Stäng

Kraftig brand i moské, Stockholm

ISLAM. En kraftig brand utbröt i Imam Ali-moskén i Järfälla norr om Stockholm sent på söndagskvällen. Polisen uppger att branden startade efter en fest i lokalen.

När alla är där utanför och ska åka hem ser de att det börjar brinna. Kalaset var avslutat, säger vakthavande befäl Mats Brännlund.

Branden var mycket kraftig och gick genom taket. En talesperson för moskén, som är den största shiamoskén i Sverige, säger att mellan 30 och 50 procent av församlingsbyggnaden skadats i branden.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada.

Moskén Imam Ali Center är mycket kontroversiell. Man har bl a haft besök av hatpredikanten Farrokh Sekaleshfar som har sagt att homosexuella bör straffas med döden.

Imam Ali-moskén är den största shiamoskén i Sverige.

Imam Ali Center Hemsida

-Pettersson undrar om moskén självantänt som bilarna i området eller om det är som med Eskilstuna-moskén…, men en moské kan brinna av många anledningar, mordbrand, sunnimuslimer, tekniska fel, lek, försäkringsbedrägeri osv. Vifår hoppas det är tekniskt fel eller en olycka men…

Imam Ali Islamic Center

6 reaktioner på “Kraftig brand i moské, Stockholm

  1. Iman ”Ali” till hör det inte Shiiterna? Kanske någon Sunni idiot lekte med elden.

  2. Stefan Röfven kommer säkerligen att svamla om hatbrott i sitt första maj tal idag. Alla andra bränder skiter idioten i.

  3. Mussarna har ett mycket speciellt och nära förhållande till eld. Det har en stor potentat också och han lär ha det mycket varmt hemma…

  4. Satans jävla osis! Inte bra att släcka elden med getfett. .Men säkert väl försäkrat, så vi försäkringstagare står för notan i en ny super moské.😡

Kommentera

%d bloggare gillar detta: