Det finns ingen klimatkris, vi är på väg mellan två istider…

KLIMATET. Världens glaciärer smälter i allt snabbare takt och så även här i Sverige. Landets sydligaste glaciär, Helags, har exempelvis krympt med hela 40 procent. Det konstaterar en av landets ledande experter på området, professorn och glaciärforskaren Gunhild Rosqvist, enligt SVT.

-Pettersson är inte professor eller klimat och glaciärforskare, men undrar om det är så konstigt att isarna minskar och om alternativet är bättre?

Weichsel var den senaste av de fyra stora nedisningarna (istiderna) i norra Europa under Pleistocen. Den varade i cirka 100.000 år, nådde sin största utbredning för 20 000–18 000 år sedan och det mesta av isen smälte bort under de följande 10 000 åren. Bild från Wikipedia

Den senaste istiden inleddes för cirka 115.000 år sedan och de sista isresterna försvann från norra Sverige för nästan 10.000 år sedan, så glaciärerna har minskat i runt 20.000 år det.

FN:s klimatpanel IPCC, kommer då och då med nya rapporter där de påstår att klimatförändringarna är värre än vad som tidigare visats och havsnivåerna stiger snabbare än väntat. Då ska vi veta att IPCC är en politisk organisation och havsnivåerna beror på vad man jämför med.

Västerbron och vattenstånd. Under vikingatiden var vattenståndet runt 5 meter högre än idag i Stockholmstrakten, i Norrland var skillnaderna ännu större och i söder mindre.

Det får vara hur det vill  med den saken, men den eniga forskarvärlden är inte så enig. Ett registrerat brev har skickats till FN:s generalsekreterare António Guterres. Det innehåller en deklaration från 500 forskare som uppmanar FN att inte förlita sig på klimatmodeller eftersom de bevisligen överdriver den globala uppvärmningen. FN överdriver också de negativa effekterna av koldioxiden och ignorerar de positiva. Deklarationen är organiserad av Professor Guus Berkhout från Nederländerna, skriver Ingemar Nordin på Klimatupplysningen.

Europa och världen blir allt grönare och det är ingen nackdel.

Att följa SVT’s rapportering om framtidens vintrar är spännande. Det blir varmare och kallare med mindre snö och mer snö.

Artikeln från 2006, de fem varmaste Vasaloppen har varit åren 1930,  1950, 1959, 1971 och 2015. Det varmaste 1959. De kallaste 1924, 1935,1942, 1987 och 2006. Det allra kallaste var 1987.
Klimatvarning 1972, då hade vi tio år på oss att hejda katastrofen.
Klimatvarning 1938, då sa man att glaciärerna varit på tillbakagång sedan 1890.
Grönland var varmare för 80 år sedan än idag.

-Pettersson säger På väg mellan två istider, antingen blir det lite varmare eller kallare, jag vet vad jag föredrar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Det finns ingen klimatkris, vi är på väg mellan två istider…

 1. Det är ingen panik. Det går att göra kyla av värme, för den som inte tycker om värme.
  Att göra värme av kyla går inte mig veterligen. Tur att vi inte går mot kallare tider.

 2. Politiker och journalister som haft fel, måste vidmakthålla sin hegemoni, annars riskerar de bli tjärade och rullade i fjädrar.

  Att vi har haft en global uppvärmning av i genomsnitt 1°C sedan mitten av 1800-talet är helt klart. Jag anser att det är bra, gärna en grad till. Att det huvudsakligen skulle bero på människans verksamheter är bara psykotiska vanföreställningar, som den småländska prädikosjukan eller hopparrörelsen.

  Sanningen kommer fram förr eller senare, det handlar bara om fördröjning för deras del. Jag tror att många av dem vet det egentligen.

  Bo.

  18
 3. Tänk om svensk media kunde ge mer utrymme åt vetenskapens och fysikens forskare i klimatdebatten.

  På bekostnad av att låta svenska enfaldiga politiker från miljöpartiet/regeringen ,ungdomliga aktivister eller att låta agronomen Rockström, få sätta “klimatkris-agendan”. För att inte prata om DN:s enfaldiga och agendasättande “klimatjournalister”.

  Varför inte låta många av våra svenska och mycket kunniga vetenskapsmän/kvinnor, få leda debatten? På ett normalt och förnuftigt sätt. Validerad vetenskap har inget större utrymme i vår svenska klimatdebatt. Det kan man konstatera utan problem.

  Själva innebörden av benämningen med klimatförändringar. är att klimatet skiftar återkommande. Under mycket långa perioder. Med och genom påverkan, av många olika fysikaliska krafter, på vårt jordklot och runt vårt universum. Hur svårt ska det vara att förstå?

  Den mänskliga påverkan på vår natur och miljö, är en allvarlig fråga och den ska tas med största allvar. Där kan vi göra mycket. Inget snack om den saken. Men “klimatkris”? Absolut inte. Det är nog de flesta vetenskapsmän eniga om, att vi inte är i närheten av.

  Varför inte låta alla duktiga forskare, som Anna Wåhlin t.ex., få komma till tals mer. Det är ju faktiskt hon och många andra svenska forskare, som studerar frågan på ett vetenskapligt sätt. Till skillnad mot svensk agenda journalistik och deras favorit “experter”.

  11
  • Bra Peter, mycket av det du skriver kan man läsa på klimatsans och klimatupplysningen men ju fler vi är som ifrågasätter klimatstolleriet desto bättre

   12
 4. Om en ny istid kommer så betraktar jag det som en klimatkris. Våra släktingar får flytta till Italien när det sker. Dock intressant inlägg.

  1
  3
 5. Lögnare snubblar förr eller senare på sina egna lögner.
  FN s klimatpanel borde vara glada för att ökat koloxidutsläpp gör
  att grönskan breder ut sig? vi har en befolkningsexplosion som på
  några decennier fördubblat antalet människor på jorden. Men detta
  är tydligen inget som oroar FN? Hur ska alla människor kunna födas
  om befolkningsökningen fortsätter att expandera som den gjort hittills?

  19

Kommentera