Stäng

Fem utredningar om islamska krigsbrott har lagts ned

ISLAM & TERRORISM. Fem förundersökningar om krigsbrott mot IS-återvändare har lagts ned, det uppger åklagare för Sveriges Radio. ”Vi har inte hittat tillräckligt med bevis för att kunna gå vidare till eventuellt åtal”, säger kammaråklagare Karolina Wieslander.

Steget Efter

De tidigare misstänkta i de här fem fallen är kvinnor som flydde läger för IS-fångar i nordöstra Syrien och tog sig tillbaka till Sverige de senaste två åren. Handlingar som Ekot har tagit del av visar att de tidigare misstänkta i de här fem fallen samtliga var kvinnor som satt i läger för IS-fångar i nordöstra Syrien. Kvinnorna har flytt och tagit sig tillbaka till Sverige under de senaste två åren. En sjätte kvinna som tog sig hem förra året är fortfarande misstänkt för krigsbrott.

Polisens Nationella operativa avdelning, Noa, uppger för Ekot att man fortfarande har mellan 30 och 40 pågående förundersökningar om IS-krigsbrott där både kvinnor och män som befinner sig i Sverige eller i läger i Syrien utreds.

Totalt uppger Säkerhetspolisen att ca 150 personer som hade rest ner till Islamiska staten har återvänt till Sverige.

-Pettersson säger att som vanligt ligger Sverige efter med lagstiftningen. Fem års fängelse för ”dansk” IS-resenär, i Danmark räcker det med att man frivilligt har uppehållit sig hos Islamiska staten, och därmed bidragit till att främja Islamiska statens verksamhet för att straffas.

Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Ledarsidorna.se

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Fem utredningar om islamska krigsbrott har lagts ned

 1. Regeringen har fått som de ville och Sverige har blivit en fristad för IS-terrorister:
  Sossarna var helt ovilliga att förbjuda terror-resor, något som alla länder utom Sverige gjorde då, sedan väntade man tills IS-eran var på väg att ta slut tills man förbjöd det, när man äntligen förbjöd det gjorde man lagen så att det skulle vara svårt att åtala någon.

 2. Ha ha ha ”inte tillräckliga bevis”!!!!!

  Det flata Sverige värnar bödlar, våldtäktsmän , mördare, ……………. Allt så länge de lovar rösta rätt

  13
 3. Detta är Sverige 2021, det beror ju på om man vill hitta några bevis också, här måste vi kritiskt granska varför det inte leder till åtal, vi får inte bli naiva. Det borde vara intresant för journalistkåren att granska varför inte något gått till åtal.

  32

Kommentera

%d bloggare gillar detta: