Stäng

Golfströmsljuget i repris

Expressen kör, inspirerade av Greta ett ”Golfströmsljug” igen. Den så kallade forskning dom hänvisat till är väl mest att betrakta som en ”uppskrämning” av en mer en tre år gammal rapport, som flerfaldiga gånger sågats jäms med fotknölarna.

Men Expressen fläskar på rätt rekorderligt,

”obeboeligt i Sverige”,

”golfströmmen kan vara på väg att stanna helt”,

”klimatet vid strömmen närmar sig brytpunkten”.

”katastrofala konsekvenser för hela världens befolkning” ,

”stigande vattennivåer i östra Nordamerika”

m mm rent svammel!

Golfströmsljuget har flera gånger avfärdats, bland annat av Elsa Widding, HÄR.

Och Här en sammanställning av Pettersson om diverse Golfströmsljug.

Kommentarer om det 3 år gamla Golfströmsljuget HÄR.

Professor Emeritus Gösta Wahlin i Oceanografi kommenterade Golfströmsljugen i februari i år, GÖSTA WALIN: Är golfströmmen verkligen hotad eller bara usel journalistik

En totalsågning av ”golfströmsljuget” och den så kallade forskningen vid Potsdam universitetet, och hur monumentalt okunniga – okritiska så kallade journalister sprider ”dyngan”!

16 reaktioner på “Golfströmsljuget i repris

 1. Om det nu blir kallare och fattigare så kanske det är vår räddning, sekten flyr då bidragen uteblir och det blir riktiga vargavintrar igen och somrar med max 15 plusgrader.

 2. ”Golfströmsljuget i repris, som flerfaldiga gånger sågats jäms med fotknölarna”.
  Propagandaminister Josef Goebbels i Nazitysklandi använde sig av samma taktik.

  Josef Goebbels, citat:

  ”Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning, folk kommer tillslut tro att den är sann. Lögnen kan upprätthållas bara så länge som staten kan skydda folket från politiska, ekonomiska och/eller militära konsekvenser av lögnen. Därmed blir det livsviktigt för staten att använda all sin kraft för att kväva oliktänkande, ty sanningen är lögnens svurna fiende och därmed blir alltså, i förlängningen, sanningen statens största fiende.”

  ”Den propaganda är bra som leder till framgång och den är dålig som misslyckas att uppnå det önskade resultatet, hur intelligent den än är, för det är inte propagandans uppgift att vara intelligent, dess uppgift är att leda till framgång.”

  Ovanstående två citat hämtade från citatboken.se:
  https://citatboken.se/citat_av_Joseph_Goebbels

 3. Vad är nästa ”undergångsprofetia” att lanseras? Vi har genomskådat alla så jag bara undrar. Jorden under attack av aloens?

 4. När Ygeman och Bolund har lyckats fördärva vår elförsörjning totalt, så lär man inte ens kunna ladda en liten golfbil. Det är i så fall den enda golfströmmen som kommer att haverera.
  50 grader kallt i Sverige och samtidigt höjd havsnivå med flera meter. Det är ju så dumt att klockorna stannar. Mängden vatten på och i jordens atmosfär är konstant. Samma vatten går runt och om igen. Varifrån skulle denna mängd vatten importeras ? Kanske Ramlösa ???…

 5. Peter Skoglund
  Jag vet inte vad som är sant eller falskt.
  Många forskare och andra tror ju att klimatet förändras på grund av våra utsläpp.
  Om det inte är sant, varför tror du att så många hävdar det?

  1
  9
  1. Hej ”Rädd”………..

   Att ”många forskare och andra” tror så, är en sak. Det får de gärna göra . Fast det är en sak att validera sin forskning vetenskapligt, med bevis och fakta. Det är faktiskt så att den stora rådande och mycket kunniga klimatvetenskapen. Överhuvudtaget inte pratar i termer av ”klimatkatastrof eller jordens undergång”. Tyvärr kommer ju inte denna klimatvetenskap till tals inom media. Dessutom försvinner mycket av deras kunskapsframställning, när IPCC skriver om sina klimatrapporter, till en mer politisk sammanfattning.

   Istället får vi alldeles för ensidigt ”klimathots-teorier” genom agendajournalistisk media, politiska, ekonomiska och aktivistiska grupper av människor. Samt mindre seriösa forskare, som ”hänger på tåget”, för att få sin anställning säkrad.

   Att den globala temperaturen har stigit med dryga graden, sedan 1850 är solklart. Detta har inte inneburit någon katastrof för mänskligheten. Tvärtom. Jorden är grönare och försörjer 6 miljarder fler människor. Att mänskligheten har hjälpt till med lite av det, är också inget att betvivla. Fast att hävda att en något högre koldioxidhalt kommer att skapa ”klimatkaos” på vårt jordklot. Är verkligen att tro och fara med skrämsel, samt orealistiska hot i onödan. Klimatet styrs av så mycket mer än av bara koldioxid.

   Vi ska vårda och visa värdighet mot vår natur och miljö på allra bästa sätt. Det är grunden för vårt jordklots bästa och för alla människor som ska leva på den.

   Skrämsel och hot är inget som vi ska syssla med. Speciellt inte när det inte finns validerad vetenskap, bakom denna klimathots skrämsel, inför vår kommande framtid.

  2. Se på vad som varit, Maldiverna borde vara under vatten, senast byggdes ett flygfält till. Nordpolen skulle vara isfri år 2014 på sommaren, aldrig hänt. Sveriges högsta temperatur år 1933, 38 grader Ulltuna. Klimatflyktingar, fryser fler ihjäl än dör av värme. Så staplas lögner av de med pengar för att ta över världen.

  3. På 30-talet var det många som hävdade att judarna var roten till allt ont och måste utrotas .
   Allt blir inte sant bara för att många hävdar det ……

   Josef Goebbels, citat:

   ”Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning, folk kommer tillslut tro att den är sann. Lögnen kan upprätthållas bara så länge som staten kan skydda folket från politiska, ekonomiska och/eller militära konsekvenser av lögnen. Därmed blir det livsviktigt för staten att använda all sin kraft för att kväva oliktänkande, ty sanningen är lögnens svurna fiende och därmed blir alltså, i förlängningen, sanningen statens största fiende.”

 6. Svenskarna överlägset mest oroliga för klimatet i EU.

  Tänk vad en partisk agendajournalistisk ställer till med i Sverige. I form av skrämsel med katastrofer, kollapser, hot och undergång, kopplat till klimatet. Kan de inte istället lägga fram fakta, för någon av dessa ”klimathot”, som har hänt till dags datum. Varför inte börja skriva om, vad den validerade vetenskapen har kommit fram till och anser om framtiden. Istället för enfaldig aktivism, kopplat till klimatet.

  Eurobarometern har släppt en undersökning, där man frågat invånarna i EU vad man anser vara det allvarligaste hotet mot världen just nu. 43 procent av svenskarna svarade klimatförändringarna.

  På uppdrag av EU-kommissionen har Eurobarometern genomfört en undersökning där man ställt frågan – Vilket av följande anser du vara det enskilt mest allvarliga problem som världen som helhet står inför? – till invånarna i medlemsländerna.

  Enligt undersökningen svarade 43 procent av det intervjuade svenskarna att klimatförändringar är det enskilt största hotet. På andra och tredje plats kom försämring av demokrati och rättsstat, och en växande världsbefolkning, som fick 13 respektive 11 procent.

  När det kommer till oro för klimatet är Svenskarna på topp bland EU:s medlemsländer, tvåa kommer Danmark med 35 procent.

  EU som helhet hade ett genomsnitt på 18 procent.

  Minst oroliga för ekonomin
  Enligt undersökningen anser flest människor att klimatförändringar är det största problemet i världen. Frågan kommer något före fattigdom, hunger och brist på dricksvatten.

  De svarande var minst oroade för spridning av kärnvapen som hade 1 procent i Sverige och 2 procent i EU.

  Förutom klimatförändringar stack svenskarnas svar ut med en låg oro för ekonomin. Endast 2 procent av svenskarna ansåg att den ekonomiska situationen var det största hotet, till skillnad från EU-snittet som låg på 14 procent. Sveriges siffra är den lägsta av samtliga medlemsländerna.

  FAKTA
  Eurobarometerns undersökning
  Eurobarometerns undersökning har genomförts i EU:s 27 medlemsländer. Totalt har 26 669 personer intervjuats mellan 15 mars och 14 april. Undersökningen gjordes på EU-kommissionens begäran.

  Frågan som ställdes var: ”Vilket av följande anser du vara det enskilt mest allvarliga problem som världen som helhet står inför?”

  Alternativen människor hade att välja på var:

  Siffrorna inom parentes står för procentandelen (%) av svenskarnas svar och EU:s genomsnitt i undersökningen.

  – Klimatförändringar (43/18)

  – Internationell terrorism (7/4)

  – Fattigdom, svält och brist på dricksvatten (10/17)

  – Spridningen av infektionssjukdomar (4/17)

  – Den ekonomiska situationen (2/14)

  – Hälsoproblem på grund av föroreningar (1/4)

  – Kärnvapenspridning (1/2)

  – Väpnade konflikter (4/4)

  – Den växande världsbefolkningen (11/6)

  – Försämring av naturen (4/7)

  – Försämring av demokratin och rättsstatsprincipen. (13/7)

  Källa: Eurobarometern

  14
 7. Vi har hört det förut. Dessa jävla domedagsprofeter. Pinsamma figurer som bara vill tjäna pengar på att skrämma de idioter som är dumma nog att ta detta på allvar.

  16
 8. Detta är ett just nu populärt tema i Tyskland. En av deras fantiserande metrologer reste för ett antal år sedan till Azorerna,för att på plats ”undersöka hur strömmarna löpte”. Det var denne tönte som efter hemkomsten avslöjade denna enorma nyheten om vändningen !
  Nu går f.n. denna 3 år gamla sändning i repris i Rheinland/Pfalz lokala TV-sändare.
  Absolut rätta plasten för sådana sagor,då där en stor del av befolkningen tror på Wald o.Frau-menschen. Alltså samma figurer som våra Troll o geister i skogen !!

  17
  1. Den vände redan på 1960-1970 talet. Ska den vända en gång till? Det var riktigt illa den gången.
   Domedagsprofeter med klimatångest anser jag
   Det är dags att bygga Noaks ark och invänta syndafloden

Kommentera

%d bloggare gillar detta: