Sluta sprid myten att våldsbrotten ökar, det gynnar bara SD

VÅLDSBROTTSLIGHET. Thomas Bodström är före detta socialdemokratisk politiker som var Sveriges justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002–2010. Han var även styrelseledamot i Allra under den briserande Allra-skandalen, när pensionssparare blåstes på hundratals miljoner. Thomas Bodström är son till före detta utrikesministern Lennart Bodström (S) och bror till Cecilia Bodström, journalist och numera chef på Sveriges Radio.

Thomas Bodström tillhör den socialdemokratiska adeln, med sommarhus på Fårö, granne med släkten Palme. Som ungdomar gjorde han och Olof Palmes son Mårten inbrott i en kiosk på Fårö, men efter samtal från statsminister Palme tystades det ner.

Numera kallar sig Bodström författare och advokat, ofta som brottmålsadvokat finansierad av skattebetalarna och försvarare av dem som knappt begår några brott enligt Bodström.

Thomas Bodström bor i en bostadsrätt på 160 kvadrat värd minst 12 miljoner på Norr Mälarstrand i Stockholm, hans advokatbyrå (endast kontoret i Stockholm) omsätter 26 miljoner och ger en vinst på 6 miljoner och har tillgångar på 15 miljoner.

Sedan är Bodström engagerad i sju bolag till, med andra ord en vanlig stenrik sosse. I takt med att Advokatbyrån har vuxit har de öppnat kontor i Södertälje, Uppsala, Örebro, Linköping, Västerås och Gävle utöver huvudkontoret som ligger i Stockholm, märkligt om brottsligheten minskar även om Bodström sysslar med annat, exempelvis migrationsrätt.

-Pettersson säger att Bodström kan ha rätt när han år 2015 skrev i Expressen, ”trots att vi blir allt fler människor, minskar våldsbrottsligheten i Sverige. Men medier och politiker fortsätter att sprida myten av att brottsligheten aldrig varit värre. De borgerliga partierna och regeringen måste sluta ropa på högre straff, det gynnar bara SD”, skrev Thomas Bodström, advokat.

Naturligtvis, beror det på vad man jämför med, det går säkert att hitta någon vecka någonstans där det varit lugnt, men jag skulle vilja jämföra med tiden innan den 27 februari 1975, då fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Några rader av advokat Bodström:

En del mord kan rapporteras om flera gånger, vilket gör att man får uppfattningen att det är betydligt fler än i verkligheten.

Med den bakgrunden finns det bara en vinnare i en sådan kriminalpolitisk debatt: Sverigedemokraterna.

Att SD gynnas av en sådan snedvriden debatt är självklart. De har ju aldrig haft ansvar för kriminalpolitiken och kan därför ägna sig åt att kritisera båda sidorna av blocken.

Så det finns åtskilligt att göra för att förbättra situationen även om våldsbrottsligheten har minskar generellt. Men för att rätt åtgärder ska vidtas är det viktigt att verkligheten beskrivs på ett korrekt sätt. Därför vore det olyckligt om de här myterna får ännu starkare fotfäste bland människor. Och framför allt vore det önskvärt om de etablerade partierna slutar agera på ett sätt som bara gynnar SD.

Är krisen politiskt, hellre körs landet i botten än etablissemanget erkänner att SD har haft rätt.

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 21 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på runt 90, det nämner inte S-ministrarna.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

Regeringens politik

 • Vad gör vi åt den rekordhöga arbetslösheten? Håll SD borta!
 • Kaoset i skolan? SD är rasister så prata inte med dem.
 • Vad gör vi åt integrationsproblemen? Vi måste stoppa SD!
 • Den grova brottsligheten? Inte prata med SD!
 • Stärka välfärden? Stäng ute SD!
 • Hotande elbrist? Inte ge SD inflytande!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Sluta sprid myten att våldsbrotten ökar, det gynnar bara SD

 1. Var dessutom tvungen att gå med i partiet när de utsåg 0an till Justitieminister
  Utnämn släkt och vänner och inte efter kunskap och kompetens

  14
 2. Han gick säkert samma kurs i matematik som Sandra Scocco .
  + att de lever av våra skattepengar .
  Då måste man slicka rejält.
  Annars uteblir löneförhöjningen .

  33
 3. Där slog han huv´et på spiken, brännvinsadvokaten. Och partipiskan viner, som vanligt. En orsak till att detta land saknar politisk styrning. Att ständigt ängslas för att inte gynna SD. Klart som sjutton att det inte blir mycket uträttat och det lilla som ändå sker, havererar med buller och bång. Snacka om beslutsångest bara för att inte spela SD i händerna. Och detta destruktiva betéende har ju drabbat samtliga områden i politiken. Där avslöjade du dig allt, Thomas. Nu blir det smäll på fingrarna.

  41
 4. En gång i framtiden ska sosseriets orättfärdigt tillskansade förmögenheter återföras till skattebetalarna. Den socialdemokratiska nomenklaturan har, på ett mycket listigt sätt, berikat sig ur statskassan under flera generationer. Hoppas leva så länge att jag får se dessa slemmiga typer, kräla i skiten. Sen kan jag dö lycklig!

  43
 5. Att de bara har mage dessa sossar och vänsterblivna med detta extrema svenskförakt. De anser det vara mer negativt att SD vinner sympatier än att Svenskar drabbas av ökad kriminalitet. Hur är det ställt? Socialistpsykopaterna behöver nog psykhjälp för ett bättre samhälle. Nyval verkar mer och mer, som en sista chans för Sverige vilket känns tragiskt i sig.

  47
 6. En mer typisk brännvinsadvokat än denne politruk är svår att uppbringa, han tar varje tillfälle att posera och visa upp sin godhet.

  55
 7. För S-eliten är sanningen inte mkt värd. Näää,
  Det viktiga är att piska Svennebanan så han
  lär sig att invandringen är bra, trots alla
  miljarder o kriminaliteten är skyhög. Arma land

  66
  1
 8. Det är klart att S och SD konkurrerar hårt med varandra. SD är smygvänster och ett bidrags parti, S är ungefär likadana men sitter i MP s knä och därför tvehågsna när den stora invandringen kommer på tal. Båda partierna använder väldigt hårda ord om varandra, jag tror att det beror på att de är lika.
  Socialkonservativ, vad är det? Jag tror det betyder bidrag men ingen invandring.

  4
  55
 9. Den individen ska stanna i gaderberoben tycker jag..Äcklig typ.
  Säg 20 saker han gjort för Sveriges hårt arbetande folk..
  Jag vet inget

  59
  1
 10. Ytterligare en från socialdemokratins arbetarklass, som spyr ur sig en jävla massa skit varje gång han öppnar truten. Sossarna är en samling satans idioter, alla, utan undantag….obs, personlig åsikt.

  72

Kommentera