Imamen hotades av utvisning – släpptes fri och bytte stad


ISLAM. Säpo klassade Hussein Al-Jibury som ett hot mot rikets säkerhet och regeringen fattade beslut om att utvisa honom på livstid. Men utvisningen har inte kunnat verkställas, och nu har Umeåimamen Hussein Al-Jibury flyttat till Malmö med sin familj. – Det blev tillslut för jobbigt i Umeå. Vi trivs mycket bättre här, säger Hussein Al-Jibury.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Hussein Al-Jibury har inte längre någon rätt att vare sig arbeta i Sverige eller ta del av det svenska bidragssystemet. Ändå har han råd att bo med sin familj i en stor, nyköpt lägenhet i Rosengård. Hur får han utgifterna att gå ihop?

– Du vet jag har jobbat i 18 år och är en sparsam man. Jag har sparat lite pengar och min fru får sjukpension, så vi klarar oss. Medan Hussein pratar ligger hans fru under täcket i en säng intill soffan. Hon pratar inte svenska, men hon ler och sticker ibland in med några ord på arabiska, skriver Expressen bakom betalvägg.

– Pettersson säger att det går att utvisa om viljan finns. I andra västländer utvisas extremistiska imamer. I Sverige flyttar de till Malmö.

Om den åtalade utlänningen har flyktingstatus, har denne ett mycket starkt skydd mot utvisning. En flykting får utvisas endast om:

 • hon eller han har begått ett synnerligen grovt brott och
 • det skulle vara förenat med allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet
  att låta henne eller honom stanna i Sverige eller
 • om hon eller han har bedrivit verksamhet som inneburit fara för rikets
  säkerhet och det finns anledning att anta att hon eller han skulle fortsätta sådan verksamhet här.

NJA, är en svensk periodisk skrift där bland annat refererat över domar från Högsta domstolen publiceras.

Vad som är synnerligen grovt brott är inte riktigt klarlagt men i NJA 1991 s. 203 utvisade Högsta domstolen en utlänning med flyktingförklaring som hade gjort sig skyldig till försök till dråp där det var en ren tillfällighet att målsäganden inte fick livshotande skador. Våldsbrottet ansågs ha så högt straffvärde (straffmätningsvärdet uppgick till fängelse i två år och sex månader efter att hänsyn tagits till det men som utvisningen innebar) att det utgjorde ett sådant synnerligen grovt brott som avses i paragrafen. Även i övrigt ansåg Högsta domstolen att förutsättningarna för utvisning av en utlänning med flyktingförklaring var uppfyllda utan att utveckla detta
närmare.

Genom att begå ett synnerligen allvarligt brott har utlänningen många gånger generellt visat att dennes kvarstannande i riket skulle innebära allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet. Utlänningens personliga förhållanden, de närmare omständigheterna vid brottet och eventuell tidigare brottslighet bör dock vägas in i bedömningen.

En utlänning med flyktingförklaring får också utvisas om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att hon eller han skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

Det går alltså att utvisa med hänvisning till rikets säkerhet och fara för allmän säkerhet och ordning. 

Läser inte juristerna lagen? Börja med 8 a kap. Utvisning på grund av brott eller enkelt på Wikipedia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Imamen hotades av utvisning – släpptes fri och bytte stad

 • ruben

  Det visar att sossarna är en stor intern fiende för Sverige. Jag förstår inte ens att S har väljare kvar och varför undersöker inte public service den här svenska nationella skandalen.

  Gilla

 • PB se,dk, no

  Sitter på flygplatsen och väntar på sista upprop och av tidsbrist kommenteras
  Moberg och turrim repliker.

  Hej Moberg. Dömd till utvisning blir inte en person som med kontrollerbara bevis styrker att risk finns för tortyr vid återkomst till hemlandet. Den som begått grova oegentligheter ”misskött sig i sitt hemland” och smitit till annat land för att undgå åtal ska också enligt svenska lagar återbördas åtalas och dömas i hemlandet eller om risk för dödsstraff finns ska åtal ske i Sverige Domstolar, vilket har skett flera gånger senaste år.
  Du har rätt i att om landet brotten begåtts i är ett till FN anslutet land ska gärnings personerna-enligt svenska lagar- utlämnas till det landet och straff verkställas. Avseende migrationshandläggare finns i Sverige, men endast i Sverige inga krav på kompetens och resultaten har därav blivit därefter.

  ***************
  Hej turrim. Avseende ”Inte ens detta klara fall understött av Säpo lyckas Löfven med”, beror sannolikt på att det vore ministerstyre om han lierad med flera rikspartier enväldigt bestämde utvisning med motivering ”att det blir bra i Sverige! I en debatt med ungefärlig rubrik ”Du ska lita på Sverige” sade Stefan Löfven: Bristerna i vårt land har blivit brutalt tydliga under 2020″, men på nätet stod klart att det tyckte inte hans samarbetspartier.

  Nu är det sista upprop men det nämns att vi lyckas i Danmark beror möjligen på att danska lagar följs också avseende utvisning men av dig ”du verkar nöjd med att imamen nu har köpt en dyr bostad i Malmö och lever på våra bidrag, du bryr dig inte att han kan fortsätta” synes är av dig feltolkning om repliken avser vårt inlägg.

  Gilla

 • Moberg

  Om nu svenska myndigheter dömer någon till utvisning, men sedan med motiveringen, den utvisade kanske kan råka illa ut då denne återvänder till sitt hemland varpå inget verkställande sker.
  Som om det skulle vara vårt problem, har någon misskött sig i sitt hemland men smitit från straffet och lurat våra naiva migrationshandläggare, så är det ju på tiden att straffen verkställs i hemlandet.
  Om landet i fråga är ett till FN anslutet land, då skall det inte alls råda något tvivel om att utvisningen skall verkställas.

  Gilla

 • turrim

  Inte ens detta klara fall understött av Säpo lyckas Löfven med. Varför lyckas man i Danmark? Varför törs du inte vara chef och bestämma så att det blir bra i Sverige?

  Men du verkar nöjd med att imamen nu har köpt en dyr bostad i Malmö och lever på våra bidrag. Du bryr dig inte att han kan fortsätta att infiltrera elände i vårt land.

  Gilla

 • PB se,dk, no

  Jo du Petterson, jurister läser lagen men lagen du hävisar till undanröjs av inte juridiskt kunniga politiker åberopande av barnkonventioner trotts att barn saknas i många utvisningsärenden!

  Samma politiker har noll empati för denna mans fru som inte tillåtits lära sig svenska trotts 18 år i Sverige med av i staten läkarintyg beviljat sjukpension.

  Samma politiker har noll empati över att dottern i familjen tvingats hoppa av Gymnasiet och istället anställs av kommunen för att ta hand om mamman säger mer än ord om hur i Sverige rättslösa kvinnor och flickor existerar levande av islamistiskt fanatism instängda bakom hemmets stängda dörrar!

  El-Nadi född i Egypten har levt i Sverige sedan 1992 har nekats svenskt medborgarskap 2007 och 2011 men med motivering riskerar tortyr, läs garanterat åtalad och dömd i sitt hemland, tillåts han stanna i Sverige som kan väcka och har väckt åtal i Sverige mot av utlänningar begången tortyrbrott i deras hemländer och eller i andra stater.
  Åtal kan väckas i Sverige också mot denna man med det underlag hans hemlands säkerhetsinstanser har.

  Fanatiska islamitiska religionsutövare har oavsett vilken stat de flyttat till, av underrättelsetjänster fastställt kopplingar till i andra stater fanatiska religionsutövande imamer som utlämnas vid terrorbrott begångna i andra stater inkluderande EU stater.
  Palestiniern Frankrike Walid Abdulrahman Abu Zayed, 62, sedan 1991 bosatt i Norge utlämnades inte till Palestina där han är anklagad för terrorbrott men utlämnades till Frankrike i november för bland annat terrorattack augusti 1982 mot en restaurang i Paris och rättegången som startar 2021 avser också hans i EU stat bosatt medhjälpare Abu Nidal terroristledare under 1970 och 1980 talet terrorangrepp också mot europeiska huvudstäder.

  Abstrakt:https://www.thenationalnews.com/world/french-courts-seek-justice-for-abu-nidal-s-victims-40-years-on-1.1138522
  Abstrakt: https://www.jihadwatch.org/2019/06/sweden-five-imams-to-be-deported-as-security-threats.
  El-Nadi was born in Egypt but has lived in Sweden since 1992. He has twice applied to become a Swedish citizen, in 2007 and 2011, and twice been rejected.
  According to Swedish law, Swedish Security, Säpo, can deport anyone who is not a Swedish citizen who is seen as a threat to Swedish security.

  Gilla

 • hllviken

  Det är totalt hopplöst med den maktelit vi nu har.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det är ju ändå väl att det var till kalifatet Malmö han flyttade och inte till någon svensk stad.

  Gilla

 • Niklas R

  En person som fått flyktingstatus ska inte ha ett högre skydd mot utvisning än någon annan utlänning. Personen får istället passa sig bättre och se till att den inte bryter mot några lagar så den kan bli utvisad.

  Gilla

  • G Nordström

   Ingen kan få flykting status i Sverige eftersom inga närliggande länder har krig. Om nu Geneve kommissionen ska gälla som alla hänvisar till..

   Gilla

 • Tanten

  Det går fort nu. Islamiseringen av Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: