Polisen beslagtar bilar vid vansinneskörningar


BROTTSLIGHET. Beslagtagna bilar ställs på hög hos polisen, som sedan den 31 mars har polisen berövat bilisterna sina bilar om de har använts för vansinnig körning. På en och en halv månad har polisen över hela landet beslaglagt 73 fordon för konfiskering. 26 av dem har beslagtagits i huvudstadens tre polisdistrikt, Köpenhamn, Nordsjälland och Vestegnen, enligt rikspolisen P4 Köpenhamn skriver Lokalavisen.

En hyrd Porsche är en av de bilar som har beslagtagits efter att en man stoppades i 209 km / h. på motorvägen vid Helsingør. Foto: Nordsjällands polis

Beslagtagna bilar staplar upp hos polisen, som sedan den 31 mars har kunnat beröva bilisterna sina bilar om de har använts för vansinnig körning.

På en och en halv månad har polisen över hela landet beslaglagt 73 fordon för konfiskering. 26 av dem har beslagtagits i huvudstadens tre polisdistrikt, Köpenhamn, Nordsjälland och Vestegnen. Detta informerar rikspolisen P4 Köpenhamn.

Vansinneskörning täcker höghastighetskörning (t.ex. 101 km / h i tätorter eller 181 km / h på landsvägar eller 201 km / h på motorvägar) eller alkoholkörning med en alkoholhalt över 2,00 och särskilt hänsynslös körning samt vårdslöst dråp under speciella försvårande omständigheter.

Det höga antalet beslag överraskar polisassistenten vid rikstrafikcentralen, Christian Berthelsen, som berättar för P4 Köpenhamn att han förväntade sig anfall, men inte i den utsträckning som skett nu.

De beslagtagna bilarna kommer att säljas på auktion om en domare godkänner beslaget. Pengarna från försäljningen går till statskassan.

-Pettersson noterar att det är hårda bud, Porschen på bilden ovan ägdes av en leasingfirma, de mister bilen trots att de knappast kan hjälpa att leasingtagaren hade lånat ut bilen till en vän som skulle hämta pizza i 209 km/timmen.

Jag vet inte hur det är i Danmark, men i Sverige kan alla vara usla i trafiken men vissa grupper är värre än andra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Polisen beslagtar bilar vid vansinneskörningar

 • den fete

  detta är bara dynga. det finns inget som säger att gängkriminäla kör som idioter. altså inte att förväxsla med bil tjyvar..detta är ju en koppling som polisen skappat för att jnvika att göra sitt jobb .. i klartext detyder det att kärringar som kör sina ungar till dagis riskerar att få bilen konfiskerad.

  det är otroligt vad dessa poliser komer dragande med för att inte göra sitt jobb

  Gilla

 • ponnsan62

  Elda upp dom.ni vet ju hur det går till!

  Gilla

 • pllay

  I Danmark jobbar polisen för det danska folket, i Sverige jobbar polisen för politikeradelns stormtrupper och mot det svenska folket.

  Gilla

 • pllay

  Riktigt farligt om detta system införs i Sverige.
  Svensk polis kommer ta Nisse i Hökarängens Volvo och ge den till stackars fattiga invandrarbarn som lider socioekonomisk misär med sina 13000SEK/månad och bostaden betald.
  Varje ny lag eller förordningen vänds till ytterligare ökat förtryck av svenskar.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja att beslagtaga deras statussymboler är kännbarare än fängelsestraff,för dessa högburna kriminella MENA-lyckosökare !!
  I Berlin har man sedan ett år tillbaka inriktat sig på kriminella libanesiska Claner.Fastigheter o hela koloniområden,förutom dyrbara ur o guldkedjor har samlats in av myndigheterna.

  Gilla

  • pllay

   Svensk polis kommer beslagta din Volvo nästa gång du felparkerar, politikeradelns fotsoldater har frikort hos polisen.
   Se upp för vad du önskar dig, allt kan och kommer vändas mot dig.

   Gilla

 • Urban Lindgren

  Trodde i min enfald att det gällde Sverige, men icke. Inte den här gången heller men däremot Danmark som dessutom gav oss stryk i hockeyVM
  Skulle vilja instämma med Ernst Hugo i ”Danskdjävlar” men respekten för deras politiker som törs fatta obekväma beslut växer
  HEDER ÅT DANMARK!!

  Gilla

 • grebom5

  Inte äter väl de onämnbara pizza tänkte jag, men kom just på att det finns kebabpizza.

  Gilla

 • Ståfräs

  OT; vi har 500 000 skrotbilar i naturen, ” det fixar vi med skatt på plastpåsar” hälsar regeringen!

  Gilla

 • Wally Walrus

  Trodde i min enfald att det var i Sverige men så var naturligtvis inte fallet.

  Gilla

 • Kent

  Han som var sugen på varm pizza får väl fortsätta att betala på leasingavgiften.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: