Islam och förändring av medias värdegrund

MEDIA. Den 3 maj 2009 publicerades nedanstående insändare i lokaltidningen Södermanlands Nyheter. Det var en annan tid, det gick fortfarande att kritisera invandring och islam och Sverigedemokraterna hade ännu inte kommit in i riksdagen. Siffrorna och fakta kom från FN och Arab Human Development Report 2005. 

Från Expo/Eskilstunakuriren.

22 arabiska länder och islam

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med sina enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor cirka 5 procent av världens befolkning men bara 1 procent av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter. De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs. I dessa länder lever det ungefär 300 miljoner invånare som styrs av olika auktoritära regimer som arvsmonarkier, militärdiktaturer, religiösa styren eller sekulära nationalister.

Araber är inte dummare än andra människor men det är något fel när så mycket elände samlas i en del av världen. Det felet är Islam. Islam går inte att förena med demokrati och demokrati behövs för utveckling och frihet. Därför bör vi hindra islams utbredning både är hemma och i övriga världen och hjälpa araberna att bli de stolta och fria människor de borde vara.

Tommy Pettersson

Några år senare, den 26 februari 2016 hade journalisterna och media förändrats. Då hade insändaren med fakta från FN förvandlats till rasism. Då påstod Eskilstuna-Kuriren som för övrigt äger Södermanlands Nyheter att rektorn på Europaskolan, Tomas Axelsson, delat ett inlägg från en känd ”rasistisk sajt” på sitt Facebook-konto. Europaskolans rektor säger att det var ett misstag, och kommer att vara mer källkritisk framöver, naturligtvis för att Axelsson var rätt om jobbet. Jag mejlade honom och förklarade att allt är fakta från FN, men det kom aldrig något svar.

Skärmdump från Eskilstuna-Kuriren.

-Pettersson menar att hade Eskilstuna-Kuriren bemödat sig om att kontrollera fakta så hade rektorn sluppit att skrämmas till tystnad. För övrigt är de 22 arabiska länderna idag ännu värre och det beror fortfarande på islam och det kommer inte att bli bättre så länge etablissemanget kryper för en ideologi värre än nazismen.

Arabförbundets 22 medlemmar, vissa säger att det borde vara 23 men Sverige är inte där ännu.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

2 thoughts on “Islam och förändring av medias värdegrund

  1. Det blir säkert många liknande ursäkter som ”vi såg det inte komma” ”det hade vi inte en aaaning om.” Alla som en dag vaknar till ett Sverige de absolut inte känner igen då ett parti DG= De Goda, med starka islam förtecken får flesta rösterna vid valet till Riksdagen likaså starkast i många kommuner.
    PK kan inte komma överens som vanligt utan regeringen består av DG, M och C. Där DG har alla ministerposterna, M och C blir stöd utan inflytande men har avtal om att slippa den särskilda skatten för alla andra orena svennar. Grattis på förhand alla som inte har vaknat och då är det försent.
    Nu kommer allt styras av sharialagar ingen annan än muslimer får rösta, inom några månader är Sverige med kappvändarnas hjälp en stabil islamskt fäste i EU.

  2. Fakta är livsfarligt för en del.

    Då är det bättre att påstå saker, som man inte har någon grund för.

Kommentera