Debatt om mångkultur i SVT 1997

MÅNGKULTUR. Den ”opartiska” Alexandra Pascalidou var programledare redan då. Blågula Frågors Jan Milld i debatt om mångkultur och invandringspolitik i Mosaik på SVT år 1997.

Jan Milld försvarar sina åsikter och argumenterar bra mot mångkulturförespråkarna.

-Pettersson har i snart 20 års tid frågat efter ett eller flera exempel på fungerade mångkulturella samhällen men inte sett något.

Alla går att integrera utom muslimer, inget land i västvärlden har lyckats

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

11 thoughts on “Debatt om mångkultur i SVT 1997

 1. Angående mångkultur.

  Finland har fungerat ganska bra även om många finnar är dumma mot den svensktalande befolkningen.

 2. Det Jan milld sa då är mer sant än någonsin, och det vet alla etniska svenskar och även några få invandrare. Dom flesta invandrare stöttar agendan, och det handlar mest om makt.

 3. Ja, tre naiva tomtar ledda av en stortomta och en person som säger ungefär det som M och S nu börjar mumla om. Vem fick rätt?

  Sedan kan man ju verkligen undra varför det skall vara tre mot en i en så tydlig debatt. Två mot två hade varit konsekvensneutralt men det kan nog inte Alexandra stava till.

  Lägg också märke till hur Alexandra numera förändrat sin accent mot den hon hade här. Nu låter hon mycket mer ”orten” än hon gjorde då. Här lät det som hon ville låta som en akademiker. Det gäller att sälja in sig med rätt taktik för var tid.

 4. ”vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.”

  Lite som någon som vunnit stort på trav och spelar bort hela vinsten i tron att det skall bli dubbelt så mycket.

  11
 5. Kort några rader vad Birgitta Sparf skriver i Det Goda Samhället:
  ”Om jag flyttar till Kina och bor där några år så blir jag inte kines utan fortsätter att vara svensk. Och kineserna själva skulle inte heller komma på den befängda idén att kalla mig för det. Eller börja ställa sig själva idiotfrågan ”Vem är egentligen kines?”.
  Att tillhöra sitt eget folk är så gott som förbjudet om man är svensk. Det går bara bra om man är kurd, för det är man hela livet. De vill till och med ha ett eget land och det borde de få, Så som de kämpat. Att våra förfäder också har kämpat för sitt land räknas däremot inte. Redan vikingarna var rasister, hela bunten. Kommer vi att få behålla vår vackra nationalsång? Jag ser det enbart som en tidsfråga. ”Du tysta, du glädjerika sköna”. Så värst tyst är det inte längre. Vad har Sverige att vara stolt över? Rasismens stamort på jorden, det är vad Sverige är. Och jag har ingen större rätt än någon annan att kalla mig svensk. Tydligen.”
  Birgitta Sparf : ”Vem är egentligen svensk?”
  https://detgodasamhallet.com/2021/08/06/birgitta-sparf-vem-ar-egentligen-svensk/

  Om Alexandra Pascalidou skriver Bitte Assarmo, (också det i Det Goda Samhället), om att Pascalidou har fått en egendomligt upphöjd position i den svenska medievärlden, anlitas av allt och alla och kan agera nästan hur som helst utan att det får några konsekvenser. Att hon tillhör typen överprivilegierade journalister som är ett stort problem eftersom de saknar förmåga att rapportera sakligt och konsekvent, – de rapporterar vad dom känner.
  https://detgodasamhallet.com/2021/10/20/bitte-assarmo-problemet-med-overprivilegierade-kvinnliga-journalister/

  15
  • ”Det går bara bra om man är kurd, för det är man hela livet. De vill till och med ha ett eget land och det borde de få…”

   Tja, men många av dem verkar ju föredra att bo i Sverige och klaga på svenskarna så vad skall de med ett eget land till?

 6. Jan Milld, var alldeles förträfflig där, och mycket före sin tid. En föregångare till Sverigedemokraterna. Även om han i vissa andra fall, är lite väl nazistisk i sin syn. Inte här, i detta klipp, men I vissa andra sammanhang menar jag.

  7
  1
 7. Kanske sista någotsånär fria debatten. Skulle vara helt omöjlig idag.

  Tänk i början av 90-talet, bjöd Aschberg in alla udda typer, vad de än hade för åsikter. Från alla då udda partier på högerkanten. Jag skulle vilja se dem som bjöd in dig Pettersson, eller representanter för NMR eller Frihetsrörelsen, Media-och bokmässan. Det skulle INTE ske. Jimmie Åkesson, är endast med på nåder, för att han representerar ett riksdagsparti. Men AFS representanter t ex, bjuds aldrig in till debatt. Så idag är det mycket snålt gentemot oss i nya Sverige, d v s, nya högertyckande Sverige, gentemot vad det var förr. Och värre blir det hela tiden.

  12

Kommentera