Stäng

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

HISTORIA. 1974, för 46 år sedan var vi, Sverige, rikast i världen tillsammans med Schweiz enligt tidningsartikeln på bilden nedan. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige är fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

***

– 1975 var Pettersson ung, och lyckligt ovetande om vad som pågick i riksdagshuset, det var vin, kvinnor och sång till låtar som…

John Denver – Thank God I’m A Country Boy

Neil Sedaka – Laughter In The Rain

John Fogerty – Rockin’ All Over The World

54 reaktioner på “1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

 1. Sorgligt sant, mycket relevant och bra inlägg. Det kommer nu nästan dagligen tydliga belägg för att vi haft rätt hela tiden om den vansinniga invandringspolitiken

 2. På tal om Sverker. Han gillade killar som alla vet.
  En dag beställde han en catering av mig och när jag levererade den till dörren till den flotta våningen kom han och öppnade, kastade av sig den röda flotta morgonrocken i sammet och stod spritt språngande naken framför mig.
  Han förväntade sig antagligen att min sambo skulle leverera. Det blev snopet. Jag höll på att ramla från trappan.

 3. Kommentar till Olof Palmes uttalande om 1200 vietnamesiska flyktingar ; det var människor som flydde kommunistdiktaturen som etablerades i hela Vietnam 1975.
  Men, hur många tusen vänsterextrema flyktingar kom hit från Sydamerika under 70-talet ? Från andra sidan jordklotet..

  1. Bra observation. Och hur många har aldrig arbetat här eller ens lärt sig språket.Ändå har de högre pension än vi som har slitit i årtionden och betalat skatt. En sydamerikansk kvinna kan knappast säga hej men får 10 400 kronor på kontot varje månad plus en fullservice hemma, då hon sitter i rullstol.

 4. Absolut man kan hänvisa mycket till mångkulturen. Men det finns faktist skillnad på folk och folk . De som integreras omgående och bidrar och arbetar . Och de som bara kommer hit för ett syfte att leva på bidrag utan skyldigheter från styrande och som föraktar folket och kulturen i Sverige. Känns som att du blandar ihop alla i samma gryta i denna artikel vilket blir missvisande och ledsamt för alla de som gör rätt för sig och är tacksamt bidrar på alla sätt och respekterar alla lagar o regler .

 5. Vissa tror fortfarande det är så. Speciellt de som är hög avlönade med skattemedel, utan utbildning och bildning.
  På 20-talet var Argentina bland de 10 rikaste länderna.
  på 90-talet hade de halkat ner till 78 plats.

   1. Körde genom Argentina 2013.
    Genom att inte växla på bank eller ta ut pengar på ATM så fick jag mycket bättre kurs. Lite som gamla öststaterna med svartväxling
    .Vi har snart passerat dom på väg mot botten

 6. Så blir det när klåpare försöker att spela amatör Jesus ,genom att skyffla ut pengar över all världens nationer, och samtidigt låta det mesta förfalla i det egna landet? Vi har inte dom politiker vi förtjänar, det enda dom lyckats med är att på några år fördubbla sinaergna löner, men det gagnar inte folket!

 7. Jag kan inte fatta att det finns ca 30 % av folket som röstar på Sossarna som konsekvent ser till att Sverige skall bli ett muslimskt land där resultatet inom några år resulterar i inbördes krig……..

  1. Men ”Nisse”!

   Vi vet ju att 50% av folket är
   dummare än genomsnittet.

   – och de ”andra” dumma vill inte
   och kan inte arbeta — då ”flyr” de
   till bidragsparadiset Sverige.
   – och blir ”röstboskap” till
   LANDSFÖRRÄDARNA.

   Därför går Sverige under snart.

  1. En D-Mark kostade under 1970-talets senare del ungefär 2,40 svenska kronor. Några decennier senare var den dubbelt så dyr. Danmark uppfattade jag som ett lågprisland på 1980-talet, men nu har proportionerna vänts. Och så vidare, exemplen är många.

   Utvecklingen har urholkat vår valuta.

   1. Ev schweizerfrang kostade 2.50 på 70 talet .I dag lär det ligga närmare 10 kronor. Kronan har tappat 16 % mot dollarn.

 8. Sossarna har förstört vårt land. Det är dags att dom får stå till svars och AVGÅ NU. Palme var den som drog igång förfallet och sen har det bara blivit sämre. Löfven är en katastrof för Sverige och måste bytas ut snarast

  1
  1
 9. Svenskarna måste vara världens mest hjärntvättade eller fördummade befolkning.

 10. Fast nu är vi på väg att bli rikast igen, folkmordsmyndigheten och den moraliska, humanistiska och feministiska regeringen har ju lyckats avliva nästan 4000 personer under pandemin. Eftersom de flesta av dessa offer var äldre kommer det att bli mindre kostnader för pensioner o bostadsbidrag samtidigt som fler bostäder kan frigöras när flyttkedjorna kommit igång, dessa bostäder kan då användas till ny massinvandring och där de stora vinsterna kommer lite längre fram enligt vår landsfader Löfven.

 11. Två ödesår:
  1968 då extremvänstern tar makten och 1975 då mångkulturen börjar sitt intåg i Folkhemmet och resultatet av detta syns ju tydligt år 2020.

  1. Glöm inte bort 1969 då Palme tar över eller 1991 då Vet Bästerberg avskaffa Luciabeslutet.

   1. 1965 då iden om ett ”mångkulturellt” Sverige lades av utlänningen och redaktören David Schwarz.

   2. Tack för påminnelsen om den otäcka tragiska händelsen 1969 !
    Men i Februari 1986 slocknade ljuset.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: