20-årig invandrare häktad för moskébranden i Örebro

BROTTSLIGHET. Den 20-åring om suttit anhållen misstänkt för moskébranden i Örebro häktas för grov mordbrand. Mannen har nu erkänt brottet. Förhandlingen fick en tumultartad start när mannen bland annat skrek att han inte ville ha någon advokat.

Tre poliser fick ingripa och mannen får nu följa förhandlingen från ett rum intill. Mannen begärs häktad på sannolika skäl.

Halva moskén totalförstördes i branden i Vivalla natten till tisdag. Några timmar efter att larmet inkommit greps mannen. Utöver moskébranden begärs mannen även häktad för förberedelse till mordbrand, en handling som ska ha begåtts ett par dagar tidigare.

Under dagen kommer Islamiska förbundet och Judiska församlingen i Malmö att genomföra en gemensam manifestation för att visa att man stödjer varandra efter den misstänkta mordbranden i Örebro.

-Pettersson säger att mannen har ett sydamerikanskt, katolskt namn, är född 1997 och medborgare i El Salvador. Men han är tydligen en virrpanna, han har konverterat till islam, men lämnade islam i samband en skilsmässa.

Örebro tingsrätt Målnr: B 4573-17

TIDIGARE 2017-09-26. Moskén i Vivalla brinner

ISLAM. Det brinner just nu kraftigt i moskén i Vivalla i Örebro. Fyra enheter från Nerikes brandkår befinner sig på platsen, och det är i nuläget oklart om någon befinner sig i byggnaden, skriver lokala medier bakom betalvägg.

Åtta minuter över två natten mot tisdag fick räddningstjänsten in larm om en brand i moskén i Vivalla i Örebro.

– Moskén brinner för fullt. Just nu vet jag inte så mycket mer, det var inte så länge sedan larmet kom, säger Ulf Jacobsen, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Det är ännu oklart om någon person har skadats i samband med branden.

Vivalla moské har beskyllts för att vara radikal och från Vivalla har många jihadister rest till Syrien och Irak.

– Pettersson vet inget om orsaken men vill påminna om branden i Eskilstunas moské…

I Eskilstuna fanns vittnen som sett en man kasta in en brandbomb, de ljög. Sverigedemokrater och högerextremister beskylldes för att ligga bakom av journalister, Twittervänstern och många muslimer. Moskén kärleksbombades.

Polisen konstaterade sedan att det inte låg något brott bakom. Branden hade uppstått genom olycka eller slarv. Moskén gick senare i konkurs med fem miljoner i skulder, skulder som inte berodde på branden.

30 thoughts on “20-årig invandrare häktad för moskébranden i Örebro

 1. Har han nåt konto man kan sätta in en slant på?
  Får väl anta att han släpps strax och det skulle vara tråkigt om han led brist på..hrm..resurser.

 2. Stackars media och vår Regering team Bilderberggruppen.😪
  Jag lider med Er hur ska nu detta rapporteras till fåren förlåt jag menar folket 😰
  Fast jag tror att Ni med gemensamma förenade fackliga krafter regering och media tillsammans ändå kan vrida sanningen så att detta dåd ändå Skulle kunna skyllas på opposition och onda nazzar och fascister och rasister dvs alla icke döva och blinda.
  För vi vet ju precis som regimen att fåren är lättlurade.

 3. Måste ha varit en ovanligt vacker föreställning!
  Lyckades brandmännen rädda vapen- och ammunitionslagret?
  Verkar vara mycket påkostade byggnader.
  Har vi skattebetalare betalat bygget?
  – Eller är det SaudiArabien och vår regering som står för det?
  Regeringen har ju flitig kontakt med det muslimlandet – och varför?
  Har de redan tagit över styret av vårt fosterland?
  => Mycket tyder på det!
  Alla No-go zoner är ju redan ockuperade! – och regeringen gör inget!

  Jag är glad att jag är gammal!
  //age

 4. Varför fick vi inte behålla det land vi hade, ett land med ett folk som arbetade åt samma mål !
  Vi arbetade för att våra efterkommande skulle ha det bättre än vi………….varför ser det ut som det gör nu……….?
  Folk som dräller runt, folk som jag och de mina ALDRIG kommer att ha något gemensamt med !
  Onda och gränslöst elaka människor har skapat detta inferno !
  Det kommer att straffa ER !

 5. Straffet för att lämna islam är ju döden. Han kanske hade blivit hotad och ville förekomma sina bödlar? Moskén, som är ökänd för att ha rekryterat många IS-terrorister, skulle nog inte haft några tveksamheter över att verkställa detta straff.
  Han borde egentligen få medalj av kungen för sin gärning, (fast han verkar ju ställt sig på terroristernas sida!!) Är själv rojalist, men min (och många svenskars) aktning för vår monark sjönk som en sten efter detta…
  Antingen har han blivit senil eller pressad på apanagepengar av Löfvén.

  O.T. lästips; Jens Ganman – SVERIGES RADIO – rapport från värdeavgrunden
  https://jensganman.wordpress.com/2017/09/22/sveriges-radio-rapport-fran-vardeavgrunden/
  Tror det var någon annan här som tipsade om detta, och det är både intressant och underhållande skrivet. Man får en djup inblick i propagandaapparaten och om hur Sveriges Radio radikaliserats från att tidigare haft som målsättning att förmedla mer eller mindre politiskt ovinklade reportage och nyheter. Skrivet av en man med 25 års erfarenhet inom branschen.

 6. Jaha du, knugen, Tjabo eller vad du nu kallar dig. Nu sitter du allt med skägget i syltburken igen. Hur fan ska du ta dig ur det här nu då ? Både ambivalent och schizofren. Att han får plats med allt. Först ta del av alla självömkande ISLAMISTER som beklagar sig över att IS-rekryterings-lokalen plötsligt är putzen-vecken. Därefter att komma till insikt över det faktum att attentatsmannen är en gammal ISLAMIST. Åk hem och dra nå´t gammalt över dig, och glöm att du besökt Arboga-förlåt Överkalix ska det ju vara. Slask-media har naturligtvis redan tappat intresset.

 7. Får väl hoppas för massmedias, kungens och 7 klöverns skull att den misstänkte för moské branden ( den absolut viktigaste nyheten) i Örebro är en infödd vit och kristen svensk annars kan det bli jobbigt att förklara !
  Örebros makthavare ordnade naturligtvis blixtsnabbt en ny plats för fredagsbönen vilket krävdes av de drabbade den hölls i golflokal och alla troende verkar vara nöjda när de intervjuas av kramgoa och förstående journslister från Tvärsnytt.
  Nu ska självklart moskén snabbt byggas upp igen med hjälp av endast eller kanske bara delvis skattepengar som Sverige alltid har gott om men bara till vissa saker.

  • Det lär bli svårt för PK-pressen att finna ord för detta…Själv har jag dålig kännedom om mellanamerikanska indianstammar. De enda naturligt rödhudade jag enstaka gånger träffat på (i N-Amerika) var ju alla av fredliga slaget.Har därför ingen aning om,hur dessa skall beskrivas i PK-organen på ”korrekt” sätt.

 8. ”Han är en virrpanna” Ja det är ovanligt gott om virrpannor, men så blir det när man släpper in kreti och pleti okontrollerat.

 9. EN MÖRDARCENTRAL BRINNER….Bilar, skolor, fastigheter över hela Sverige brinner….KYRKOR attackeras och vandaliseras men bara när det drabbar mördarcentraler/moskeer rapporterar SVT och hatmedia….hmmmm, konstigt eller ett symptom på en sjukdom kallad, FEGHET, RÄDSLA, POLITISKT KOREKTHET!!
  När Du får en moske nära dig är inbördeskriget nära….KD vill FÖRBJUDA nazister och kommunister och alla dem med en våldsideologi, våldsamast är ISLAM men INTE ett ord om att förbjuda SATANSIDEOLOGIN!!!

 10. Min dotter som inte bor i Europa har en väninna från El Salvador, en riktigt kristen kvinna.
  Ingen av dem bor i länder med muslimer, ännu så länge !

 11. Född 1997 och redan gift och skild… ?

  Som vanligt ropas det VARG och KRAV från muslimskt håll.

  – Folk är rädda, de tycker såklart att det här är helt oacceptabelt. Moskéer ska vara fredade platser där människor kan känna ro.

  Framöver hoppas Romdhane Boussaidi att STATEN tar ett större ansvar för att muslimska församlingar ska kunna känna sig trygga.

  – Vi vill till exempel se staket och kameror kring moskéerna, säkerheten är viktig.

  • Sara:
   Med sådana säkerhetsanordningar,kan ju också deras Imamer lättare värva,och utbilda terrorister i lugn och ro ! Instämmer vad gäller ditt giftemål/skilsmässa.Troligen blir dessa vid deras dans kring totem-pålen redan som barn,vigda samman.
   Sedan känner jag en viss oro,att indianerna nu släcker sin fredspipa,och drabbar samman med Allans söner i Absurdistan.
   Mycket har jag fruktat men aldrig att ett krig,mellan de rödhudade och de med r-ven i vädret…mitt i det kalla Norden !

 12. Då får HMK ge sig iväg till häktet i Örebro,och trösta importen !
  Minns ni äldre från yngre dagar,att just indianer använde sig av eldpilar i Cowboyfilmerna ? Med dem sköt man mot forten där de senare hjältarna, väntade på slutscenerna….Som jag alltid sagt, ”bättre något än inget alls”

  • Skulle även ställa en fråga.
   Vad för moskè var detta,när Judiska församlingen,gemensamt med Islamska förbundet, nu skall kärleksbomba ?
   Trodde det var en Shiiamoskè (alltså enl. Irans Ali).
   Detta måste ju vara helt fel,när judarna nu ställer upp på halshuggarnas sida hos Sunniterna !
   Eller finns det ytterligare sekter bland Allans terrorister ?

Kommentera