Fem års fängelse för “dansk” IS-resenär

TERRORISM. En 23-årig libanesisk kvinna, Aya Al-Mansi, med danskt medborgarskap, döms till fem års fängelse för att ha rest till Syrien och anslutit sig till terrorgruppen IS, rapporterar Berlingske.

Enligt domen från rätten i Glostrup var kvinnan 18 år när hon 2016 reste till Turkiet och därifrån vidare till syriska Raqqa, där hon stannade i närmare tre år. Enligt åklagaren Bo Bjerregaard är det rekord bland danska IS-resenärer.

Ju längre man har uppehållit sig hos Islamiska staten, desto mer har man bidragit till att främja Islamiska statens verksamhet, sade Bjerregaard under förhandlingen.

Åklagaren yrkade på sju års fängelse.

Straffet bör bli mycket långt för att signalera att vi, ”de otrogna”, för att använda den åtalades egna ord, inte kommer att finna oss i den här formen av kriminalitet.

Kvinnan greps 2019 när hon återvände till Turkiet och utlämnades till Danmark förra sommaren. Hon nekar till brott och hävdar att hon befunnit sig i Egypten. Det motsägs enligt rätten av bilderna från Raqqa som hittats i hennes telefon samt av kontakter med andra terrordömda.

Även kvinnans lillasyster är dömd för terrorbrott.

-Pettersson noterar fem års fängelse, i Sverige får “resenärerna” bidrag och hjälp att anpassa sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Fem års fängelse för “dansk” IS-resenär

 1. Där fick vi ännu en stor, fast kostnad i många år framåt!

  Importera fler U-människor så blir det bättre!

 2. I Danmark verkar det att finnas åklagare som gör sitt jobb, och inte som
  här hemma att släppa brottslingen så fort det bara går, tänk att ett sund
  kan göra så stora skillnader på hur man ser på rätt o fel!

  13
 3. Livstid eller utvisning är av säkerhetsskäl det enda rimliga i såna här fall. Den här typen av idéer är inget som försvinner efter några år i fängelse.

  16
 4. Kan Danmark ta tillbaka ditresdas medborgarskap som Sverige kunde fram till 1978? Jag anser att ett återställande av tidigare ordning är kanske den viktigaste frågan för vårt folks framtid.

  22

Kommentera