag fick jag iaf det glädjande beskedet att infektionen inte längre tycks fortsätta expandera i mina lungor och att den akuta faran för mitt liv därmed tycks vara avvärjd för den här gången.
Jag har av allt att döma en lång väg tillbaka, men gör vad jag kan för att optimera mina chanser för tillfrisknande och räknar dagarna, minuterna och sekunderna tills jag äntligen ska få träffa min älskade familj och mina fina vänner igen.
Det är klyschornas klyscha, men snacka om att händelser som den här sätter livet i perspektiv och verkligen blixtbelyser för en vad som verkligen är viktigt och vad som inte är det.
Tack för all kärlek och allt stöd jag fått såhär långt. Det har varit helt ovärderligt”
❤️

Mattias Karlsson

Karlsson har tidigare beskrivits som SD:s chefsideolog och vikarierade som partiledare när Jimmie Åkesson var sjuk 2014.

-Pettersson noterar att Karlsson är ovarsam med sanningen. Givitvis har han hunnit vaccinera sig om han velat…

Kan en Liberal Sitta i riksdagen, och samtidigt läsa till lärare på heltid, borde Mattias ha hittat en timma i sitt program för vaccination…

I maj 2006 hade jag denna insändare i lokaltidningen samt kvällspressen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “SD:s Mattias Karlsson är svårt sjuk i covid. Hade inte hunnit vaccinera sig…

 1. Jag hade reda förlåtit att de slängde ut Ekerot, men dette är skandal.
  Inte vaccinera sig och sprida sjukdom.

  1
  2
 2. Märks att anti vaccin dårarna är aktiva här också. Dessa oansvariga idioter borde deporteras till nån öde ö där de kan umgås så vi kloka slipper med.

  14
  19
  • Varken de som har vaccinerat sig eller de som inte valt att vaccinera sig är dårar. Allt hat däremot är dåraktigt och förgiftar människors sinnen mer än både coviden och vaccinet…..

   16
   2
 3. Växla några ord med honom för några år sen i Sölvesborg angående ett förslag jag hade om skolpengen, blev inte imponerad av hans svar

  8
  1
 4. Mattias att inte ha tid är en dålig ursäkt. Då är det bättre att lita på Guds försyn:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/dandsbandsduon-haller-konserter-enbart-for-ovaccinerade

  P:S: Faster Siri (98) undrar när du ska ta tag i det där med Solgården. Thorleif har ju lämnat in så nu vilar det på dina axlar. Faster Siri har inte vaccinerat sig. Hon avvaktar säger hon. Hon väntar på att Solgården ska öppna så hon kan gå dit och aktivera de gamla. Tills vidare har ordinerat sig själv vitlök och långa promenader.

  5
  5
 5. Hm, enligt flertalet erfarna läkare runt klotet är det inte primärt virusinfektionen man blir allvarligt sjuk av utan den inflammatoriska fasen som följer och går överstyr hos somliga.

  23
  1
 6. Ovanligt löjlig förklaring från en som borde veta bättre.
  Antingen tager man saltlösningen,och hoppas att allt går väl.
  Eller avstår man att låta sig bli en försöks-kanin,det är inget att skämmas över !
  Att hans lungor drabbats är tråkigt,men det kunde efter vaccinering med bl.a. Moderna,slutat med hjärtstopp alternativt hjärtflimmer….
  Krya på dig och sluta i framtiden medverka, att avsätta duktiga SD-medlemmar !

  28
  13
 7. Restid hemifrån/arbetsplats — mottagning : 10 min.
  Kötid : 5 min.
  Vaccinering+ administration : 5 min.
  Kontrolltid efteråt : 15 min.
  Återresa : 10 min.
  Totaltid : 45 min.
  Två sprutor : 1,5 tim.
  Självklart kan man klämma in detta även om man har ett tufft chema. Även om man har sprut-ångest. Och chemat blev väl inte mindre pressat av att ligga på sjukan.
  Men för all del, hoppas på snar bättring och en visdom rikare.

  18
  24
 8. Vi SDare tänker på dig och hoppas du tillfrisknar snabbt du behövs för att vara med och rädda vårt Sverige mot en total katastrof….

  54
  4
 9. Hoppas att han klarar sig utan allvarliga biverkningar!
  Möjligen får han ett bättre försvar efter sjuktiden än det vaccinet ger.?

  55
  3
 10. Vadå hunnit ?? Han har haft flera månader på sig. Slarvigt han verkar i alla fall inte vara nån rabiat antivaccare.

  19
  33
  • Han hade tid att avsätta Thoralf Alfsson. Han var en skickligare företrädare för SD än Mattias, MBJ och många fler i ledningen och han jobbade på fältet. Thoralf säger att han är glad över att nu kunna agera utan pekpinnar från kommunikatörer och andra underhuggare som tar för sig i partikorridorerna.

   31
   4

Kommentera