Vi måste tala öppet om hatbrotten mot kyrkorna


BROTTSLIGHET. Sedan 2012 har det skett fler än 800 religiösa hatbrott på platser med kristen anknytning. Vi behöver börja tala öppet om det moraliska förfallet i det här landet, skriver Ebba Busch och Andreas Carlson (KD) i Expressen.

Ebba Busch. Foto: Wille Öhgren, Wikipedia

Sedan tar de båda kristdemokraterna upp några exempel, dels om stölder som när 115 bronsplattor stals från gravar i Falun eller när den 400 år gamla kyrkklockan i Bromma kyrka stals i december, respektlösa stölder där en del kan ha ekonomisk vinning som motiv och fortsätter med att det också handlar om vandalisering och attentat som inte gagnar förövarna utan bara kan syfta till att förstöra och skapa skräck.

Vi behöver börja tala öppet om det moraliska förfallet i det här landet. Vi får inte undvika att undersöka och prata om vad det är som sker av rädsla av att svaret inte är politiskt korrekt. Att symboler för religion vandaliseras och skändas är illa nog. Men om det får fortgå tillräckligt länge kommer snart andra uttryck för våld att manifestera sig i vårt samhälle som är än grövre, avslutar Ebba Busch, partiledare Kristdemokraterna och Andreas Carlsson, rättspolitisk talesperson för kristdemokraterna.

-Pettersson tycker det är en mycket märklig debattartikel, debattörerna säger att vi måste tala öppet om attackerna, men pratar sedan om moralisk förfall. Inte ett ord om vilka det är som stjäl bronsplattor och koppar på kyrkor och kyrkogårdar, inte ett ord om vilka som misstänks attackera kyrkor och synagogor. Det är naturligtvis svårt att veta säkert men i varje fall jag misstänker att romer liker bakom många av metallstölderna och muslimer en del av attackerna mot kyrkor och synagogor, moskéer attackeras också ibland men när en moské brinner blir det ett fruktansvärt liv på media även i fall när det är muslimer som tuttat på av misstag.

Det moraliska förfallet KD pratar om kommer av öppna gränser och migrationspolitiken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Vi måste tala öppet om hatbrotten mot kyrkorna

 • Lennart

  Religionsfrihet är det väl bara muslimer som ska få i Sverige. Om en kristen svensk vill ha det så kallas det för ett särintresse.

  Gilla

 • ponnsan62

  Det skulle dom gjort för 45 år sen!
  Har dom vaknat eller är det bara skitsnack

  Gilla

 • He Adamson

  Kan detta möjligen bero på ett ”kulturfenomen” ?

  Gilla

 • Fjodor

  ”Vi måste öppet” säger Busch för att sedan prata vagt, svepande och runt problemet.
  yrkesskada som politiker antar jag.

  Gilla

 • grebom5

  Som varande ateist av födsel och ohejdad vana, måste jag ändå dra en lans för svenska kyrkan.
  Det är djupt otillständigt att ge sig på döda ting för att visa sin misstro mot de kristna.
  Utan kyrkan hade vi varit en helt annan nation, ja t.o.m kanske ej existerat utan varit en del av Danmark.
  Detta ej menat som att det i dagarna skulle varit en olägenhet tvärt om, Danmark är också kristet och har realpolitiker och inte drömmare.

  Gilla

 • Rädd

  Petterssons
  Ja det var ju det som Ebba försökte säga, exakt så. Fast inte sa.

  Gilla

 • Bosse S

  Hur var det nu med främmande kulturer Ebba?

  Gilla

 • eugenecork


  …religionsfrihet de som rår i Sverige…Kalas, inför detta!
  …riv allt som har med religioner att skaffa, bl.a dessa
  som förorsakar de flesta krig…man kan väll va vänner
  ändå?

  https://www.youtube.com/watch?v=hqW5cQQx5t8&t=65s

  Gilla

 • G Nordström

  Branden i Malmö moskén kunde inte lösas på grund av att branden började inne och inga fönster var sönder och dörren låst med nyckel utifrån och det fanns 2 personer som hade nyckel.

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  Svenska kyrkan kanske redan är död?, frågar sig Mohamed Omar i Det Goda Samhället och visar bild på en selfie där Svenska kyrkans högste ledare, ärkebiskop Antje Jackelén glad och förnöjd poserar med ordförande för Islamic Relief Sverige, som utgör del av Muslimska Brödraskapet. I stället för att missionera ger man en plattform åt rivalen islam, skriver Mohamed Omar, och menar att den som vill vara trogen den Svenska kyrkans själ och hålla fast vid klassisk kristen tro kommer få det tufft, riskerar att bli avskydd, mobbad, och bli betraktad som mörkerman. Men samma kyrka har inget emot att gulla med islamistiska mörkermän och mörkerkvinnor. Man försvarar islam med större iver än man försvarar sina kristna bröder och systrar, – det är sorgligt att se Svenska kyrkans förfall , skriver Omar, ett kyrkoetablissemang som inte lyfter ett finger för att rädda kyrkan ur sin kris, inte har någon lust att missionera, men som samtidigt främjar islams expansion. En sådan kyrka kanske inte är döende, den kanske redan är död.

  /Ovanstående är bara ett sammandrag), läs hela Mohamed Omars artikel här:
  https://detgodasamhallet.com/2020/08/18/mohamed-omar-svenska-kyrkan-kanske-redan-ar-dod/

  Gillad av 2 personer

 • Stenbock

  Nu har det gått upp för KD,att valkampanjen har inletts av Socialisterna o. Gröna Kommunisterna,c:a 1 ½ år före valet.
  Men som de övriga sju ”demokratiska”,tiger hon som muren,om orsaken av förfallet liksom dagligen av hennes hällörade väljare !

  Gilla

 • Peter L

  Kom de på det nu efter tio år?

  Äh dra till fjällen.

  Gilla

 • Mm

  Varför inte, KD, ta upp gruppvåldtäkterna eller är det bara kyrkorummen som gäller och fram för allt tala i klartext. Det är invasiva människo arter som inte klarar av att vara i vårt land. Dessa som inte klarar av att vara i vårt land med kvinnofridslagar sedan Birger Jarl, skall ryckas upp med roten precis som man gör med invasiva växter.

  Gilla

  • Bigman

   Moralisk förfall, en eufemism för när deras politik rekylerar.
   Trenden är säkert tydlig om man tittar på när detta eskalerade. När samma mantra varvas om, islam fredens religion, så kan man undra på var det kommer ifrån.

   Med facit i hand så verkar de leva för att kål på alla och envar. I deras länder är demokrati och fred inget som värderas högt.

   De naivas åsikter baseras på det som sprids på Svt, därav oförmågan till relevanta betraktelser av det som sägs vara fakta!

   Gilla

 • Gus

  KD Ebba säger en sak (nåja) och röstar tvärt emot i Riksdagen i dessa frågor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: