94 procent av de grova brottslingarna har utländsk bakgrund

INVANDRARBROTT. Expressen har kartlagt 192 personer som enligt poliskällor är medlemmar i kriminella nätverk. 40,6 procent av personerna är utrikes födda, medan 82,2 procent har två föräldrar som är utrikesfödda. Om man räknar dem med minst en utrikesfödd förälder är siffran 94,5 procent.

Aftonbladet 13/3 2000.
Regeringen vägrar ta fram färsk statistik så troligen ser det ännu värre ut nu.

Främsta ursprungslandet är Irak och bland övriga ursprungsländer märks Bosnien, Libanon, Somalia, Syrien och Turkiet.

Kriminologen Jerzy Sarnecki är inte överraskad av resultaten i Expressens kartläggning. Han förklarar att en stor del av problemen är koncentrerade i de 61 områden polisen definierar som utsatta – och att det bor väldigt många invandrare eller personer med utländsk bakgrund i dessa områden och att det är underklassen som dominerar brottsligheten om att orsaken är fattigdom, social utsatthet, dåliga uppväxtförhållanden osv.

-Pettersson vill först säga att det förekommer svenska svin också. Men det räcker med dem, vi borde inte importera stora problem Sedan tror jag inte ett dugg på Sarnecki. Om det han säger stämde skulle det vara skottlossningar framför varenda butik där det sitter zigenare och tigger men den typen av brottslighet förekommer inte så ofta bland zigenarna trots fattigdom och social misär.

Statistik från USA år 2000 visar att utrikesfödda begår betydligt färre brott än den inrikes födda befolkningen. Där döms inrikes födda till fängelse fem gånger oftare än utrikes födda. Alltså är det inte invandringen i sig som är problemet utan vilka som invandrar.

Brottsligheten är kulturell, titta på de länder där flest brottslingar kommer. De har alla en befolkning som till största delen är muslimsk. Där ligger en stor del av svaret.

Zigenare skjuter inte, de tigger och för många av dem stjäl för mycket. Thailändare skjuter inte, de skaffar sig arbete, och en matvagn på samma torg där ziggisen tigger och andra skjuter och säljer knark på nätterna…

Det är ett Kulturarv som ligger bakom invandrarnas brottslighet…

76 thoughts on “94 procent av de grova brottslingarna har utländsk bakgrund

Kommentera