Assistansbedrägerier av invandrare hotar hela välfärdsystemet


BROTTSLIGHET. Misstänkt jättehärva med assistansfusk för miljoner läser vi om på SVT idag. Det rör sig om 130 enskilda personer, ett åtal på 10.000 sidor samt ett enskilt fall på 20 miljoner i bedrägerier.

Steget Efter

I går skrev Sveriges Radio om en kvinna i Jönköpings län som under tio års tid fått full assistansersättning, utan att ha de hjälpbehov hon uppgett. Nu kräver Försäkringskassan tillbaka alla pengarna, totalt nästan 14,7 miljoner kronor.

För år 2020 krävde Försäkringskassan tillbaka över 460 miljoner kronor i felaktigt utbetald assistansersättning. Hur är det möjligt och hur många undergår upptäckt.

Det finns runt 980 privata assistansbolag med tillstånd och drygt 820 personer som anordnar sin egen assistans. Dessutom har alla landets kommuner assistans på något sätt. Den totala assistansersättningen som betalas ut uppgår årligen till runt 30 miljarder kronor.

Det finns flera fall där assistansbolag misstänks ha infiltrerat Försäkringskassan i jakt på sekretessbelagda uppgifter om assistansberättigade.

Det handlar om grovt kriminella och systematiska skenanställningar, assistans som inte utförs, utnyttjande av arbetskraft, fusk med lönebidrag med mera och naiva samt korrupta myndigheter.

-Pettersson säger att i över tio år har vi skrivit på bloggen om att fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, detta enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Naturligtvis har regeringen Reinfeldt och Löfven vetat om detta. Frågan är varför de inte gör något åt det. ”Vi kommer göra det som behövs för att stoppa fusk och kriminalitet”, har myndigheterna och politikerna sagt i åratal men inte mycket händer.

Dels är det skattepengar som går till kriminella, ännu värre kanske är att de kriminella aktörerna resulterar i att de som faktiskt har behov av hjälp nekas.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Dömda i systemhotande invandrarbedrägerier överklagar till Högsta Domstolen

De som skulle rädda oss hotar hela vårt system och varken medier eller myndigheter törs tala klarspråk.

Assistans bedrägerierna kostar samhället miljarder och viljan att betala skatt urholkas. Läs om den grova, systemhotande brottsligheten på bloggen.

Några få exempel nedan:

Vi har sedan 2010 rapporterat om Fusket som hotar hela systemet i vårt land. Enligt Karl-Arne Ockell, utredningschef vid länskriminalen i Halland så är minst en tredjedel av det som betalas ut i assistentersättning fusk enligt rapport i Ekot ändå håller det på år efter år och de som drabbas är de som verkligen behöver hjälp…

Steget Efter

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Assistansbedrägerier av invandrare hotar hela välfärdsystemet

 • Kattsand

  Ibland undrar man om inte möjligheten till assistansfusk är en av alla saker man har för att locka hit folk, någon lagändring för att stoppa det tror jag inte heller att man är villig att göra….

  Gilla

 • Argus

  Begränsa rätten för stöd till personer födda i Sverige av svenska föräldrar samt särskilt boende för svårare fall. Berätta sedan för de som klagar att tyvärr är allt överskott bortslösat av politiker som gett bort det till personer helt utan anknytning till Sverige.

  Gilla

 • Tony

  Försäkringskassan krävde tillbaks 460 miljoner, jaha, och
  hur mycket fick dom tillbaks? 460 kronor? Ingen ska inbilla
  mig att om dom fifflat till sig över tjugo miljoner, så inte fan
  har dom kvar pengarna i Sverige.

  Det är sorgligt, framförallt för dom som är verkligt handikappad
  och som hade kunnat få betydligt mer hjälp, och det är sorgligt
  att slappheten mot importerade brottslingar slinker igenom
  hur lätt som helst? Man vågar helt enkelt inte ta i frågorna!

  Gilla

 • Niklas R

  Den överväldigande majoriteten av dessa bedrägerier begås av kulturberikare. Detta eftersom det är extremt svårt att göra det med en svensk eftersom hon är registrerad och uppvuxen i Sverige så finns det dokument som skildrar hennes sjukdomshistoria från barndomen.
  Av denna anledning importerar kulturberikarna sjuka eller simulanter från sina hemländer som de sedan får ersättning för av svenska skattebetalare.

  Gilla

  • Kulan

   Så är det finns ingen historia från skithålsländer

   Gilla

   • Niklas R

    Ta hit en gravt handikappad, visa upp den för läkare i Sverige, få uppehållstillstånd, skicka begäran om maximal assistansersättning för den handikappade till Försäkringskassan. När beslutet är taget, skicka tillbaka den handikappade med en sedelbunt till hemlandet och kassera in pengarna från FK. Om beslutet om bidrag dras in, ta hit en ny handikappad och börja om på ny kula.
    En vanlig lösning på att få pengar bland bland annat kulturberikare.

    Eventuella läkarintyg köper man, precis som kulturberikande läkare säljer vaccineringsintyg i Sverige.

    Gilla

 • G Nordström

  Kräva tillbaka så meningslöst. Dessa pengar är sedan länge å deras konton i hemlandet för en tryggad ålderdom när de blir avslöjade.
  Pengarna skulle aldrig betalats ut där ligger problemet.
  Nu borde notan skickas till de som satte igång systemet och inte kontrollerad det bättre eller gjorde det möjligt att det kunde infiltreras inifrån. I sin godhets narkomani.

  Gilla

 • Rädd

  Ja det är fruktansvärt. Jag läste nånstans för en vecka sen att försäkringskassan ska få möjlighet att utreda brott själva. Hoppas det stämmer

  Gilla

  • Tanten

   Om försäkringskassan hade kontroll och kompetens så skulle inte detta enorma fusk förekomma!

   Så hur ska dom kunna ”utreda” dessa brott själva??

   Gilla

 • Mikael 2000

  Utvisa minst 3millioner utlänningar, stäng sedan gränsen, då är detta och många många andra stora problem är lösta till största delen!
  Rösta sen bort alla dessa onda och oerhört farliga och inkompetenta människor från sina höga positioner så är vi en bra bit på väg mot ett normalt och beboerligt Sverige igen!

  Gilla

 • Olof.p

  Varför tror ni advokaterna vill ha en stor invandring?
  Som av en händelse bor advokaterna väldigt flott, har dyra bilar och har en fet förmögenhet.
  Tror ni det har något samband?

  Gilla

 • Anderssonskan

  Inte mycket att bråka om , det är bara att dra ner på några infödda , så räcker pengarna ändå .
  Ordning och reda så Bill
  Tryggt och säkert så Bull

  Gilla

 • Elsa.

  Kumpanerna jobbar på försäkringskassan och beviljar nya bedrägerier när inget händer.

  Gilla

 • Lisa.

  Det är nog inte vilken kvinna som helst. Pengarna finns redan hos IS.
  Skall bli intressant att få se när försäkringskassa lyckas ”lugga en skallig”.
  Bedrägerierna kommer att fortsätta så länge det sker med försäkringskassans goda minne.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: