Kan den underbara Värmetiden komma tillbaka?

KLIMATFÖRBÄTTRINGAR. Som ni vet lever vi mellan två istider. Den tiden kallas holocen och är den nu pågående geologiska epoken vilken inleddes för cirka 11.500 år sedan, några vill att nuvarande epoken ska bilda en egen epok, antropocen, människans tidsålder, från industriella revolutionen på sent 1700-tal. 

Holocen, senaste istiden längst till vänster, värmetiden i mitten 8-4 tusen år sedan och nutid till höger.

Nåväl, efter den senaste istiden inträffade en kraftig klimatförbättring för 8.000-4.000 år sedan med marginal åt båda hållen. Då var medeltemperaturen 2-4 grader högre än i dag och vårt klimat var ungefär som i södra England idag. Det kallas den atlantiska tiden.

Strand i södra Europa 1970, vad är det för fel på klimatförbättringen jämfört med alternativet.

Sedan skedde en viss temperatursänkning jämfört med den tidigare atlantiska tiden, men periodens medeltemperatur låg ändå 1-2 grader över dagens nivå, för att följas av lite kallare klimat med bland annat bildandet av nya glaciärer i fjällkedjan.

Efter detta var det en återgång till varmare klimat cirka 800–1300 efter Kristus. Följt av den så kallade Lilla istiden mellan 1300 och 1860, några påstår att lilla istiden pågick till c:a 1920 i Nordamerika.

-Pettersson menar att det är lilla istiden som är intressant, slutet på den var rejält kall och det är den tiden dagens experter jämför dagens klimatförbättring och uppvärmning med. Mediernas agenda är vid värme, torka, översvämning rapportera stort, vid kyla var tyst.

Klimatvarning 1972, då hade vi tio år på oss att hejda katastrofen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

SVT 2013

17 thoughts on “Kan den underbara Värmetiden komma tillbaka?

  1. […] -Pettersson säger att det verkar som klimataktivisterna tror att klimatet var stabilt före vår tid, inget kan vara mer fel. Det som kallas ”lilla istiden” från mitten på 1300-talet till 1880 var det svinkallt i omgångar och det rådde missväxt och svält. Det är den perioden dagens klimatfanatiker jämför uppvärmningen med, inte den betydligt behagligare Vikingatiden eller den underbara Värmetiden. […]

  2. I år har vi sluppit miljö-galningarna i rutan hela den kalla vintern.
    Och Greta gick i ide.

  3. Häromdagen var SvT bekymrade över den höga temperaturen i norra Sibirien. Fast de rapporterar inte att det snöar ymnigt just nu i Xinjiang-provinsen i Kina, mellan Tibet och Mongoliet.

  4. I år finns nästan inga solfläckar med åtföljande solfacklor https://www.spaceweatherlive.com/sv/solaktivitet, varför solen nu skickar ut lite mindre energi än normalt. Den just påbörjade solfläckscykeln nr. 25 förväntas av vissa bli rekordsvag http://www.chapette.net/solar.html (sista sidan) vilket kan bekräftas först om något år. Då sjunker jordens medeltemperatur och vi går mot kallare tider; horder av klimatforskare blir nervösa för jobbet och Greta får lära sig lacka naglarna av mamma för att inte bita sönder dom.

Kommentera