MP-politiker ville styra SVT till mer klimatbevakning

PROPAGANDA. Miljöpartiet visar allt mer sin antidemokratiska agenda, i en motion till Miljöpartiets kongress vill ett 30-tal medlemmar att partiet ska få SVT att ägna en kvart i varje Aktuellt och Rapport åt klimatkrisen, rapporterar SvD, bakom betalvägg.

Även några minuter av Sveriges radios nyhetssändningar skulle ägnas åt rapportering om klimatkrisen. Bland annat har den profilerade riksdagsledamoten Rebecka Le Moine ställt sig bakom förslaget. När tidningen ber om hennes kommentar så backar hon.

”Det kan uppfattas som att politiken ska detaljstyra media, men det är inte politikens uppgift att styra Public Service. Därför drar jag tillbaks mitt stöd för motionen”, skriver Le Moine.

Karin Pleijel, oppositionsråd i Göteborg, har också dragit tillbaka sitt stöd för förslaget men sade ”Jag har retat mig på nyhetsrapportering om ekonomi, sport och allt vad det är – men den här frågan har behandlats styvmoderligt”

Förslaget fick avslag av partistyrelsen.

-Pettersson säger, gärna mer om klimatet i SVT men då ska det vara sakligt och opartiskt, inte som dagens propaganda.

Miljöpartiet är farligt, det är en sekt som vill avskaffa demokratin och välfärden samt införa klimatets diktatur.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “MP-politiker ville styra SVT till mer klimatbevakning

 1. Desperat propaganda-åtgärd för att rädda partiet?
  15 minuter till att börja med, men låt oss hoppas att MP åker ut ur riksdagen innan MP kräver att SVT blir ett heltids-”Pravda” där man mer eller mindre omvandlar alla nyheter och resten av programutbudet till propaganda-apparat för det egna partiet….

 2. Tycker att en ”klimatupplysning” i Rapport och Aktuellt varje kväll låter som en utmärkt idé. Svensson skulle snabbt lessna på SVT och i förlängningen MP.

 3. Stenungsund
  Även utan MP är det ett troligt framtidscenario om människornas antal på jorden kommer fortsätta öka i nuvarande takt.
  Under min livstid har jordens befolkning mer än fördubblats och då blir det nog mycket som tar slut.

 4. Sedan tidigare har man sett Miljöpartiets sjukliga initiativ.
  Skulle nog höja ett varningens finger för Miljöpartiet och dess företrädare.
  Hjälp istället till att rösta bort dom från framtida inflytande 2022.
  Miljöpartiet är ett mot svenskarna terroristparti alla kategorier.
  Dom är klanstyrda enl. Märta Stenevi och vi tror dig.
  Miljöpartiet är ett skämt och dom ska inte uppbära löner från skattebetalarna

  22
 5. Ikväll firar 97% av folket att mp har 3%. Hoppas det sjunker ännu mer. 👍👍😄😄

  24
 6. Plånboken talar högt för svenskar………..svindyr el………skithög bensinkostnad etc etc

  23
 7. Kan inte någon duktig författare skriva en bok, som George Orwells 1984. Hur blir det att leva i Miljöpartiets Sverige 2084, eller 2048 för den delen, om de får fortsätta hålla på?

  Jag tänker mig något så här. Du, man, bor i en modul på högst 20 kvadratmeter. Det är en bostadsrätt som du äger med höga bolån. Tack vare cementbristen hade man bara betong nog för att gjuta några plintar och det blev ändå mycket dyrt. Men lägenheten är nästan det enda du har. Privat konsumtion är inte tillåten så du hyr alla dina möbler och kläder.
  Hemmet ligger en bit utanför staden på en plats där modulerna står uppradade i tusental. På slätten dånar vindkraftverken dag och natt. Men huset är så välisolerat. Knappt solljuset når in genom de djupa fönsternischerna.

  Du jobbar inne i staden som du åker till på den breda cykelautostradan, oavsett väder. Du har ett slags administrativt arbete på en statligt finansierad organisation som du inte riktigt förstår vad den gör egentligen eller vad ditt arbete går ut på.

  Du skulle vilja hitta ett roligare arbete men det är inte lätt när det inte finns så många branscher att välja på. Alla industrier har flyttat utomlands och några råvaror utvinns inte längre. Redan när Värdegrundsklausulen infördes i grundlagen 2030 slutade det med att bara Ikea, HM, Coop och några andra företag blev kvar.

  På 20-talet var det vanligt med något som kallades att arbeta hemifrån. Men staten beslöt tillsammans med företagen att avveckla det ganska fort. Människor fick så konstiga idéer när de inte övervakades varje dag. Ja, några fick till och med för sig att flytta ut på landet och i extrema fall jaga sin egen föda och sådant.

  Mat, ja. Maten du äter består mest av växtbaserad färs berikad med grönsaker, soja eller insekter. Det blir ganska enformigt men varieras lite ändå med olika färgsättningar och starka kryddor. För några år sedan blev det väldigt hyllat på tv när den sista mjölkbonden lade ned och den sista djurbonden gav upp.

  Du misstänker att något i kosten kan ha gjort dig infertil. Du har läst om risken i några utskrifter av gamla websidor du hittat. Det är svårt att få någon rätsida på det där när all information är borta. Regeringen kallade det konspirationsteorier. Det skulle ha varit något med att Sverige hamnade i konflikt med Kina och att de straffade oss med att strypa exporten av viktiga proteiner som behövs för att producera en allsidig kost.

  När du inte kan bilda familj är du inte så pigg på att ha någon flickvän ändå. Och det är inte lätt eftersom mansöverskottet är så stort. Så ditt liv är ganska ensamt. Husdjur är numera förbjudet. De påstods bidra till klimatkrisen med allt sitt ätande och skitande.

  När allt kommer omkring är det rätt stor risk att börja leta efter en partner sedan antidiskrimineringslagarna infördes. Avvisar man en person av samma kön kan den bli kränkt och då är det lätt att bli dömd för hets mot folkgrupp. Men på ett sätt spelar det ingen roll för du möter sällan någon du tycker är vacker. Alla ser nästan lika ut. På gamla foton som dina förfäder lämnat efter sig finns människor med ljusare hår och blå ögon. Det ser nästan lustigt ut.

  Du har tänkt på att resa utomlands och kanske träffa någon. Men det är nästan omöjligt att hinna på semestern eftersom allt flyg är förbjudet. Utom för regimanställda och andra om det räknas som viktigt. Det pågår många konferenser ute i världen med representanter från alla länder som fattar viktiga beslut.

  Nej, det enda man kan göra är att sitta hemma och titta på något på skärmen. Det går att välja mellan ett oändligt antal av olika underhållningskanaler och nyhetssajter från hela världen, alla godkända av det globala mediacertifieringsrådet. Bara det att du tycker alla är i stort sett likadana.
  Alkohol, cigaretter och snus är förbjudet. De statliga tablettbutikerna finns där det säljs en uppsjö av olika piller. De är en vidareutveckling av de antidepressiva medicinerna som fanns redan på mormorsmors och farfarsfars tid.

  Apropå ohälsa, nästan alla människor har någon form av diagnos eller psykisk sjukdom. En kollega på jobbet sa att det kanske är staten som ser till diskret att alla håller sig lite sjuka så att vi inte orkar ifrågasätta fel saker. Men hon kom aldrig tillbaka till jobbet sedan.

  Nu ska jag inte fortsätta spåna, det är obehagligt…

  32
  • ”Hur blir det att leva i Miljöpartiets Sverige 2084, eller 2048 för den delen, om de får fortsätta hålla på?”
   Vi vet redan, historien har visat oss. Förr hette det Sovjetunionen eller DDR.

 8. Det diktatoriska och extremistiska mupp-partiet är bara avundssjuka på att såssarna själva kontrollerar SVT/SR som partiets propaganda-organ. Men med en så stor andel mupp-infiltrering i media-huset så är väl vägen redan krattad.

  26
 9. Problemet sitter väl i dom övre regionerna hos Per Holmgren, för varje nyhetssändning
  innehåller ju minst en kvart redan idag, han mena kanske att hela nyhetssändningen ska
  handla om klimattjafset.? Lyssna på Elsa Widding istället, hon är bra som motpol till dessa
  figurer.

  32
 10. Tjat leder till spänningar.Inte så bra i ett samhälle som lider av gruppmotsättningar. MP är överambitiösa med andras resurser för att inte säga fanatiska i sina idéer tycker jag. Måttan slängs överbord och ångest ta över rodret. Ännu mindre bra.

  19
 11. Fan räcker det inte med att minst halva nyhetssändningarna består av detta eviga klimattjat och utsläppshysteri. Dom vill väl ha förlängda nyheter med bara detta fanatiska tjat.

  31

Kommentera