1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

HISTORIA. 1974, för 46 år sedan var vi, Sverige, rikast i världen tillsammans med Schweiz enligt tidningsartikeln på bilden nedan. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades

Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige är fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

***

– 1975 var Pettersson ung, och lyckligt ovetande om vad som pågick i riksdagshuset, det var vin, kvinnor och sång till låtar som…

John Denver – Thank God I’m A Country Boy

Neil Sedaka – Laughter In The Rain

John Fogerty – Rockin’ All Over The World

58 thoughts on “1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

 1. [till “Pettersson”: radera kommentaren om den har för många ord >1800, lästid 14 minuter]

  “Pettersson” skriver…

  “Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.”

  … och:

  “Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.”

  Det stämmer inte…

  –”… det alltså enkelt att vederlägga påståendet att det skulle finnas en medveten politisk konspiration som börjat med en grundlagsändring från 1970-talet [prop. 1975:26] som går ut på att ersätta svensk kultur med mångkultur, eller att 2010 års justeringar av 1 kapitlet 2 § 6 stycket skulle innebära något sådant.”
  (— Kvartal.se: “Faktoiden om grundlagen”, 2019-08-22, Carl Lindstrand, advokat, civilekonom)

  … men jag håller med “Pettersson” om att det var så det tolkades av politiker och övriga ur etablissemanget.

  Den gode advokaten Lindstrand påminner dock om att –”[R]egeringsformens principer om åsiktsfrihet, människors lika värde samt minoriteters frihet att utöva sin kultur” inte gör mångkultur till –”något tvingande för folket”…

  … och att det –”faktiskt råder en viss majoritetskultur i Sverige (som förvisso inte helt lätt låter sig fångas eller definieras och som också är dynamisk och öppen för influenser utifrån) vilken ligger till grund för det svenska majoritetssamhället”…

  … men han har av okänd anledning inte observerat att denna “dynamik” är i själva verket är tvingande och därför statiskt enkelriktad då “det allmänna” (ref. Yttrandefrihetsgrundlag), det vill säga staten och regeringen, och den tredje statsmakten media och övriga ur etablissemanget, har enväldigt fastslagit att –”influenser utifrån” är berikande för den enskilde individen och för Sverige som helhet:

  — Den som inte uppskattar/ser fördelen med dessa “influenser utifrån”, denna kulturella berikning, antas vara rasistisk/bero på rasism, men bara om du är svensk (här: folkslaget).

  *

  Jag tror att även följande är delvis fel:

  “Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. […] De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet”

  De flesta har inte sovit, men varit rädda för att ta debatt, uttrycka åsikter (sakligt/argument) och tyckanden (känslomässigt/spontant).

  Rädda för att kallas just rasister, och därmed få sin människosyn/medmänskligt jämförd med Adolf Hitler, nazister, fascister och kategoriseras tillsammans med andra moraliskt vidriga människor såsom våldtäktsmän, barnmisshandlare och mördare.

  Till exempel:

  –”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. Den politiska och kulturella eliten [etablissemanget] tävlade om att TA AVSTÅND FRÅN händelserna [KOMMUNINVÅNARNA, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: “Folkomröstningen i Sjöbo”)

  “I dag röstar vi nej till rasism”
  –”Här lyser Expressen upp riksdagshuset. Budskapet är tydligt: ‘Rösta nej till rasism’.”
  (— 2014-09-13 Expressen Ledare)

  – “Ingen av de mest aktiva i motgruppen vill ställa upp på en bandad intervju, bland annat för att de inte litar på media och för att de är rädda för att bli stämplade som rasister.”
  (— 2017-02-01 SVT Nyheter: “Modulbygget [planerat boende för nyanlända] har delat Beckomberga [Stockholm] i två läger”

  Så rädda att de, svenskarna (här: folkslaget), inte ens har vågat rösta efter sin övertygelse…

  (ett exempel av ett otal)

  * 2016-01-27 Expressen Debatt
  “SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  forskare vid Göteborgs universitet:
  –”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  (Varför uteblev debatten: har forskarna rätt eller fel? — Läser Sverigedemokrater inte Expressen?)

  … och så rädda för rasiststämpeln att de har känt sig tvungna att tiga om vad de känner inför den demografiska förändringen:

  – “En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som måste tiga om dem?”
  (— boken “Saknad” 2022 av Katarina Barrling, Cecilia Garme)

  Det skulle alltså vara politikers och övriga ur etablissemangets tal om (och genomförande av) “… hur bra mångkulturen är” som “Pettersson” skriver, i kombination med svenskars rädsla för rasiststämpeln (även benämnt “brunsmetning”, “brunråttor”, “blåbrun”) som har skapat det Sverige vi ser idag?

  “Pettersson” avslutar:

  “Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det [och stoppa utvecklingen, Min anm.]”

  Jag tror att det är för sent (Demografi.nu; Malmö, och Tjäna Ängar, är inte längre en svensk stad/ort [*]). Rädslan för rasiststämpeln är ännu alltför stark och alltför många svenskar har vant sig vid den etniska mångfalden (måttet på mångkultur), särskilt unga (tycks det).

  Och, det (stoppa utvecklingen) skulle krävas en omfattande återvandring á la Alternativ för Sverige (AfS), men dem är det få som vågar rösta på, eller över huvud taget kännas vid (t.ex. i fikarummet på arbetsplatsen, eller det tillfälliga mötet med grannar, eller inte ens bland familj, vänner och bekanta).

  (“Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av rädsla för att bli utfryst” –”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”
  — Göteborgs-Posten Debatt 2022-06-30, (kvinnlig) polisinspektör i Göteborg)

  Så, den demografiska förändringen är irreversibel varför Sverige och svenskarna (och invandrarna) kommer — på fler och fler orter, i fler och fler sammanhang — att möta samma öde som folket i det land som invandrarna omdanad till ett europeiskt och döpte till Amerika, varför jordens stora mångkultur kommer att mista ett litet, knappt synbart bidrag till denna jordiska (globala) mångfald, som tydligen inte hade ett värde att bevaras/existera (till skillnad från alla andra icke-europeiska regionala/nationella folk).

  Detta, för att parafrasera fd. statsminister Löven (S) “såg ingen komma”, och de som såg, och varnade, blev kallade rasister.

  –”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”
  (— fd. justitieminister Johansson (S), 2021-02-19 Twitter)

  *

  Apropå “Den västeuropeiska demokratin”, som “Pettersson” skriver:

  Jag undrar om den högsta politiska makten kan beskrivas som demokratisk när den talar om för folket vad som är (moraliskt) rätt och fel att tycka (tyckanden är spontana och därför svåra att ändra/kontrollera, till skillnad från åsikter som kan ändras med argument)?…

  –”Det räcker inte att acceptera människors olikhet – vi måste gilla den.”
  (— Mona Sahlin (S), Göteborgs-Posten 2002-05-05)

  … och som bestämmer vilka åsikter som är rasistiska och därför oacceptabla/odemokratiska?:

  –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  (— 1997-05-21 Riksdagen, Interpellationsdebatt: “Åtgärder mot rasism och främlingsfientlighet”, invandringsminister Pierre Schori, S)

  ***
  Finns det ingen intellektuell (t.ex. PJ Ander Linder, Axess Magasin) som vill/vågar skapa debatt? Om demokratins yttrandefrihet, om svenskars rädsla?
  Och an­lägga ett globalt perspektiv: hur ser en jämförelse ut mellan (“rasistiska”) svenskars och andra regionala/nationella folks syn på invandrare, invandringspolitik och mångkultur med etnisk mångfald?

  Är ämnet långsökt?:

  Arash Vatankhah (debattör, opinionsbildare), svensk medborgare och iranier, varför sakkunnig i ämnet, Facebook 2021-07-28 (posts/1772241376295057):

  – “Vet ni vad som irriterar mig mest med de debattörer med invandrarbakgrund som skriker mest rasism? De som till skillnad fån sådana som jag har fått utrymme i de största medier, jobb, plattform, yttrandefrihet, religionsfrihet, bra lön osv just på grund av att de spyr galla över Sverige och svenskar så fort de får en chans?”
  – “Det faktum att de, i Sina egna/föräldrars hemländer är minst AFS och jag lovar, 90% är motsvarande NMR när det kommer till deras egna/föräldrars hemländer.”
  – “Att de egentligen inte vill vara svensk, de känner sig inte som svenskar, de i själva verket hatar Sverige och allt som är svenskt, de ser ner på Sverige.”
  – “Men, att skrika rasism och bära offerkofta har blivit Big Business för de [dem].”
  – “Denna monumentala hyckleri och cirkus står mig verkligen upp i halsen!”
  ***

  Och jag undrar vilka källor/referenser framtidens historiker kommer att finna som skulle visa att det fanns en allmän önskan hos svenskarna att omdana sitt homogena land till ett heterogent?

  – “Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan flera decennier tillbaka har omkring hälften av befolkningen ansett att invandringen varit för stor.”
  (— Axess Magasin nr. 3, 2021, Mauricio Rojas (FP/L): “Det gick inte”)

  Och, om de kommer att döma dem som uttryckte ogillande och därför ville stoppa mångkulturalismen (invandringen) som rasister, likt dåtidens makthavare?

  –”På få andra ställen har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln.”
  (— Fokus.se blogg, 2020-02-10, Johan Hakelius: “Alarmism? Nej, för det är Aftonbladet”)

  Eller, kommer historikerna att tycka/bedöma att dessa svenskars kritik (åsikter om invandringspolitiken och tyckanden: ogillade den demografiska samhällsförändringen) var befogad och hitta (digitala) urkunder som visar…

  … –”Vad [som] händer inuti en individ som lever under en regerande makt som ständigt pekar ut dig som problemet”…
  (— Borås Tidning (BT) Ledare, 2022-12-11, Nadim Ghazale (boråspolis [utmärkte sig för att ha en tavla på det statliga tjänsterummet föreställande SD:s partiblomma med de rasistiska nazisternas hakkorsrötter]): “Landet Välkommen har förvandlats till landet Dra Åt Helvete”)

  … och upptäckta att det som hände var en växande rädsla inuti individen och ett allmänt men icke offentligt erkänt åsiktsförtryck (att tiga), orsakad av de regerande makternas rasistanklagelser?…

  –”Det fanns en ängslighet tidigare att beskriva en del problem [gängbrottsligheten], man ville inte ses som rasistisk och så vidare.”
  (— 2021-09-22, Aftonbladet, fd. inrikesminister Mikael Damberg, S)

  … varför historikerna kanske drar slutsatsen att, ur ett globalt perspektiv, det var fel att samtidens makthavare antog att 1980-talets Bevara Sverige Svenskt-rörelse (BSS) drevs av rasism och inte av deras självvalda namn (likt ev. t.ex. Somalier i Somalia)…

  … och jämför BSS:s åsikt/tyckande med 14:e Dalai lamas [Tenzin Gyatso, f. 1935]:

  “Europe belongs to the Europeans […] Receive them [flyktingar], help them, educate them… but ultimately they should develop their own country”
  (— 2018-09-12 IM Individuell Människohjälp (biståndsorganisation), Facebook-video tid 48:10–)

  *

  Avslutningsvis, “Pettersson” skrev:
  – “De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan”

  Om dessa nyvakna, som känner “Saknad” efter ett land och gemenskap som de (omedvetet) kände sig hemma i, hade kunnat se in framtiden för 40 år sedan… skulle de då ha vågat röstat på Ny Demokrati (NyD, 1991–2000) eller Nationaldemokraterna (ND, 2001–2014) eller Sverigedemokraterna (SD, 1988–)?

  (Jag undrar om författarna Katarina Barrling och Cecilia Garme av boken “Saknad” (2022) tänkte på att ställa frågan om de som känner denna förlust ändå tycker att den kulturella och etniska berikningen är att föredra? Eller, om de skulle ha, för 40 30 20 10 15 5 år sedan, agerat annorlunda, gjort ett annat val om de kunnat/vågat?)

  [*]
  “Malmö domineras av dem med utländsk bakgrund”
  – “Över hälften av Malmös befolkning, 56,0 procent, hade 2020 utländsk bakgrund (enligt definitionen minst en utländskfödd förälder), enligt Statistiska Centralbyråns, SCB”
  (— Samtiden.nu/SD, 2021-09-17)

  [*]
  “The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”
  (— ur brevet 2020-09-28 från Dalarnas Studentkår till skolledningen)

  [Wikipedia: Tjärna Ängar “Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”]

 2. En hyfsat bra dokumentär på SVT (jajamän) – Tvärvädningen – tar upp detta. Mycket intervjuer med ansvariga (även om naturligtvis Reinfeldt och Löfvén fegar ur) och en tydlig bild som framträder är att alla politiker mycket väl vetat av de negativa konsekvenserna sedan 80-talet men att inte minst Ny Demokrati och SD:s intåg på arenan gjort att PRESTIGEN hindrat dem från att fatta rationella beslut kring immigration. Man kunde helt enkelt inte med att t.ex. DN skulle skriva att man tyckte likadant som ND/SD. T.ex. Friggebo säger det i princip rent ut. Det var Ny Demokrati som gjorde att man öppnade för nästan oreglerad immigration på 90-talet.

  Det som inte tas upp är att det kanske är så att inte minst S på senare tid insett att immigrationen är det enda de har kvar för att kunna behålla makten och att de kanske i tysthet nu faktiskt vill ha kvar den, fast de precis börjat säga motsatsen. Men fram till för tio år sedan ville de nog egentligen inte ha denna vansinniga immigration men prestige och rädslan att stämplas som rasistparti (d.v.s. rädsla för media, tredje statsmakten) hindrade dem. Otäckt hur politik fungerar i praktiken och man kan låta destruktiva krafter förstöra ett land av ren prestige.

 3. Sorgligt sant, mycket relevant och bra inlägg. Det kommer nu nästan dagligen tydliga belägg för att vi haft rätt hela tiden om den vansinniga invandringspolitiken

 4. […] INVANDRING. Ni känner säkert till Myglet och svartjobben hos Özz Nujen på Gotland, men ett enkelt svar på Özz fråga är att det var ett misstag att riva Luciabeslutet. Det borde dåvarande folkpartiledaren Bengt Westerberg få förklara varför han krävde det. Sverige hade sett helt annorlunda ut om gränserna fortsatt vara stängda efter 1989 och om riksdagen inte röstat för mångkultur 1975… […]

 5. På tal om Sverker. Han gillade killar som alla vet.
  En dag beställde han en catering av mig och när jag levererade den till dörren till den flotta våningen kom han och öppnade, kastade av sig den röda flotta morgonrocken i sammet och stod spritt språngande naken framför mig.
  Han förväntade sig antagligen att min sambo skulle leverera. Det blev snopet. Jag höll på att ramla från trappan.

 6. Kommentar till Olof Palmes uttalande om 1200 vietnamesiska flyktingar ; det var människor som flydde kommunistdiktaturen som etablerades i hela Vietnam 1975.
  Men, hur många tusen vänsterextrema flyktingar kom hit från Sydamerika under 70-talet ? Från andra sidan jordklotet..

  • Bra observation. Och hur många har aldrig arbetat här eller ens lärt sig språket.Ändå har de högre pension än vi som har slitit i årtionden och betalat skatt. En sydamerikansk kvinna kan knappast säga hej men får 10 400 kronor på kontot varje månad plus en fullservice hemma, då hon sitter i rullstol.

 7. Absolut man kan hänvisa mycket till mångkulturen. Men det finns faktist skillnad på folk och folk . De som integreras omgående och bidrar och arbetar . Och de som bara kommer hit för ett syfte att leva på bidrag utan skyldigheter från styrande och som föraktar folket och kulturen i Sverige. Känns som att du blandar ihop alla i samma gryta i denna artikel vilket blir missvisande och ledsamt för alla de som gör rätt för sig och är tacksamt bidrar på alla sätt och respekterar alla lagar o regler .

 8. Vissa tror fortfarande det är så. Speciellt de som är hög avlönade med skattemedel, utan utbildning och bildning.
  På 20-talet var Argentina bland de 10 rikaste länderna.
  på 90-talet hade de halkat ner till 78 plats.

 9. Så blir det när klåpare försöker att spela amatör Jesus ,genom att skyffla ut pengar över all världens nationer, och samtidigt låta det mesta förfalla i det egna landet? Vi har inte dom politiker vi förtjänar, det enda dom lyckats med är att på några år fördubbla sinaergna löner, men det gagnar inte folket!

 10. Jag kan inte fatta att det finns ca 30 % av folket som röstar på Sossarna som konsekvent ser till att Sverige skall bli ett muslimskt land där resultatet inom några år resulterar i inbördes krig……..

  • Men ”Nisse”!

   Vi vet ju att 50% av folket är
   dummare än genomsnittet.

   – och de ”andra” dumma vill inte
   och kan inte arbeta — då ”flyr” de
   till bidragsparadiset Sverige.
   – och blir ”röstboskap” till
   LANDSFÖRRÄDARNA.

   Därför går Sverige under snart.

 11. Jämför kursutvecklingen på Schweiziska franc och Svenska kronor så finns facit.

  • En D-Mark kostade under 1970-talets senare del ungefär 2,40 svenska kronor. Några decennier senare var den dubbelt så dyr. Danmark uppfattade jag som ett lågprisland på 1980-talet, men nu har proportionerna vänts. Och så vidare, exemplen är många.

   Utvecklingen har urholkat vår valuta.

   • Ev schweizerfrang kostade 2.50 på 70 talet .I dag lär det ligga närmare 10 kronor. Kronan har tappat 16 % mot dollarn.

 12. Sossarna har förstört vårt land. Det är dags att dom får stå till svars och AVGÅ NU. Palme var den som drog igång förfallet och sen har det bara blivit sämre. Löfven är en katastrof för Sverige och måste bytas ut snarast

  1
  1
 13. Svenskarna måste vara världens mest hjärntvättade eller fördummade befolkning.

 14. Fast nu är vi på väg att bli rikast igen, folkmordsmyndigheten och den moraliska, humanistiska och feministiska regeringen har ju lyckats avliva nästan 4000 personer under pandemin. Eftersom de flesta av dessa offer var äldre kommer det att bli mindre kostnader för pensioner o bostadsbidrag samtidigt som fler bostäder kan frigöras när flyttkedjorna kommit igång, dessa bostäder kan då användas till ny massinvandring och där de stora vinsterna kommer lite längre fram enligt vår landsfader Löfven.

 15. Två ödesår:
  1968 då extremvänstern tar makten och 1975 då mångkulturen börjar sitt intåg i Folkhemmet och resultatet av detta syns ju tydligt år 2020.

  • Glöm inte bort 1969 då Palme tar över eller 1991 då Vet Bästerberg avskaffa Luciabeslutet.

   • 1965 då iden om ett “mångkulturellt” Sverige lades av utlänningen och redaktören David Schwarz.

   • Tack för påminnelsen om den otäcka tragiska händelsen 1969 !
    Men i Februari 1986 slocknade ljuset.

Kommentera