Brott mot äldre ökar kraftigt


BROTTSLIGHET. Antalet polisanmälda fall mot äldre och personer med funktionsnedsättning har ökat kraftigt i år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Fram till september har 317 fall anmälts jämfört med 59 fall under samma period 2019.

Steget Efter

Dessutom har många fler polisanmält att de drabbats av rån inomhus, hittills i år har 83 fall anmälts jämfört med 12 fall 2019. Södra Sverige drabbades av en intensiv brottsvåg mot äldre i början av året.

– Nästan uteslutande gav man sig på ensamstående kvinnor, 90 år och äldre, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson, till radion.

I en skrivelse till justitieminister Morgan Johansson (S) uppmanar organisationen SPF Seniorerna regeringen att se över vilka typer av uppgifter som ska kunna publiceras på personuppgiftssajter.

– Pettersson säger att i stället för att ge sig på offentliga register borde man ge sig på de kriminella. När det gäller brott mot äldre är det en speciell inte så kär folkgrupp som ligger i framkant. Just nu kallas de ofta EU-migranter, tidigare har de kallats romer, zigenare och tattare…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Brott mot äldre ökar kraftigt

 • gamgubben

  Tur att jag har en ”peacemaker.”

  Gilla

 • Bengtis

  Löfven fixar det! Han o pålitliga sossarna fixar allt! Det tror i varje fall minst 50% av den svenska dumma befolkningen!

  Gilla

 • Bengtis

  Om någon ska aktas och tas om hand, så är det väl våra äldre som byggt upp detta fantastiska land som vi varit. Men som nu ska monteras ner.. Med sossarnas goda minne! Finns inget hopp om Sverige så länge sossarna o mp styr!!

  Gilla

 • Bengtis

  Att ge sig på en gammal man eller kvinna för att råna dessa på deras fattiga slantar,… På sådant SKA det vara livstids straff! NO diskussion! Vad har våra styrande s. k politiker för majonnäs i huvvet!

  Gilla

 • SVENSK

  Ett lämpligt straff för att ge sig på värnlösa åldringar och handikappade m fl är Fredlöshet, dvs vem som helst får… ja ni vet!

  Gilla

 • Inger

  Att det ser ut så i Sverige idag kan vi tacka våra kära politiker för, alltifrån landsförrädaren Reinfeldt till Löfven. Skämmes ta mej fan.

  Gilla

 • Gerhard

  Jimmie mot naiva MP

  Gilla

  • Andersson

   Angående halshuggningen i Paris. Har statsministern fördömt den vedervärdiga handlingen? Har någon annan av partiledarna uttalat sig? Har Jimmie Åkesson sagt någonting?

   En samling ynkliga muslimkramare är vad de är alla åtta.

   Rasmus Paludan är en modig man:

   Gilla

 • ossie

  Säger bara Zigge Z.

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Konsten att råna gamla”, av etnologen, författaren och debattören Karl-Olov Arnstberg:

  Klicka för att komma åt konsten-att-rana-gamla.pdf

  Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • Andersson

  Svenskar har den absolut sämsta integritetskyddet i Europa. Detta tjatade om redan på 80-talet men jag fick inte ens Datainspektionen. De ansåg att det bara var utrikes födda som behövde skyddas.

  Observera att det var innan internet. Nu har det blivit sju resor värre. Det går att kartlägga människor fullständigt från vaggan till dags dato. Med hjälp av de register som finns tillgängliga. Databaserna på nätet går för all del att ta bort. Men det finns annat som inte går att sudda.

  Lexbase är det enda som ska ligga kvar. Det är harmlöst för alla som sköter sig.

  Gilla

  • Pålsjö

   Så är det, man använder internet som verktyg, vilket även den s.k. ”Hemtjänstligan” gjorde, ett familjeföretag bestående av två systrar, deras vuxna barn och maken till en kusin. Med hjälp av webbsidor som birthday.se och mrkoll.se letade ligan upp sina offer, som i hälften av fallen var mer än 90 år gamla. Av åklagarens bevisning framgår att de tilltalade valde ut sina brottsoffer genom att söka på internetsidor där de kunnat se offrens ålder och telefonnummer. Sökningarna har följts av ett telefonsamtal till målsäganden om att hemtjänsten är på väg. – ”De tilltalade har på ett oerhört cyniskt och förslaget sätt utnyttjat de gamlas utsatthet. Det är frågan om en systematisk och välplanerad brottslighet”…, säger rättens ordförande. (Låst artikel): https://nyheteridag.se/plus/familjeforetaget-att-lura-och-stjala-fran-aldre/

   Några andra i mängden av dessa samvetslösa skurkar:
   Två gifta rumänska par åtalade för en lång rad åldringsrån i Sverige som enligt polisen har gett dem ett lyxliv i hemlandet. ”– Man åker runt här och ger sig på äldre människor, oftast inte under 70, men snarare 80-90 år gamla och plundrar deras bostäder, och så lever man på det helt enkelt. Det är ganska förfärligt”, säger åklagare Christer Sammens. I hemstaden i Rumänien bor paren i stora nybyggda villor, och enligt den rumänska polisen har de inga arbeten i hemlandet. Man vet också att det finns andra par i samma område som livnär sig på samma brottsliga sätt. Läs hela:
   https://nyheteridag.se/aklagare-rumaner-lever-lyxliv-pa-aldringsran-i-sverige/

   Gilla

   • Andersson

    Lägg till DVD-skivorna

    Sveriges befolkning 1970
    Sveriges befolkning 1980
    Sveriges befolkning 1990
    Sveriges dödbok

    Register på Arkiv Digital

    Dödsannonser på nätet

    Skatteverket

    För att ta ett exempel. Jag kan utan svårigheter lägga upp en databas över romer i Sverige. Det tar visserligen tid men det går. Det är inte förbjudet för mig att ha ett zigenarregister i datorn. Zigenare får ha ett polisregister men polisen får inte ha ett zigenarregister. Märkligt.

    Bilregistret på nätet är till god nytta för kriminella. Men den brottsligheten drabbar inte gamla i någon större utsträckning.

    Gilla

 • Ruth Magnusson (@MagnussonRuth)

  Men det vet vi ju redan. Umeåprofessorn Mikael Hjerm som sa att allt blir så mycket bättre när de gamla fördomsfulla svenskarna dör ut. Och alla har de ju ännu inte lyckats ta livet av på äldreboendena fast de försöker.

  Gilla

 • Andersson

  Känner ni igen Hasse från Hammarkullen?

  Gilla

 • age

  Det är väl klart att ynkryggarna,
  ”ensamkommande flyktingbarn ”,
  ger sig på 90 åriga tantet!

  Ynkryggarna vågade ju inte stanna kvar
  hemma och försvara sin familj och sitt
  land.

  – men vi tar emot dem ”öppna ERA hjärtan!”!

  Förresten;
  Är det någon som vet om den där med så
  dåligt omdöme (Alzheimers?) har körkort
  kvar?
  – eller om han bor på vårdhem för senila?

  ”M” har inte tagit avstånd från hans
  vansinniga uttalande !
  Oh, vad kag skäms att jag, en gång,
  röstade på ”M” !

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Vill vi ha det så här i Sverige ???
  Om inte – TÄNK PÅ VAD DU RÖSTAR PÅ NÄSTA GÅNG.
  Nuvarande s.k. regering kommer aldrig att göra nåt åt det för dom ser inte några problem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: