Stäng

Kriget i Afghanistan fortsätter

UTRIKES. Den 15 augusti tog talibanerna över Afghanistans huvudstad Kabul och media rapporterade att de kontrollerade hela landet, men kriget i Afghanistan fortsätter att skörda många offer. I går kom rapporter om att talibaner tagit sig in i Paryan-distriktet i Panjshir via Badakshan.

Det kommer också uppgifter om att talibaner fått hjälp i striderna av al-Qaida, den islamistiska terrorgruppen som skulle krossas för 20 år sedan.

När talibanerna sitter i Kabul och planerar sin nya regering, finns det fortfarande en liten dal med starkt motstånd mot talibanerna strax nordost om huvudstaden som vägrar ge upp trots att de är helt omringade.

Talibanledaren Amir Khan Motaqi har uppmanat invånarna i Panjshir-dalen att lägga ner sina vapen, men det finns inga tecken på att de följer det rådet. Dussintals talibanskrigare sägs ha dödats i skärmar längs gränserna sedan den 15 augusti, när Kabul föll, och striderna fortsätter, rapporterar BBC.

-Pettersson hoppas att talibanerna möter så pass mycket motstånd så de kan bilda en samlingsregering i några år för att så småningom kunna övergå till ett fredligt och demokratiskt styre på afghanernas egna villkor…

I Kabul protesterar även några kvinnor mot det nya styret.

Bilder från Afghanistan under 1960 och 1970-talen. Sedan kom islam tillbaka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Kriget i Afghanistan fortsätter

 1. Kan vi inte bara skita i afganistan. Vi har inte med deras problem att göra alls. Dessutom har vi egna problem som är mycket viktigare

  16
  1. Du behöver inte läsa om eller intressera dig för Afghanistan. Det är frivilligt.

   Jag är intresserad och anser att Afghanistans problem även är våra med 70.000 afghaner i Sverige och risk för att de kommer fler.

   Dessutom har vi 7000 afghaner i landet som fått utvisningsbeslut och vi inte blir av med.

   13
   2
   1. Jag säger ju att vi ska ta tag i våra egna problem. Vad som händer i afganistan kan varken du eller jag göra nåt åt. Inse det bara. Det står mig upp i halsen med detta eviga tjat på nyheterna om afganistan. Vad fan har vi med dom att göra ? Vi har bidragsturister här från många olika länder som vi heller inte kan styra. Vi kan knappt styra vad som händer här. Jag tror du förstår det också. Så skit i det nu

    12
   2. Är du inte intresserad av vad bloggen skriver om heller svensk utrikespolitik som påverkar vårt land så skit i att läsa bloggen.

    Jag tror du förstår det också. Så skit i det nu…

    4
    4

Kommentera

%d bloggare gillar detta: