Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar

TERRORISM. Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har S motverkat skärpta terrorlagar. Nu är det dags igen.  Justitie-och migrationsminister Morgan Johansson (S) försvarar regeringens förslag om att förbjuda samröre med terroristorganisationer efter Moderaternas kritik.

Ledarsidorna.se

Justitieministern hävdar att ett förbud mot deltagande i en terroristorganisation enligt Lagrådets invändningar skulle riskera att strida mot skyddet av föreningsfriheten. – Det vi nu går fram med, det är som vi bedömer det, så långt vi kan gå inom ramen för grundlagen, säger Johansson till Ekot och kompletterar, som Lagrådet tolkat föreningsfriheten. Och problemet är att om vi skulle gå emot Lagrådet i en grundlagsfråga, så är risken stor att domstolarna inte kommer att döma efter lagen.

Moderaterna anser att regeringen borde ha tagit ett steg längre och även förbjudit deltagande. Förslaget innebär i nuläget att det skulle bli otillåtet att exempelvis arrangera möten eller ordna transporter åt en terroristorganisation.

Johan Ingerö twittrar och är inte så imponerat: Så du kunde förbjuda rökning på krogen men inte deltagande i en terrorsekt. Vi hade alltså kunnat ersätta dig med en luftrenare och fått samma resultat för en billigare peng?

S-logik: Det gick att gå emot lagrådet med gymnasieamnestin för vuxna afghanska män i gymnasiet bland barn/ungdomar med miljardkostnader. Det går INTE att gå mot lagrådet med terrorlagstiftning för Sveriges och svenskarnas säkerhet.

Rektor Hamid twittrar: Du milde. I Sverige är deltagande i terroristgrupper skyddad av föreningsfriheten. Gå med i IS likställs med att hänga på lokala syjuntan. Tänker någon endaste politiker göra något åt detta? Nog! Det är nog nu med politiskt tjäbbel och pajkastning. Agera!

Enligt Brottsbalken 2 kap 23 §, 24 § och 24 §

23 §   Yttrandefriheten och informationsfriheten får begränsas med hänsyn till rikets säkerhet, folkförsörjningen, allmän ordning och säkerhet, enskildas anseende, privatlivets helgd eller förebyggandet och beivrandet av brott. Vidare får friheten att yttra sig i näringsverksamhet begränsas. I övrigt får begränsningar av yttrandefriheten och informationsfriheten göras endast om särskilt viktiga skäl föranleder det.

24 §   Mötesfriheten och demonstrationsfriheten får begränsas av hänsyn till ordning och säkerhet vid sammankomsten eller demonstrationen eller till trafiken. I övrigt får dessa friheter begränsas endast av hänsyn till rikets säkerhet eller för att motverka farsot.

Föreningsfriheten får begränsas endast när det gäller sammanslutningar vilkas verksamhet är av militär eller liknande natur eller innebär förföljelse av en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande. Lag (2010:1408).

25 §   För andra än svenska medborgare här i riket får särskilda begränsningar göras genom lag i fråga om följande fri- och rättigheter:
1. yttrandefriheten, informationsfriheten, mötesfriheten, demonstrationsfriheten, föreningsfriheten och religionsfriheten (1 § första stycket),
2. skyddet mot tvång att ge till känna åskådning (2 § första meningen),
3. skyddet mot kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§, mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång, mot intrång i förtroliga försändelser och meddelanden samt i övrigt mot intrång som innebär övervakning och kartläggning av den enskildes personliga förhållanden (6 §),
4. skyddet mot frihetsberövande (8 § första meningen),
5. rätten till domstolsprövning av frihetsberövande av annan anledning än brott eller misstanke om brott (9 § andra och tredje styckena),
6. offentligheten vid domstolsförhandling (11 § andra stycket andra meningen),
7. författares, konstnärers och fotografers rätt till sina verk (16 §),
8. rätten att driva näring eller utöva yrke (17 §),
9. skyddet för forskningens frihet (18 § andra stycket), och 10. skyddet mot ingrepp på grund av åskådning (21 § tredje meningen).

-Pettersson är inte jurist men antar att möjlighet att ändra lagen finns men viljan saknas av någon anledning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar

 1. Det är väl solklart att socialdemokraterna,
  våra LANDSFÖRRÄDARE, inte kan göra
  något sim begränsar den muslimska
  invasionen av Sverige!

  Så länge de har kontraktet med Muslimska
  Brödraskapet, som skrevs redan 1999,
  gällande så måste de ju rätta sig efter det.
  Om det sedan är Saudi Arabien som ligger
  bakom så är ju trycket ännu större.

 2. Den sittande s.k. regeringen i Sverige är inte bara farlig för Sverige utan för hela världen.

 3. Terroristlagen som den nu formuleras är avsedd att stärka Muslimska Brödraskapets makt inom blivande kalifatet Sverige. All muslimsk opposition mot MB kan nu bekämpas med terroristvapnet.

 4. Sossarnas samarbete med musliska brödraskspet säger väl allt

  muslimska brödrarskapet är terrorist stämplat world wide men inte i svenezuela

 5. Det finns vettiga socialdemokrater men de får inte bestämma. Kompetens är inte viktigt inom (S). Makten sitter i VU och det räcker att VU tittar ner i golvet så börjar Löfven att steppa.
  Värt att komma ihåg, det var ingen som ville ha Löfven utan den var en kompromiss mellan vänster- och högerfalangen.

 6. Vem är det som förstör ”Sverigebilden” mest?

  Svenska medborgare med sunt förnuft för lag och ordning eller Morgan Johansson, ihop med sin sosse/MP -regering?

  Beslutsblindhet är en tydlig diagnos för Morgan. Men Herre Gud, se dig själv i spegeln.

 7. Det råder total KAOS i Sverige.Sversarn och hans landsförrädare har kört vårt land till botten.AVGÅ FORT.SOM FAN.

  • Vem skulle istället ta över rodret för att få Folkhemmet på rätt köl, SD ?
   Vem tror på allvar att Sverige går att rädda efter drygt 40 år av en totalt okontrollerad massinvandring som resulterat i nästan 2 miljoner icke äkta svenskar ?
   Om man verkligen tror att något politiskt parti vill börja rota i dagens svenska mångkulturella kriminella anarkisamhälle och göra något radikalt, då är man en naiv svensk.
   Finns ingen av riksdagens välgödda och verklighetsfrämmande politiker som vill vågar eller har en tanke på att i verkligheten förändra någonting inte ens J.Åkesson om nu någon tror det.
   Ingen vågar stöta sig med dagens kriminella gäng som numera indirekt styr Sverige, alla vet att dessa välbeväpnade gängen inte skulle ge sig frivilligt.
   Dagen kriminella gäng behöver inte frukta en svensk poliskår och militär som prioriterar Pride-tåg före landets och ärliga medborgares säkerhet.

 8. När såssarna stiftar lagar är grundregeln, att icke stöta sig med kärnväljarna. Inte undra på att man går vilse i pannkakan.

 9. Man kan ju inte förbjuda medlemskap i eller stödjande av terroristförening, då skulle det bli förbjudet att tillhöra Socialdemokraterna, eftersom dom är den största terrorgruppen i Sverige.

  • Speciellt när de skickar våra pengar till terrororganisationer för än mera djävulskap i världen, samt tar hit ”skräp” till Sverige, som har våldtagit småbarn, tänt eld på människor, slaktat och torterat mängder med barn och vuxna människor.
   Och dessa har Sveriges regering välkomnat till Sverige och överöser med lägenheter, märkeskläder, mobiltelefoner, läkarvård, pengar samt Sveriges inhemska befolkning att terrorisera.

   SVERIGE BEHÖVER AKUT PSYKVÅRD !!!

Kommentera