Fritidsgårdar är inte lösningen, de är problemet

BROTTSLIGHET. I årtionden har vi hört att brottsligheten bland unga kriminella beror på för få gratisaktiviteter, för få fritidsgårdar, för få idrottsföreningar, för få lokaler att umgås med polarna i. Det är vänsterblivet prat, vem tror på att 12-13 åringar är tvungna att gå med i kriminella gäng och sälja knark för att få kompisar i brist på lokaler. Jo riktigt vänsterblivna.

Nu säger en av kvinnorna i gruppen ”Världens mammor” att det är dags att stänga fritidsverksamheten Ung Puls i stadsdelen och de får stöd av Sverigedemokraterna, rapporterar Sveriges Radio.

Ung Puls Linköping. Bild från Instagram.

”De kriminella är här också och de vill plocka våra barn”, säger en av kvinnorna i gruppen Världens mammor.

Från Sverigedemokraterna säger gruppledare Chris Dahlqvist att han hoppas kommunen lyssnar och att han stöder mammornas förslag.

-Pettersson har ofta sagt att vi borde titta på vad som fungerade förr och utgå från det som fungerade då.

När jag växte upp fick man indragen veckopeng som inte var stor, utegångsförbud eller en vinge om man gjorde något dumt och det gällde i skolan och på fritiden. Vi hade ingen fritidsgård, däremot spelade vi spontanfotboll och brännboll och mycket annat utomhus. Saker som inte kostade något, varken för oss eller samhället.

Det konstiga är att de flesta av oss barn inte blev kriminella utan bra och företagsamt folk utan ungdomsgård, Barnombudsman, socialsekreterare, kuratorer, Rädda barnen och FN:s barnkonvention. Dessutom var skatterna betydligt lägre på den tiden men det visste vi barn inget om.

Pettersson som ung vuxen. Visst förekom det ett och annat slagsmål men aldrig med kniv och aldrig i någon gruppering. Det var en mot en och skjutvapen användes i militären, aldrig annars.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera