Jag tvivlar på att Anas Khalifa har fördömt terrorn


ISLAM. Anas Khalifa är en göteborgspredikant som predikat salafism i snart 20 år. Han är mycket karismatisk, har ofta nära till skratt och talar ”gatans språk”. Därför är den bokstavstroende muslimen Anas Khalifa, med tusentals följare på sociala medier, mycket populär bland ungdomar.

Nu är Khalifa ”huspredikant” hos föreningen Sveriges förenade muslimer. Han är en flitigt anlitad föreläsare runt om i landet och är mycket aktiv på sociala medier, där han sänder liveföreläsningar, ger dagliga påminnelser och besvarar frågor.

Anas Khalifa föddes i Egypten 1983 och flyttade till Sverige med sin familj 1989. Föräldrarna ville hedra sitt nya land genom att ge varje barn även ett svenskt namn och Anas gavs andranamnet Mats.

Anas Khalifa låg bakom webbsajten muslim.se, där det framfördes ståndpunkter som att homosexualitet ska straffas med döden, att muslimer ska hata icke-muslimer och att det finns en judisk världskonspiration för att förslava muslimer.

I Oskar Hedins prisade dokumentär ”Det svider i Hjärtat” från 2006, skildras Anas Khalifa samt den före detta skinnskallen och konvertiten Ralf Lennart ”Abu Usama el-Swede” och Mirsad Bektasevic från Kungälv som då satt fängslad i Bosnien för terrorbrott.

Sajten hyllade Usama bin Laden, uppmanade till väpnad jihad, fiendskap mellan muslimer och judar och genomsyrades av antisemitism.

I dokumentären får vi se när Anas Khalifa föreläser för en grupp barn om fördelarna med väpnad jihad som en väg till paradiset. Han säger:

”Det största du kan offra, vad är det för någonting? Det är ditt liv. Ditt liv. Det är det största du kan offra. Så den som har dött för Allahs skull medan han försvarar sitt hus, sitt hem, sin familj, sin religion… mujahedin, de som krigar för Allahs sak, de får bara hundra nivåer själva i paradiset. (…) Har du samma längtan? Det är starkt att komma dit. Det krävs mycket jobb för att komma dit.”

På frågan om Khalifa själv vill bli martyr svarar han att det inte är hans uppgift. Han förklarar att hans uppgift istället är att sprida ordet.

Filmen från Sverigebilden…

– Pettersson undrar varför salafisten tillåts sprida har år efter år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Jag tvivlar på att Anas Khalifa har fördömt terrorn

 • Bosse S

  Hade för mig att den här islamisten och terrorförespråkaren inte trivdes här och deklarerade i pressen att han och systern skulle flytta tillbaks till Egypten, men han fick väl inte lika mycket bidrag där och stannade trots alla otrogna svenskar.

  Gilla

 • runar

  enligt utsaga från den ihjälskjutnas advokat så hade klienten lyckats bättre i livet om han uppsökt en boxningslokal istället för en moské…
  tänkvärt om man typ bor i Karlstad men vad vet jag…

  Gilla

 • compulsoryunion

  Ovärdigt att försörja sådana mördarbakterier, och att tvinga vita barn gå i skolan med sådana. Fängelserna är fulla med sådana.

  Gilla

 • gamgubben

  Är det någon som tror att han ska bita den hand som föder honom.

  Gilla

 • Rädd

  Vad är det som drar ungdomar till ett sånt obehagligt beteende.
  På sextiotalet drogs många ungdomar till obskyra läror, är det samma mekanism eller nått annat?

  Gilla

  • G Nordström

   Nä Det är kulturellt. De får det via modersmjölken. Därför går det inte att ha dom bland vettiga människor som inte har satansdyrkan som ledstjärna. Det är så det är Rädd

   Gilla

 • Bo

  Sverige eller Norden var på många sätt mer avancerat än den muslimska världen redan på 800-talet eller innan.

  Jag kan tro att hon förställer sig för att kunna verka ”integrerad”

  En huggorm är en huggorm och dem skall man inte ha i sovsäcken.

  Bo

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Islam, fredens religion i IS-terroristernas och övriga krimimellas paradis Sverige !
  Om Löfven och den övriga landsförrädiska 7 klövern tar emot alla som de uppenbarligen tycker mysiga och missförrstådda IS-terrorister och mördare så slipper ju andra länder som inte tycker detsamma om IS ifrån en massa elände, det vore ju solidariskt om världens största Socialbyrå Sverige gjorde det….

  Gilla

 • Stenbock

  Som en efterdyning till gårkvällens terrorangrepp i Wien där fyra personer miste livet,har nu den andre eftersökte terroristen fångats in.(hans IS-kompis sköts ihjäl redan igår)
  Detta äldre islamsvin bodde i nordligare Linz,och var en bekant IS-terrorist. Tydligen överraskades han i sin våning,eftersom gripandet skedde helt lugnt i förmiddags.:
  https://www.krone.at/2267186

  Gilla

 • Monica

  En obehaglig individ. Hur farlig han än verkar att vara så lär han aldrig bli utvisad från Sverige. Har med 100 % säkerhet införskaffat svenskt medborgarskap.

  Gilla

 • Kent

  Hur många sådana finns det?
  Arma land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: