Alla går att integrera utom muslimer, inget land i västvärlden har lyckats

ISLAM. Hittills har inget land i västvärlden och inget annat land heller lyckats att framgångsrikt integrera muslimska invandrare sa Ruud Koopmans, holländsk migrationsforskare och sociologiprofessor på tyskt universitet, till  Berlingske Tidende i samband med att han släppte boken Islams förfallna hus – Om krisen i den islamiska världen som vi skrev om 2019. 

Muslimska länder klarar sig sämre än resten av världen, och muslimer är svårare att integrera än andra grupper. Problemet finns i religionen. Det finns inget exempel på lyckad muslimsk integration som skulle kunna utgöra en hoppfull förebild för framtiden.

Ruud Koopmans är professor i sociologi och migrationsforskning vid Institutet för socialvetenskap på Humboldt-universitetet i Berlin. I mer än 20 år har Koopmans forskat om just integration och assimilation bland muslimer i Europa och har kommit fram till en tydlig slutsats. Islam låter sig inte förenas med demokrati och västerländska samhällen.

– För alla som tar fakta på allvar är det otvetydigt att det går sämre med integrationen av muslimer än med andra grupper av invandrare. Det finns ingen tvekan om att vi i de flesta andra grupper av invandrare ser stora framsteg från en generation till nästa. Det är inte helt frånvarande när det gäller muslimska gruppen, men förändringen är mycket långsammare, säger Koopmans.

– Även om man korrigerar för socioekonomiska och demografiska variabler, visar data samma utfall.

Studierna visade bland annat att två tredjedelar av de undersökta muslimerna anser att religiösa regler är viktigare än lagstiftningen i det land de bor i. Över 60 procent vägrar att vara vän med en homosexuell person och 45 procent avvisar vänskap med judar.

”Resultaten strider klart mot det ofta framförda påståendet att islamisk religiös fundamentalism är ett marginellt fenomen i Västeuropa,” skrev Koopmans redan 2013.

Fundamentalistiska åsikter finns också om kvinnors roll, att kvinnor inte får delta fullt ut på arbetsmarknaden, höga födelsetal och låg investering i barns utbildning. Allt dessa värderingar överförs till nästa generation.

-Pettersson skrev år 2009 om 22 arabiska länder, då gick det bra, men några år senare var samma insändare som byggde på en FN-rapport rasism.

Alla går att integrera utom muslimer är från 2011.

INVANDRING. För några år sedan firade Singapore 50 år som självständig stat, och under dessa år har landet gått från att ha varit ett u-land till att bli ett av världens rikaste. Singapore är en sekulär stat och regeringen verkar för harmoni mellan anhängare av olika religioner. Landet har få egna naturtillgångar men har ändå lyckats bygga upp en stark tillverkningsindustri. Singapore blev självständigt från Malaysia den 9 augusti 1965 och blev på några årtionden ett av världens rikaste länder.

Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen. Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och var långt efter det en av landets mest inflytelserika politiker. Tyvärr dog han den 23 mars år 2015.

Singapore framhävs ofta som ett land som lyckats och där mångkulturen lever och frodas. C:a 15 % av befolkningen är muslimer.

Under de senaste åren har dock landet fått lite problem och landsfadern Lee Kuan Yew skrev år 2012 en bok ”Hard Thruths” där han var ärlig om muslimer ”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land” och Lee råder de muslimer som redan bor i Singapore att vara ”mindre strikta” beträffande sin religion. Ät med oss säger han! mer HÄR.

singapore-hd-widescreen-wallpaper

-Pettersson märkter att när Singapore nämns i PK-media så nämner ingen vad landsfadern har sagt om muslimerna från arabländerna.

Singapore – Brittisk koloni mellan 1819 och 1963. Två år senare separerades de från Malaysia. Advokaten Lee Kuan Yew blev statsminister i första självstyrda regeringen 1959. Han styrde fram till 1990, därefter blev han ”senior minister”, därefter ”ministermentor”. Lee Kuan Yew behöll en plats i parlamentet fram tills sin död, den 23 mars 2015. Lee Kuan Yew hyllas som legendarisk av många. Hans parti People’s Action Party (PAP) styr fortfarande och hans son Lee Hsien Loong är statsminister sedan 2004.

Singapores första epok är synonym med Lee Kuan Yew. I brist på naturresurser skulle den lilla ögruppen bygga en oemotståndlig miljö för utlandsinvesteringar. Engelska blev nationalspråk, invånarna drillades i hövlighet och byråkratin upplyftes till en högavlönad elit utan tolerans för korruption. Singapore blev världsledande inom valutahandel, transport, oljeraffinaderi, casinoverksamhet och tillverkning av avancerad elektronik. Bostadsbyggen och obligatoriska sparprogram garanterade ett visst mått av social säkerhet. Etniska motsättningar överbryggdes och trafiken flöt fram.

BNP fyrdubblades mellan 1990 och 2013 och dubblades per capita. 2004 passerades USA i prisutjämnad BNP/capita.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Alla går att integrera utom muslimer, inget land i västvärlden har lyckats

 1. Jag kommer ihåg boken ”Inte utan min dotter” Där där en amerikansk kvinna gifter sig med en iransk man (muslim) allt är frid och fröjd tills dom bosätter sig i Iran. Då börjar kvinnorna där ställa krav på amerikanskan att uppträda ’muslimskt’. Och det blir till ett fängelse för henne. Hennes iranske man ändrar karaktär och blir mer och mer ’muslimsk’. Jag kommer inte ihåg detaljerna med det blir olidligt för amerikanskan. Hon flyr till slut med sin dotter över bergen och med människosmugglare till något grannland varifrån hon kan ta sig till Amerika igen. Muslimen i mannen kom alltså fram när de kom till iran.

 2. Ni måste vara ärliga, som ni vet även en blind höna finner ett korn då och då.
  Det fanns en man som omkring år 610 efter Jesus Kristus fick en snilleblixt och hittade något som inte finns.
  Han kunde varken läsa eller skriva men berättade för andra som totade ihop en instruktionsbok vilken fick namnet al-quran vilket betyder recitation eller läsning.
  Ju suddigare desto bättre för då kan den tolkas efter tycke och smak, den ger dock klara besked att det finns bara en sorts människor de trogna, alla andra skall avhuvas eller tas till slavar.
  Kvinnor skall skylas och veta att de är bra bara för en sak.

  • Finns det någon evidens i bibeln ?
   ”Gud sade: ……”, ”Jesus sade…….” m.fl. .
   ”I guds faderns och sonens namn ” vilka namn (var gud jesus far?)
   Hur gick det, i så fall, till ?

   50% är dummare än genomsnittet!
   Är religiösa 50% av befolkningen ?

   Vem hörde ?
   Vem noterade ?
   Var finns dokumenten ?
   ”Gud”….. Vad är det ? – en fantasi !
   Troende = icke vetande !
   Religion = ett sätt att samla packet för att avleda intresset !

   SVT och SR har väl krav på sig att kontrollera uppgifter de återger !
   Hur kan lagen tillåta dem att återge fantasier utan att verifiera ?

   Kanske dags att göra en revision ?

 3. Vad som händer i Sverige har ingenting med migration att göra, säger Steffe och han är sosse och sossar har aldrig fel.

 4. Vad har de skapat de sista 1000.åren.?
  Krig, slavhandel, samt att de hatar västvärlden (ändå vill många komma hit)
  samt att de vill slakta Israel. Tack vare
  vår ”elit ” har vi nu dessa problem i
  Sverige. Deras kriminalitet hotar det
  svenska rättssystemet. Arma land.

 5. Slälv hatar jag vad muslimer står för.
  Sen hatar jag vår så kallade landsfader som har rötter i Nazismen ..bara se derras historia

 6. ”Hög tid att Sverige bekämpar islamiseringen med lagstiftning”, skrev kommunalrådet Denisé Cassel (KD) och professorn i religionsvetenskap Kjell O Lejon, (KD), i Göteborgs-Posten den 3:e november förra året.

  Några rader ur texten, citat: ”För några veckor sedan halshöggs den franska historieläraren Samuel Paty av en islamist efter att ha visat karikatyrer på profeten Muhammed. Paty värnade om yttrandefriheten, men möttes av dödligt våld.Det finns tyvärr inga garantier för att liknande dåd som skett i Frankrike inte kommer inträffa i Sverige inom närtid. Utifrån den utveckling vi ser i Europas anser vi att det är helt nödvändigt att även Sveriges regering påbörjar ett omfattande samordnat arbete emot islamisering.Vi ser att det inte endast på nationell utan även kommunal nivå inte finns tillräcklig politisk vilja, förmåga eller handlingskraft att hantera problemen med islamism.Vi anser att våra grundläggande rättigheter behöver försvaras och det innan det är allt för sent.”

  https://www.gp.se/debatt/h%C3%B6g-tid-att-sverige-bek%C3%A4mpar-islamiseringen-med-lagstiftning-1.36515800

  ”Muslimska domstolar på frammarsch i väst. I praktiken betyder det att ett rättssystem där kvinnors vittnesmål är mindre värda får legal status”, framhåller Gunnar Sandelin och Karl-Olov Arnstberg i Göteborgs-Posten, kort utdrag från artikeln:
  ”Sveriges regering konsulterar ofta Sveriges muslimska råd, där flera rådsmedlemmar tillhör eller sympatiserar med Muslimska brödraskapet. I praktiken innebär det att staten erkänner en islamistiskt präglad organisation som företrädare för landets alla muslimer.”.

  ”Muslimska brödraskapets chefideolog Yusuf al-Qaradawi har uttalat att alla muslimer bör eftersträva att bygga upp sina egna samhällen, annars kommer ni att smälta som salt i vatten. Ett sådant identitetsbevarande kräver att muslimer i väst ges möjlighet att inrätta offentliga institutioner som drar en gräns mot omvärlden. Kravet på shariadomstolar är således ett delprojekt i målsättningen att avskilja muslimer från icke-muslimer i en islamiskt organiserad offentlighet. Medan ledare och intellektuella i väst siktar in sig på kommunikation mellan olika kulturer säger Al-Qaradawi rent ut att dialogen med eliten i väst går ut på att bereda mark för islam.”

  https://www.gp.se/debatt/muslimska-domstolar-p%C3%A5-frammarsch-i-v%C3%A4st-1.700163

 7. Nicklas R.
  Gitarren uppfanns i Italien i 1800-talets mitt, men har egentligen sitt ursprung långt tidigare, från Spanien.
  Araberna/muslimernas uppfinnigsrikedom skall vi heller inte förringa: Dom har uppfunnit mycket som har berört oss alla, bl.a. incest, barnäktenskap, terror, bestialiskt djurplågeri, mord, och att parasitera på andra människor är deras stora specialitet!

 8. Kundskapskanalen hade en propaganda inslag i går kvälls sändningar om Islam, där man påstod att det var en ny religion år 622
  Blev förvånad att de var så ärliga att de talade om att siffersystemet kom från Indien. Annars lever myten kvar hos stora delar att araberna kom på det.

  • Arabernas unika bidrag till eftervärlden är ringa.
   Det enda som jag kan komma att tänka på är gitarren, som är populär idag.
   Men vi hade stränginstrument tidigare som lutan och nyckelharpan.

   • Gitarren kommer ursprungligen från grekiska Kitharan, en sorts lyra. Så gitarren är uppdelad i två olika grupper kan man säga. Lite kort.

 9. Vetlanda är ett av senare allmänt kända exemplet på en skrikande ”Allahu Akbar”-mördare och brottsoffrens sanningar tycks vara sekunda intressen i Sverige. Må samhället snabbast möjligt befrias från sin mentala kollaps.

  • Denna typ av handling innebär att han sliper bli utvisad.
   Efter fängelse får personen permanent uppehållstillstånd på grund av sin långa vistelse i landet
   Detta innebär att lika många med samma agenda går runt i Sverige så det kommer att hända igen.
   Det är en förnedring att komma tillbaka utan fullgjort uppdrag,
   Uppehåll för hela familjen

   • Kriminolog Sarnecki säger idag i DN: ” Han verkar har levt under svåra omständigheter och tycks ha uppvisat tecken på psykiska problem”. Vid interview med idiotens/mördarens bror i Kabul säger denne att brodern hade psykiska besvär redan som barn pga boxning (det är många boxare som är konstiga i huvudet). Vilka svåra omständigheter i Sverige ? Allt gratis, gullande med socialen, egen lägenhet, bidrag på 4000:- när allt är betalt. Det räcker säkert till knarket – alltså vilka svåra omständigheter, Sarnecki ? S.k. professor vet antagligen inte vad svåra omständigheter är !!!

  • Hur skulle det vara om vi svenskar tog ansvar för vår egen skit istället för att bara förtjust hylla danska hyss. Men då kan det ju bli obehagligt eller?

 10. Att migrera fientligt inställda människor till ett land är en fientlig handling mot landet som sådan, de som gjort sådant möjligt måste ställas inför Riksrätt oavsett deras position i samhället !

Kommentera