Om vi skulle bli som Sverige vore det en katastrof – en blind man med käpp kan se att det här är ett stort problem


BROTTSLIGHET & INVANDRING. Han pekas ut som hjärnan bakom ”bandepakke” – Danmarks hårdare tag mot gängkriminella. Nu oroas den konservative politikern och tidigare justitieministern Sören Pape Poulsen över läget i Sverige. – De svenska problemen kommer bli ett danskt problem om ni inte löser det, säger han i en intervju med SVT:s Politikbyrån. ”Jag vill inte vara oförskämd, men jag vill också vara ärlig med hur vi diskuterar det i Danmark”.

Søren Pape Poulsen Bild EU CC BY

Sören Pape Poulsen spänner blicken i kameralinsen från sitt kontor i Köpenhamn när han beskriver hur Sverige används i de politiska debatterna i grannlandet. – Vi ser Sverige som det värsta exemplet.

När vi gör intervjun med Sören Pape Poulsen, i dag partiledare för De Konservative, har det gått några veckor sedan en Brå-rapport visade att Sverige ligger i toppen för dödligt skjutvapenvåld i Europa. – Det är väldigt sorgligt, men ärligt talat är jag inte förvånad, säger han.

Sören Pape Poulsen tycker att Sverige borde inspireras av Danmark – där har man under senare år infört en rad tuffa åtgärder som dubbla straff för gängrelaterade brott, visitationszoner och anonyma vittnen. I Danmark har antalet skjutningar minskat rejält sedan 2017, enligt danska polisen.

Nu är Sören Pape Poulsen orolig att gängproblemen ska komma tillbaka till Danmark i större utsträckning – via Öresundsbron.

När du har ett svenskt pass är det bara att åka till Danmark… jag vet att det jag säger kanske är kontroversiellt, men jag tror att många danskar oroas av det här. Om vi skulle bli lite som Sverige vore det en katastrof.

Sedan 2014 har den svenska regeringen tagit initiativ till fler än 60 straffskärpningar relaterade till den organiserade brottsligheten. Men de har inte varit tillräckligt hårda, tycker Sören Pape Poulsen.

Integration och segregation är inte ord i Sören Pape Poulsens danska vokabulär. Det är istället vad han beskriver som Sveriges ”massiva invandring” som är förklaringen till det ökade gängrelaterade våldet. – En blind man med käpp kan se att det här är ett stort problem.

-Pettersson säger att det är märkligt att de flesta svenska politiker och journalister inte ser eller inte vill se att det stora problemet är massinvandringen som har varit och är för stor, när en blind man med käpp kan se att det här är ett stort problem.

 I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Om vi skulle bli som Sverige vore det en katastrof – en blind man med käpp kan se att det här är ett stort problem

 • grebom5

  Jag hade stundom inte så höga tankar om danskarnas kapacitet då de till- hörde mitt arbetsområde.
  Nu erkänner jag gärna att de sköter sina invandringsproblem mycket bättre än vad vårt etablissemang ens kan tänka sig att göra.

  Gilla

 • Kattsand

  Med lite förskönande omskrivningar i media, en regimtrogen radio och TV och lagar som förbjuder viss typ av statistik går det jättebra att sopa alla problemen under mattan. Något annat sätt att lösa problemen på tror jag inte på med nuvarande regim. Fast alternativmedia kan ju bli ett problem….

  Gilla

 • Salah

  Det sorgligaste med Sverige är att vår självbild som de absolut godaste och finaste människorna på jorden gjort oss till de dummaste och mest naiva.

  Rena drömlandet för ALLAH skojare och kriminella som kommer hit och vill leva på vårt arbete. Inte behöva arbeta själva.

  Stackars ALLAH dessa kvinnor som inte fattar att de håller på att frivilligt begränsa sin egen frihet. När den väl är bort kommer den inte tillbaka.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Ja visst. Har länge tänkt att grannländerna börjar väl inse att Sveriges försvar och omhuldande av självvalt utanförskap och brottsliga miljöer snart även är grannländernas problem. Ju fler nöjda brottslingar ju större områden krävs.

  Gilla

 • Dansk skalle

  ”Jag vill inte vara oförskämd, men jag vill också vara ärlig med hur vi diskuterar det i Danmark”.

  Klar man ska vara ärlig. Inkvoterade byfånemyndigheter har förstört Sverige. På dessa lekstugor sitter godtyckliga, okvinnliga dynghögar och fattar felaktiga beslut som får stora konsekvenser för skötsamma medborgare som betalar genusgrisarnas löner. Nej, det är bättre att de går ut i elljusspåret och springer i stället.

  Sverige är inte bara en fara för Danmark, det är numera en fara för hela världen.

  Som vi säger här i Danmark, liten inkvoterad genushjärna ger dåliga resultat som kan förstöra ett helt land.

  Gillad av 1 person

 • Kristina von heland

  Jag hoppas att det du skriver är ironi. Inte för min skull utan för din egen.

  Gilla

 • Golonka

  Får jag leva om mitt liv, så vill jag bli född i Danmark.

  Bättre utlänningspolitik, bättre coronahantering, starkare valuta, mer stolthet över sitt land. Etc.

  Gillad av 1 person

 • kurt

  Tyvärr måste man konstatera att han har helt rätt.

  Gilla

 • eva

  Helt rätt, Poulsen! Säg ifrån och tala om för det offentliga Sverige vad ni tycker om utvecklingen i landet Sverige och vad ni också oroar er för skall spilla över till grannländerna. Fler ministrar från de andra nordiska länderna borde säga samma sak för att kanske förhindra att landet Sverige tippar över kanten! Varningar från medborgare inne i landet Sverige ignoreras och de som säger det får sig tilldelade diverse epitet av känt slag men vad styrande och inflytelserika personer i de andra nordiska länderna anser om ”tillståndet” kanske kan leta sig in i hjärnorna hos det svenska etablissemanget.

  Gillad av 1 person

 • Farfar

  Silvia! Jag hade mat och kläder och kunde gå till skolan utan problem på 70-talet!Att hänvisa till mentalt störde Betnér var det dummaste jag läst på länge.Om du öppnar ögonen ser du bättre! Det som pågår i Sverige är inte det jag vill lämna över till mina barn och barnbarn.

  Gilla

 • Robert

  Snälla ta din medicin.

  Gilla

 • Anders

  Jag vet inte om det är sant men ryktet säger att de som röstat på sossar , centerpartiet och kommunisterna i Sverige , inte kommer släppas in i våra Nordiska grannländer .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: