Minst 25 civila har mördats i Demokratiska republiken Kongo


BROTTSLIGHET & ISLAM. Minst 25 civila blev dödade på fälten kring byn Tingwe nära Eringeti i östra Kongo-Kinshasa på nyårsafton, rapporterar lokala tjänstemän. Administrative chefen Donat Kibuana säger att armén jagade en ADF-styrka och då hittade de döda. Byns överhuvud Bravo Mohindo Vukulu uppger att minst 30 personer blivit dödade.

– Folk var ute på fälten och ordnade inför nyårsafton, och ADF tog dem en efter en, sade han. – Vi hade varslat våra säkerhetsstyrkor om att ADF passerade men de reagerade inte snabbt.

Extremiströrelsen ADF är en av tiotals väpnade grupper som plågar östra Kongo-Kinshasa. Gruppen startades på 1990-talet i grannlandet Uganda som en muslimsk rebellgrupp. Den anklagas för att ha dödat minst 800 människor i provinsen Nordkivu under det gångna året.

Gruppen tjänar pengar på träsmuggling, och det finns misstankar om att militärer samarbetar med den i hemlighet.

TRT WORLD…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Minst 25 civila har mördats i Demokratiska republiken Kongo

  • Mr Jordan

    Kongo, landet där svenska journalisten Zaida Catalan mördades. De korrupta stridspittarna i landets ledning gjorde inte ett smack för att hjälpa till att lösa mordet. De får nog passa sig innan muslimerna tar över landet för gott, men det kanske vill?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: