Vad i SD:s budskap är ett värdefullt bidrag till ett framtida Sverige?

INSÄNDARE. Till Jamal El – Haj, riksdagsledamot (S)

Ditt inlägg under Opinion i sydsvenskan angående förslaget om begränsade bidrag för icke svenska medborgare som Sverigedemokraterna kommit med börjar så här: ” Det ligger nära till hands att jämföra Sverigedemokraternas utspel om att begränsa bidrag för icke medborgare med då nazistregimen i Tyskland 1933 började frånta judarna rättigheter och egendom”.

Du skriver vidare att när demokratiska partier inleder ett samarbete med Sverigedemokraterna innebär det oundvikligen ett närmande till fascistisk och rasistisk retorik.

För det första Jamal El – Haj så är SD ett demokratiskt parti precis som dom andra partierna i riksdagen.

Indirekt när du skriver ovanstående så tolkar jag det som att du anklagar alla dom som sympatiserar och röstar på SD, inkluderat mig, för att vara nazister och fascister.

Jag tycker faktiskt att detta är minst sagt en stark och obefogad samt kränkande beskyllning. Jag har röstat på SD i ett flertal val och kommer att göra det även i framtiden och är då alltså fascist och nazist enligt dig.

Jag är invandrare och kom hit från Ungern vid 4 års ålder tillsammans med mina föräldrar1956.

Jag är om ett halvår 70 år gammal. Jag har jobbat heltid i ca 45 år innan jag gick i pension och har, och gör det än idag, betalat skatt på alla mina inkomster och det rör sig alltså om ett antal miljoner under årens lopp som du säkerligen förstår.

Som den nazist och fascist jag indirekt är enligt dig så stödjer jag fullt ut utspelet från SD att begränsa bidrag för icke svenska medborgare och en av anledningarna till detta är att varken jag eller mina föräldrar uppbar några som helst bidrag under den tid vi har funnits i Sverige. Dom enda bidragen mina föräldrar fick var barnbidraget efter mig och dom enda bidragen jag och min fru har fått är barnbidragen till våra två barn.

Jag tycker t ex att det är helt fel att en barnfamilj med kanske upp till 6 – 7 barn kommer till Sverige och får barnbidrag, försörjningsstöd och andra bidrag som uppgår till summor som över huvud taget knappast gör det lönsamt att ens försöka att söka jobb och stå för sin egen försörjning när man upptäcker att man får ut mindre pengar när man jobbar än när man lever på allehanda bidrag.

Jag tar mig även friheten som nazist och fascist, enligt din uppfattning, att tycka att eventuella bidrag i första hand skall gå till dom svenskar och dom invandrare som under åratal av förvärvsarbete byggt upp detta landet till vad det en gång varit innan massinvandringen av folk som i princip inte tillfört landet något annat än kostnader och sociala problem började.

Icke svenska medborgare som befunnit sig i landet i kanske upp till 10 – 15 år och inte tillfört landet en enda krona i inbetald skatt skall inte heller ha en enda krona i form av bidrag oavsett vad bidraget kallas.

Och en sak dom inte heller skall ha är ett svenskt medborgarskap!

Sandor Herold, för Sverige en lönsam invandrare

***

-Pettersson vill tillägga några saker om socialdemokraten Jamal El-Haj:

Jamal El-Haj, S, är politiker från Malmö. Vid valet 2018 fick Socialdemokraterna i Malmös 14.619 personröster av dessa fick Jamal El-Haj otroliga 23 %. 3.360 stycken.

Jamal El-Haj var enligt Världen idag i en artikel 2011 palestinsk ledare i Malmö då.

Enligt en artikel i Världen idag så anser Jamal El-Haj att Israel bedriver etnisk rensning och ska kallas apartheidstat.

Hanif Bali har hittat en film där han lovat pengar till moskéer.

Och han har fotograferats iförd terrorklassade Hamas halsduk på en demonstration. Hamas som idag tre veckor efter det senaste kriget hotar med och påstår att de är redo att skicka nya raketer mot Israel.

I valet 2010 anklagades just han för valfusk, det som kallades Citygross-cirkusen när sossar uppgavs stå och dela ut förklistrade kuvert med sossesedlar till folk utanför affären. Ögonvittnen uppgav av att det just var Jamal El-Haj som stod där.

Peder Nielsen är statsvetare och var utredare för personvalssystemet (SOU  2007: ). Han konstaterade då att utrikes födda framför allt de födda utanför Europa ända sedan personvalssystemet infördes varit överrepresenterade. De har lägre valdeltagande men kryssar i mycket större utsträckning. Han intervjuades apropå slutsatserna i utredningen i Skånska Dagbladet just om etnoröstning. Kandidater med utländsk bakgrund får också stöd av grupper med utländsk bakgrund”

2006 bjöd Palestinska föreningen i Malmö in Hamas till Malmö tillsammans med Arabiska huset och Irakkommittén. El-Haj var inblandad.

El-Haj har suttit som ersättare i riksdagen en period 2018 och då passade han på att skriva han några motioner.  Bland annat en som krävde att regeringen skulle kräva att de palestinier som fick flytta när staten Israel utropades 1948 ska få ersättning för förlorad egendom och flytta tillbaka. Palestinska aktivister kallar utropandet av staten Israel för “nakba”. Katastrofen. 

Och en om bosättningar i Jerusalem.

Det mesta av ovanstående kommer från Rebecca Weidmo Uvell

Socialdemokraterna har alltså en aktiv riksdagsledamot som är eller har varit palestinskt aktivist, kopplingar till terrorklassade Hamas och valfusk. med mera. Vad tror ni han driver för frågor i riksdagen, bidrag till araber och Malmö eller värfärd för svenska pensionärer.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

10 thoughts on “Vad i SD:s budskap är ett värdefullt bidrag till ett framtida Sverige?

 1. Ser här att 40 år i arbete tydligen anses en lång tid jag slår er med 25%.
  Från 13 till 63 arbetade jag och läste efter arbetstid under ett antal år för att förkovra mig.

  Av dessa åren spenderade jag mer än hälften på jobb utomlands representerade svenska såväl internationella bolag, vilken renderade mig en urusel pension från svenska staten.

  När jag nu hör en s.k. statsminister skräppa om att de som kommit blir en vinst lite senare, men under tiden de inget gör får de hit sina föräldrar som genast uppbär äldreförsörjningsstöd i storleken mer än min pension.
  Jag liksom Uggla mår illa, spykänslan blir bara värre då jag läser om att viss personal på biblioteken skall lära sig arabiska.

  Jag knyter händerna så knogarna vitnar då jag läser om kvinnor unga som gamla våldtas och gärningsmännen ej utvisas.

  Tyvärr kan jag inte längre gå ut med varken hagelgevär eller kul d:o men om jag kunde skulle jag ställa mig utanför en fängelse då en våldtäktsman släpps efter allt för kort tid.
  Vad skulle jag göra då, gissa en gång.

 2. Frågan ställdes till en muslim hur den senaste konflikten med Israel började… svaret kom blixtsnabbt… Jo, Israel försvarade sig mot våra raketer…
  jag bara undrar om det behövs sägas mer… varför i himmelen stödjer så många att muslimerna skall utrota judarna? Det är ju att likställa sig med nazister… jag röstar SD och jag säger, sluta ge bidrag till Palestinier, hamas, islamistiska friskolor och terrorklassa islamiska brödraskapet. Tror ni att Islamisterna nöjer sig med judarna? Nej… vi svennar, kristna, och ni godhetsknarkande HBTQ beivrare står näst på listan. Att vara islamofob är lika med sunt förnuft.

 3. Svenska politiker har hybris och tror dom är lika inflytelserika som vikingakungarna eller under Sveriges storhetstid.
  Vad i världspolitiken skulle Jimmy Åkesson kunna ställa till med? På vänsteridioterna låter det som han skulle starta världskrig, när han i själv verket inte har ett uns inflytande över världspolitiken. Det Jimmy möjligen kan göra om han kommer till makten, är att lite grann reda ut den oredan svenska politiker har åsamkat Sverige de sist 50 åren.
  Den ständiga frågan kvarstår också var Löfven har läst forskning om att flyktingar blir lönsamma lite längre fram, samt när det är lite längre fram.

 4. Jamal El-Haj anser att den förmögenhet som det svenska folket slitit ihop, tillhör honom och hans anhang. Om de inte får bidrag när de kommer oinbjudna till Sverige, är det att ta ifrån dem deras förmögenhet och rättigheter!!!!!!!!!!!

  Absurditeten och ondskan är i den inställningen.

 5. Jag instämmer med hela artikeln, har själv arbetat i 40 år. Dessutom måste återvandringen påbörjas, som en naturlig följd när det sedan inte går att få serverat så villkorslösa bidrag utan tidigare arbetsinsatser i samhället. S, V, C och MP får försöka locka till sig skattebetalande väljare i framtiden.

 6. Dags att strama upp asylrätten och reglera arbetskraftsinvandringen. Enbart medborgare i grannländer och grannländers grannländer borde ha rätt att söka asyl. Samt enbart arbetskraft som tjänar x antal procent över medianlön skulle kunna få tids- och volymbegränsat uppehållstillstånd. Då vore inte bidragen längre en volymfråga.

 7. ”Icke svenska medborgare som befunnit sig i landet i kanske upp till 10 – 15 år och inte tillfört landet en enda krona i inbetald skatt skall inte heller ha en enda krona i form av bidrag oavsett vad bidraget kallas.
  Och en sak dom inte heller skall ha är ett svenskt medborgarskap!”

  Helt rätt.

 8. Jag vet inte varför jag kommer att tänka på Parkslide när jag läser om el-haj.
  Kanske för att de båda bara till för problem .

Kommentera