Vaccinvägrarna i USA börjar vaccinera sig

PANDEMI. När Joe Biden tillträdde som USA:s president gjorde han det med ett tydligt mål. Att bekämpa covid-19 genom att se till att hela befolkningen vaccinerar sig.

Planen såg länge ut att fungera men Vita huset hade inte räknat med hur många vaccinmotståndare som finns i USA, skriver Reuters.

De skriver att de flesta utbrotten just nu sker i områden där vaccinationsviljan är låg och menar att dessa personer kan sätta käppar i hjulet för Bidens plan. ”Amerikanernas vägran att ta ett gratis, lättillgängligt vaccin som skyddar dem från allvarlig sjukdom och död har förvirrat Biden”, skriver de.

Bloombergs skriver att vaccinvägrarna börjar ändra på sig. Det är i områden där vaccinationsviljan är som lägst som USA ser sin snabbaste vaccinationstakt.

De tror att detta är en följd av att det är i just dess områden, i främst södra och centrala USA, som de värsta utbrotten sker och att människor nu börjar inse allvaret i pandemin.

-Pettersson har noterat att varannan vuxen svensk nu har fått två doser vaccin mot covid-19, enligt Folkhälsomyndigheten. Det är drygt fyra miljoner. Ytterligare 2,2 miljoner har fått en spruta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Vaccinvägrarna i USA börjar vaccinera sig

 1. För att vara cynisk och utan att ta ställning för eller emot dessa vacciner:

  Fan är lös ifall Biden-administrationen skulle börja berömma Trump för inledandet av vaccinationsprogrammet. Dylikt beröm skulle i såfall utgöra krattandet av manegen för att ge Trump skulden för icke fungerande vacciner eller ifall vaccinerna skulle visa sig ha allvarliga biverkningar.

  I annat fall skulle Biden-administrationen ta åt sig all ära, men Trump vore syndabocken ifall saker ocg ting gick fel ….

 2. Visselblåsare med unik insyn i både USA:s rapporteringssystem för misstänkta biverkningar av vaccin, inklusive dödsfall, och olika sjukförsäkringssystem har slagit larm om att de egentliga siffrorna är minst fem gånger högre än de officiellt angivna, som redan de är höga. Det framkommer också någonting hitintills okänt, att det finns dolda parallella rapporteringssystem. Man känner sedan tidigare till att siffror i rapporteringssystemet VAERS är underrapporterade med 10-100 gånger. Läggs den offi­ciella statistiken i ett diagram ser vi hur illa det är och att fler dött från covid-vaccinen än alla andra vaccin sammantaget som någonsin rapporterats. Därför har nu en stämningsansökan lämnats in mot hälsomyndig­heterna om att de utsätter befolkningen för ”omedelbar, potentiellt livshotande skada”.

   • AMERICA’S FRONTLINE DOCTORS grundades och leds av läkaren och advokaten Simone Gold (mitten längst fram). De är en aktivistgrupp som består av främst läkare, vilka tidigare presidenten Donald Trump beskrivit med orden ”mycket respekterade läkare”. Gruppen som även består av advokater motsätter sig lockdowns och massinjicering av ”experimentella vacciner”. De har tidigare fastslagit att det är oförsvarligt att använda injektioner, som borde vara kvar på teststadiet lång tid framöver, för att bekämpa en sjukdom som har mycket låg dödlighet för människor under 70 år. Skärmavbild: America’s Frontline Doctors

   • Har iof inte kollat alla de refererar till i Wikipedia rörande AMERICA’S FRONTLINE DOCTORS, men ser att de flesta av dem är New York Times, BBC, CNN,Washington Post och ABC, inga jag litar på i någon större utsträckning precis.

 3. Biden är ständigt förvirrad och inte bara pga vaccinationsmotståndet.

  De som vill vaccinera sig ska få göra det men lika mycket ska de som inte vill vaccinera sig inte behöva göra det. Världen är inte bara till för dem som tycker lika utan för alla.

  19
 4. På ett äldreförvar i Helingfors har 14 insjuknat, intagna samt personal, trots full vaccinering. I israel meddelades i går att en tredje dos börjar ges. Se HS samt Haaretz

  12
 5. Glömde nämna, du har precis bekräftat att han har rätt, det jag har lärt mig övet tiden gällande FB, twitter, insta osv. är ju när någon har principer, lägger fram fakta och står fast för dem så blir de stigamitserade, hotade och utsätts för drev, Donald Trump är bästa exemplet på detta och nu när du skickar denna länken så förstår jag att Dr. Robert Malone har rätt på grund av all skit.

 6. Jag som vaccinationsmotståndare kan också tänka mig att vaccinera mig till vintern när det senaste vaccinet mot det senaste muterade viruset kommer.

  5
  23
   • Jepp, allt som skrivs på facebook är ju sant, FB censurerar ju inte sanningen där utan låter alla komma till tals.

    10
    1
   • Om du följde länken så var det inte det som stod på Facebook som var det intressanta utan länkarna som hänvisades och som sade att det du presenterar som sanning är kontroversiellt.

    Du skrev ”Dr. Robert Malone som är skaparen av mRNA vaccin”. Det stämmer inte. Malone har arbetat i en större grupp som tillsammans med andra grupper tagit fram vaccinet som det forskats på i många år.

    https://ki.se/forskning/vaccinutveckling-i-raketfart

    1
    4
   • Larry Romanoff:
    ”Faktagranskningsindustrin” skapades inte för att faktagranska falska påståenden, utan i stället för att tysta dem som försöker avslöja sanningen. Det var aldrig meningen att undersöka vaccinationsprocessen (av något slag) utan att tysta dem som antingen uttryckte rädsla för farliga vacciner eller exponerade föroreningar i dessa vacciner.I det senare fallet är vaccintillverkarna (eller deras betalda promotors) den främsta källan till de ”fakta” som sprids av medierna och används av faktagranskarna för att förlöjliga och försöka ogiltigförklara verkliga offentliga farhågor. Alla tre parter ignorerar orubbligt det hårda faktum att den amerikanska regeringen har betalat miljarder i ersättning för skador och dödsfall från farliga och förorenade vacciner.”

    12
    1
   • Alla läkemedel ger biverkningar. Från Alvedon till vaccin mot covid-19.

    Alternativet till läkemedel är dock värre.

    2
    13

Kommentera