Anas Khalifa predikade våld och hyllade terror, nu säger han att han lämnat extremismen

ISLAM. I nära 20 år var han en centralfigur i den radikala våldsbejakande islamistiska miljön i Sverige. Nu säger Anas Khalifa att han har hoppat av och berättar i en intervju på sajten Doku om sitt sensationella beslut.

Anas Khalifa Bild från Youtube

Khalifa predikade våld och extremism, han ”älskade” Usama Bin Ladin och hyllade terroristattacken mot tidskriften Charlie Hebdo.

I dag talar Anas som förste ledande islamistiske avhoppare i Sverige ut offentligt – och förklarar varför han kallar sin tidigare lära för ”cancer”.

”Det är som en cancer. Och anledningen till att jag använder ordet cancer är för att det börjar inifrån. Inom den muslimska communityn finns denna cancer. Överallt. Speciellt online. Och de är väldigt högljudda skrikiga och karismatiska, säger Anas Khalifa till Doku – Tyvärr finns salafismen nu i alla stora moskéer i någon form. Jag går därför inte till moskéer längre. Inte nu. Det går tyvärr inte. Och så är det Muslimska brödraskapet. Och det är bara män. Män som vill slå vakt om makt, besökare och pengar”, säger Anas Khalifa.

Anas år åtalad i flera mål eller förekommande i flera fall av tvistemål eller strafföreläggande. Minst tre målnummer avser brottmål där Anas åtalats vid en eller flera domstolsinstanser.

Under 2013 dömdes Anas Khalifa till fängelse för ett mycket omfattande momsbedrägeri där staten lurats på runt 20-25 miljoner kronor. Ungefär fem miljoner hade förts ut ur landet och misstanke fanns om att dessa kunde ha gått till terrorfinansiering, detta gick dock inte att bevisa. Under perioden Khalifa var involverad i momsbedrägeriet med elektronik använde han sig av namnet Mats Carlsson.

-Pettersson tror inte en sekund på att herr Khalifa, det finns något som heter den Taqiyya – den muslimska lögnen, som är en del av islams krigföring, som tyvärr förnekas av vänstern. Muslimer som befinner sig i ett land där Islam är en minoritet – exempelvis Sverige – förväntas ljuga för icke-muslimer.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Anas Khalifa predikade våld och hyllade terror, nu säger han att han lämnat extremismen

 1. Problemet han har är att han kan inte ändra sig eftersom det han predikade tidigare är det sanna islam. En klanstyrd ideologi baserad på hat och våld.
  Om han nu säger att den är fel säger han att den falske profeten är fel vilket är likvärdigt med hädelse och hädelse inom islam straffas med döden.
  Avfällingar inom islam ska dödas på lite olika sätt. Enligt haditherna är ett sätt att de hugger händer och fötter av avfällingen samt sticker glödande nitar i ögonen innan avfällingen lämnas åt sitt öde i öknen.
  Nu finns det inte någon öken i Sverige men gott om stora obebodda skogsområden.

 2. Tiqyia! Alltså att det är tillåtet för en muslim att ljuga gentemot icke-muslimer om det gynnar islam.

  Skall vi gissa att han tänker göra politisk karriär i ett muslimskt parti. NYANS? Då behöver han påstå att han har ändrat sig, för annars blir det kanske inga vänsterextrema röster på honom. Självklart är uttalandet nonsens. Han skulle aldrig riskera livet som avfällig den krets han tidigare predikat för, om det inte gäller Tiqya och alla muslimer vet vad som gäller.

  12
 3. Han tänker sig nog en framtid i nya partiet, var det Nyans det heter?
  För att snabbt komma in i de innersta kretsarna måste han var något så när rumsren.
  Jag avvaktar att döma ett tag till, placerar honom i samma grupp som vanligtvis benämns PK.

  11
 4. Det pratas om att muslimer har rätt att ljuga bara det gynnar islam, vad är detta för någon religion egentligen som i princip bara förespråkar våld, ta som exempel bibeln där kan man läsa om bara godhet och slår någon dig på ena kinden så ska man vända andra sidan till OSV.
  ALLTSÅ KORANEN OCH BIBELN ÄR VARANDRAS RAKA MOTSATSER

  10
  1
  • Islam är djävulsdyrkan.
   De säger det till och med själva genom hur de beskriver ”allah” ett ord som egentligen bara betyder gud på arabiska.
   Vill man ha kul med en muslim frågar man vad hans gud heter, svarar han allah säger man att det bara betyder gud, men vad heter din gud? Han kommer aldrig kunna svara för hen har inget namn. I motsats till judarnas och kristnas Gud.

 5. Eftersom muslimer och många icke muslimer vet att muslimer uppmanas att använda lögnen när det gynnar Islam, så tas det nog med en nypa salt av de icke-muslimer, som vet att det ingår i den politiska taktiken och kanske t.o.m. gillas av muslimer, som vet att man ska ljuga när det är viktigt. Den, som lever får se.

  • Vad är det för journalist som intervjuar en islamist med förbundna ögon och döva öron och inte ställer en enda relevant fråga.
   är det en betald reklamplats hos PK eliten ??

   11
 6. Konstigt. Hur reagerar andra muslimer på det han sa.? Många muslimer tror nog på honom, de kan inte veta om han talar sanning eller ej.
  Vore intressant att se var detta tar vägen.

  12
 7. Ja, de kan verkligen manipulera folket. Häpp,
  så byter man bara åsikt. Ungefär som våra politiker. Arma land

  44
 8. Är bara ett ytterligare sätt att nästla sig in och plundra Sverige på bidrag och förflytta gränser. En klassisk test-ballong. Hoppas jag har fel. Har jag rätt, så är han mördad inom några veckor.

  35
  • Han säger det han vill att alla ska höra. Så lättvindigt tror jag inte man lämnar muslimsk extremism.

   23
 9. Allmänt känt: ”Taqqiyya, al-taqiyah (förställning), är en doktrin inom shiitisk islam som tillåter att en troende döljer eller på andra sätt gör avsteg från sin tro, om de annars skulle riskera döden eller allvarlig förföljelse. Inom olika delar av islam är Taqiyya en islamisk juridisk term som under olika förhållanden tillåter en muslim att ljuga enligt Sharialagarna.” (https://sv.wikipedia.org/wiki/Taqqiyya)

  36
  • Klart han ljuger. Araber ljuger alltid. Behöver inte ens diskuteras. Idén är att på detta vis skaffa sig en glorifierad position, inom vänstern, för att visas upp som ett lyckat avprogrameringsprojekt. Fanskapet ska ut ur landet!

   60
   1
 10. Är det möjligt att återställa en tvättad hjärna?

  Att ha levt i en fantasivärld hela livet måste skapa begränsningar
  när det gäller att förstå den verkliga världen.

  50

Kommentera