Spänningarna mellan USA/Taiwan och Kina ökar

UTRIKES. En amerikansk atomubåt, USS Connecticut, har kolliderat med någonting i undervattensläge i Sydkinesiska havet, USS Navy i ett pressmeddelande. Ett dussintal sjömän som befann sig ombord har skadats, men ingen livshotande, enligt ett uttalande från den amerikanska flottan. Enligt uttalandet är ubåten fortsatt funktionsduglig och kärnreaktorn skadades inte. Vad som orsakat krocken är ännu oklart och ska utredas.

USS Connecticut, SSN-22 är en amerikansk attackubåt. Bild US Navy
Sydkinesiska havet

I veckan kom uppgifter om att Kina kränkt Taiwans luftrum dagligen med runt 150 militärflygplan varav flera bombplan som kan bära atombomber.

USA har under flera års tid skickat specialförband till Taiwan för att träna och förbereda regionens militär för ett möjligt kinesiskt angrepp, rapporterar Wall Street Journal.

Pentagon vill inte kommentera uppgifterna. Kinas utrikesdepartement säger i en kommentar att USA har förbundit sig att inte ha några militära relationer med Taiwan, och uppmanar USA att klippa banden.

-Pettersson tycker Kommunist-Kina ska lämna tillbaka Tibet till tibetanerna och Kina till kineserna…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Spänningarna mellan USA/Taiwan och Kina ökar

 1. De kinesiska flygplanen har hela tiden flugit i internationellt luftrum. Att Formosakina kallar det för inspektionszon är helt ovidkommande.
  Amerikanska flottan har för vana att krocka med andra fartyg.

  4
  2
 2. Det gäller att skruva upp tonläget inför den egna befolkningen så elbrist, kollaps på bostadsmarknaden och stigande arbetslöshet inte längre verkar viktigt.

  26

Kommentera