Alla går att integrera utom muslimer


ISLAM. Vi tar en repris från januari 2011, då släppte Lee Kuan Yew en bok med titeln ”Hard Truths To Keep Singapore Going”. I boken beskriver Lee Kuan Yew Singapores erfarenheter med multikultur. Han hade en del saker att säga om integration som inte uppskattades av svenska politiker och journalister, 

Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen.

Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och efter det fortfarande var en av landets mest inflytelserika politiker till sin död den 23 mars 2015.

Lee Kuan Yew, var fjärde generationens kines i Singapore och han ställdes inför enorma problem när han valdes. Bland dessa var utbildning, bostadsförsörjning och arbetslöshet. Singapore var i början en del av Malaysia, men uppskattades inte av regeringen där. Det var bråk med muslimer och kommunister.

1965 blev Singapore självständigt och gick från att vara en fattig djungelutpost utan egna råvaror till ett av världens rikaste länder. Lee Kuan Yew, satsade på nationell säkerhet, ekonomi och sociala frågor. Han införde barnbegränsning, sämre social villkor från tredje barnet, engelska som arbetsspråk och gemensamt språk  e utsåg engelska som arbetsplatsens språk och det gemensamma språket bland de olika folkgrupperna, medan han erkände malajiska, kinesiska och tamil som de andra tre officiella språken. Alla statliga skolor använder engelska som undervisningsspråk, fastän det också finns lektioner för de så kallade modersmålen.

Lee och hans regering betonade vikten av att upprätthålla religiös tolerans och rasmässig harmoni, och var beredda att använda lagen för att motarbeta varje hot som kunde provocera fram etniskt och religiöst våld. Han kritiserade bland annat kristna för att försöka sprida evangeliet bland muslimer.

Singapore framhävs ofta som ett land som lyckats och där mångkulturen lever och frodas. C:a 15 % av befolkningen är muslimer.

När Lee Kuan Yew som inofficiellt kallades ”Harry” i januari 2011 släppte sin bok ”Hard Truths To Keep Singapore Going” och beskrev Singapores erfarenheter av multikultur, blev inte alla så glada och vad jag vet så har det svenska etablissemanget hållit tyst om detta.

Lee skriver i boken ”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land. Om du frågar mig om mina observationer så säger jag att våra andra folkgrupper integreras bättre – vänskap, äktenskap mellan indier och kinesiska, kines med indiska– än muslimerna. Det är resultatet av den plötsliga tillströmningen av muslimer från arabländerna. Jag tror inte muslimerna socialt orsakar några problem men de håller sig för sig själva”

Mr Lee berättar hur hans egen generation av politiker som arbetade med honom har integrerats väl, bland annat genom att sitta ner och äta tillsammans. Han säger : ”Går du på en skola med muslimska och andra elever finns det en halal och icke-halal avdelning, å även universiteten och muslimerna sitter separat för att inte komma i kontakt med något som är ”förorenat” enligt deras tro. ”Det blir en social klyfta… ”

Resultatet blir en ”slöja” över muslimerna. På frågan vad muslimer i Singapore behöver göra för att integreras, svarar han: ”Var mindre strikt med islamiska ceremonier och säg” Okej, jag äter med er. ‘”

─ Pettersson noterar speciellt några saker, som Lee nämner ” Jag skulle säga att vi idag kan integrera alla religioner och raser utom islam och muslimer och att Singapore utvecklades positivt tills vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land”

Läs mera: Heraldsun

En som inte höll med ”Harry” var vår förre finansminister Anders Borg som i Sveriges Radio P1 den 20 december 2014 sade:

”Ett mångkulturellt samhälle är ett effektivt och starkt samhälle. Det förs nu en jättekonstig debatt i Sverige som om det är ett problem om människor invandrar hit. Jag delar inte den synen. Jag tycker det är en stor fördel att det har kommit tiotusentals människor från Syrien, Irak, Iran och Somalia. De bidrar till att göra Sverige bättre och till ett mer dynamiskt och spännande samhälle. Alla riktigt spännande samhällen vi ser, där man har hög grad av innovation och en hög grad av förändringskraft, de präglas av det.”

SR

Pettersson håller med Borg om att det blivit ett spännande samhälle…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “Alla går att integrera utom muslimer

 • Onkel Björn

  Märkligt uttalande av Anders Borg. Han ansågs ju vara en väldigt intelligent människa, men detta uttalande slår ju hål på den tesen.

  Det är klart att muslimer inte kan integreras. De vill helt enkelt inte. De har sin egen globale ledare, Allah, vars regler de ska följa. På senare år har det också blivit kollisioner mellan hans regler och våra lagar och regler. Mest känt är väl fallet med Solna tingsrätts dom.

  Detta förstår inte våra ledande politiker och tillåter sen att det byggs allt fler förbindelsecentraler (moskeér) som håller kontakten mellan ledaren och alla medlemmarna och som styr dem på den väg som ledaren vill att de ska vandra.

  Det finns en Isländsk dikt från 900 – talet som handlar om månen och solens barn och som slutar ”… Ju ljusare ljuset blir, dessto mörkare blir mörkret och fastän ljuset inte vore ljus om inte mörkret funnes, kan månens barn inte leva i solens sken”.
  Tom vikingarna visste att det inte går att bygga välfungerande samhällen med allt för stora olikheter.

  Gilla

 • Bobby

  Än en gång: socialbidrag endast åt landets egna infödda folk. VIPS så behövs inte diskussioner om integrering eller asylsökande muslimer längre, Inga bidrag=inga muslimer, inga afghangruppvåldtäkter, inga IKEA halshuggningar. Det är faktiskt så enkelt. Sätter du en öppen syltburk mitt på golvet i ditt hem så får du skylla dig själv om du har huset fullt med sötsugna kryp. Löser du problemet med att placera flera syltburkar runtom i huset..ja då är du bortom korkad. Så som Sverige är just nu.

  Gilla

 • Nya tankar

  Integration är ALDRIG något bra! Det är inget jag är för, i något avseende! Jag tror på individualitet och identitet! Men bortsett från detta, kan ALDRIG djävulen och Gud leva i samma gemenskap! Ej heller socialistisk och borgerlig syn i samma styre! En god gemenskap kan inte bestå av fundamentalt motkämpande ideal. Det leder endast till kaos och krig!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Det är ju så att är man dålig själv, så kan man inte förstå vem som är dålig, då man inte kan förstå vem som är bra kontra dålig.
  När Anders Borg pratar, då är denna teori enl. ovan, plötslig ingen teori…det blir då ett faktum och en naturlag !
  Dålig blir alltid dålig !

  Mr. Lee var en bra person, det var därför han såg och förstod verkligheten. 🙏🏻

  Samma med Sverige, lyssnar du på stollar, och du är stolle själv…ja, då kan du inte förstå vad som är rätt, utan du tror att stollarna har rätt.

  Låt dessa år i Sverige av stolleri, vara slut !
  Låt nu Sverige styras av förstånd !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: