Ska FN välja diktaturer till rådet för mänskliga rättigheter igen?

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER. Tisdagen den 13 oktober väljer FN  15 länder  till sitt högsta organ för mänskliga rättigheter.

Tidigare denna vecka uppmanade en koalition av icke-statliga mänskliga rättighetsgrupper från Europa, USA och Kanada FN:s medlemsländer att motsätta sig valet av Kina , Kuba, Ryssland, Saudiarabien, Pakistan och Uzbekistan, som ansågs ”okvalificerade” på grund av sina mänskliga rättighetsmeriter och sin historia omröstningar i FN.

Dessa kandidaters meriter beskrivs i en 30-sidig gemensam NGO-rapport publicerad av UN Watch, Human Rights Foundation och Raoul Wallenberg Center for Human Rights, som sänds till FN-diplomater.

”Att välja dessa diktaturer som FN-domare om mänskliga rättigheter är som att göra ett gäng mordbrännare till brandmän”, säger Hillel Neuer, verkställande direktör för UN Watch.

– Pettersson säger att FN är korrupt, Sverige borde dra ned kontakterna till ett minimum.

Minns ni när Sveriges dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) betalade och mutade för att Sverige skulle vara med och leka?

Sverige och Margot röstade för detta gäng…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ska FN välja diktaturer till rådet för mänskliga rättigheter igen?

 1. Ryssland är det enda landet av dessa som har mänskliga rättigheter. Ryssland borde hoppa av FN genast, för FN är bara onödigt skit som bara kostar skattebetalarna pengar. Vad russofoberna i Sverige anser om detta är inte viktigt. De så kallade ”mänskliga rättigheterna” i Sverige har ju visat sig i jakt på pensionärer som har ”fel” åsikter, censur i alla media och i den svenska statstelevisionen….

 2. Tack Pettersson! När det gäller bidragsgivare till det korrupta FN är Sverige den stora donatorn. Titta på Petterssons redovisning av de olika bidragsländerna, och räkna ut hur mycket de olika länderna betalar per capita! Svenska politiker tror tydligen att deras skattkista av inbetalade skattemedel är en aldrig sinande källa? Till sist – jag saknar Rolf Malms inlägg – vila i frid!

 3. Är det svårt att förstå, trenden mångkultur är inne på många nivåer, särskilt hos organisationer som lever på bidrag och arvoderar anställda. Alla u.p.a.

 4. Det vore bra att NÅGON GÅNG FÅ ETT SVAR av alla som tummar ner. På det viset skulle ni kunna bidra till diskussionen ! Men ni gömmer er likt ondskan bakom datorer. MP är kända som okunniga fega vänsteranarkister, men en vacker dag inser ni ert misstag.
  MP är inte vad det en gång var, en skock hyenor har belamrat partiet.

 5. Hur många svenskar vet vad ”Sverige” har varit inblandad i?

  ”Fredsmäkleri”, vapenexport, ställföreträdande för USA m.fl. Korea +++

  • Vänta bara när Estonia olyckan utreds av Estland med flera länder. Då lär alla svenskar få veta hur Sverige bidrar till krigen med att smuggla vapen till mellanöstern.

   • Vapen till mellanöstern? Var har du fått det ifrån Maja 2
    Mer troligt att någon makt var intresserade vad ryssarna hade för utrustning.

 6. I pk människors ögon, gäller alltid olika regler.
  Kraven beror på vem det handlar om och vilken offerstatus de har.
  S k goda antirasister, är rasister per definition. Man delar in folket efter hudfärg, ursprung och offerstatus.
  Vissa grupper får alltså väldigt höga krav på sig och andra slipper undan nästan alla krav.
  Obegripligt idiotiskt och ohållbart.

 7. Sverige är den högsta bidragsgivaren till FN. 750 miljoner varje år .Sug på det!
  Hur mycket skulle vi kunna bidra till sjukvården, polisen ,militären mm med dessa av oss ihoptjänade beskattade pengar.

   • Hörde detta på tv häromkvällen och tänkte att det låter som väldigt lågt.
    Var och letade efter källan om inser att jag kan ha hört denna siffra i samband med FNs fredspris, kanske en summa som ett av de många fonder som Sverige skänker utöver grundbidraget.
    Jag säger bara : Pettersson är bäst och man lär sig något nytt här varje dag.

   • Otroligt att ett land som nu tvingas spara in på all social välfärd för sina egna, ligger så högt på listan som givare till FN.
    Sverige ger i särklass mest per capita.
    Våra ledare prioriterar andra än sitt eget folk, vilket vi ser överallt.

Kommentera