Regeringen slösar och struntar i grundlagen…


SLÖSERI. Den tidigare Kina-ambassadören Anna Lindstedt sitter i UD:s så kallade ”frysbox”. Hon tjänar 84.800 kronor i månaden utan att behöva jobba.

Anna Lindstedt by SwedeninUSA is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Lindstedt anklagades för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt i fallet Gui Minhai. Hon blev senare frikänd i tingsrätten, rapporterar SVT. och ingen av parterna överklagade.

Lindstedt blev arbetsbefriad av UD i februari 2019 med full lön i väntan på ny tjänst, en tjänst som UD ännu inte hittat.

-Pettersson säger att detta är en skandal av stora mått från regeringens sida.

Lagen som användes för att åtala Anna Lindstedt, “egenmäktighet vid förhandling med främmande makt”, är flera hundra år gammal och har inte använts sedan 1794. Den innehåller enligt rådmannen en rad ålderdomliga ord och uttryck som gör det svårt att tyda innehållet.

Anledningen till att åklagaren valde denna föråldrade krigslag, är att tjänstemannaansvaret avskaffades 1976. Sedan dess är svenska tjänstemän inte straffrättsligt ansvarig för att missköta sitt arbete – inte ens då det sätter andra medborgare i direkt fara, vilket i detta fall skedde med Angela Gui, dotter till den i Kina fängslade svenske medborgare Gui Minhai.

Det allvarligaste kanske är att en enhällig riksdag röstade våren 2018 om att återinföra tjänstemannaansvaret i Sverige. Men regeringen har inte agerat. Vi har alltså en regering som struntar i grundlagen. All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringen ska sedan genomföra det riksdagen beslutar.

Sveriges största diplomatiska skandal i modern tid slutade med att alla utom skattebetalarna kom undan helskinnade. Och inte nog med det. För genom att frias från ett brott som ingen påstått att hon begått, har Lindstedt nu rentvåtts och röster höjs rentav för att hon ska gottgöras.

Läs mer på In Beijing…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Regeringen slösar och struntar i grundlagen…

 • Bengtis

  Hur kan det vara möjligt i en sittande sosse- regering som är tillsatt av hårt arbetande medborgare att skattebetalande Svenssons ska finansiera denna idioti! Våra styrande politiker skrattar å spyr på oss dumma människor som gör vårt bästa! D e fr djä vligt!

  Gilla

 • Rädd

  Staten slösar med våra pengar, påverka staten så att den slutar med det.

  Gilla

 • Bengtis

  Ville kommentera ett inlägg, men det fanns ingen möjlighet! Vad håller du på med Pettersson! Du är bättre än så här! Mvh

  Gilla

 • hllviken

  Vänstern omvälvde Sverige medvetet de senaste 50 åren”

  Pensionerade Kommundirektören, Kommunjuristen Tommy Ulmnäs: ”Sverige: Från välfärdsstat till fattigland – Receptbok för svenskt nytänkande”.

  Gilla

 • gamgubben

  Hon blev frikänd, end of story.

  Gilla

  • Stenbock

   Till allas överraskning ! 😉

   Gilla

  • Pettersson

   Frikänd enligt domstol, men inte av regeringen, hon får inget nytt jobb men 84.000 i månaden.

   Gilla

   • Stenbock

    Tja du Pettersson,tror det finns många fattigpensionärer som just i denna helgen,sitter hemma och längtar efter måndag,när nya fattighjälpen (s.k. pensionen) anländer för nästa 30 dagar.
    Detta slipper denna gamla kärring ,med nästan 85.000:-/månatligen,utan att behöva krumma en hand….

    Gilla

   • Pettersson

    Gammal kärring? Hon är 60 år och det beror på vad man jämför med. Både du och jag är äldre Stenbock. Lönen är hög, men det är inte Anna Lindqvist som bestämt att hon ska gå hemma med full lön.

    Gilla

   • hllviken

    Hon ser väldigt bra ut för sin ålder.

    Gilla

 • Kungen

  Hon ska inte ha en krona. Varken i lön eller pension. Oansvariga idioter behöver vi inte ha

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Grundlag? säger regeringen? Har det nåt med Estonia att göra?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: